自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 ttjl7 於 15-10-23 發表父母

原帖由 Fiona0235 於 15-10-23 發表
d後生老馮啦

水晶宮

別人家事和相處模式,無得評論,因為願打願捱,總有原因。

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:同情姑奶, 但覺得佢又有點自己攞黎既....唉...

我阿媽成日都又煲涼茶又買生果俾我地,已經講咗好多次我地自己識照顧自己,但佢都唔聽我地講,我都唔想佢辛苦但真係無辦法

珍珠宮

引用:個女嫁咗人……一家一主啦,可能阿女唔like

原帖由 維港 於 15-10-23 發表
個女嫁咗人……一家一主啦,可能阿女唔like阿媽太照顧,後生兩公婆想自由啦,阿媽得閑去打擾著後生的生活, ...
如果係奶奶
一早比個新抱話佢煩爆了

翡翠宮

慈母多敗兒,習慣咗父母就係要對自己好,唔識倒轉諗自己都要對返父母好

Yibu    發表於 15-10-23 23:36

公爵府

2024年龍年勳章

good_pig 發表於 15-10-23 22:47
我有auntie話要過海幫仔拎衫返屋企洗,再送返去。話唔去睇唔到個仔,阿仔唔得閒理隻貓又係阿媽處理 ...
我覺得宜家唔少後生都take it for granted上一輩老馮幫忙

侯爵府

我的育兒心得勳章

好難講,可以話個老人家縱,又可以話個女唔生性,亦有極端例子,好似我99咁縱左個唔生性既二伯,但要個細仔(c6)執手尾!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Yibu 發表於 15-10-23 23:34
我覺得宜家唔少後生都take it for granted上一輩老馮幫忙

其實果個仔...都成3張幾4張野啦..

同埋自己唔洗衫, 咪拎落街洗囉....

可能佢阿媽又覺得O徒錢卦......

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

樹欲靜而風不息,子欲養而親不在。真係要珍惜眼前人!

我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

寶石宮

blackypurin 發表於 15-10-23 22:53
我阿媽成日都又煲涼茶又買生果俾我地,已經講咗好多次我地自己識照顧自己,但佢都唔聽我地講,我都唔想佢辛 ...

其實我怕果D, 又要做, 又要呻..果D

其實佢地係咪想, 大家讚佢好偉大

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 Fiona0235 於 15-10-23 發表d

原帖由 good_pig 於 15-10-23 發表
d後生老馮啦
但個媽咪都有小小責任嘅。

good_pig    發表於 15-10-24 00:49
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

大宅

引用:我大姑奶人好好,+容易相處,+剛剛攞左長者卡

原帖由 Yibu 於 15-10-23 發表
我大姑奶人好好, 容易相處, 剛剛攞左長者卡, 生活好基層, 仲要做體力勞動的工作.

我有時會同佢食飯. 大姑 ...
oo

珍珠宮

引用:Quote:Yibu+發表於+15-10-23+18:12+我大姑

原帖由 tester5 於 15-10-23 發表
人和人相處既chemistry, 有時外人好難明白.

大姑奶雖然向你呻, 調轉頭和女兒相處時又係點講呢, 你我都唔 ...
家家有本難念的經

首頁

尾頁

跳至