想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:自然流產想生BB

我原本都係六月媽媽,不過無心跳塞藥排了,我已經連續第二次小X,所以月尾約左陳億仕醫生睇睇問下意見,當然中醫調理la

大宅

引用:+本帖最後由+JJS315+於+15-11-13+15:31+編

原帖由 JJS315 於 15-11-13 發表

Hi大家好剛剛十月尾7w時BB沒了心跳自然流產了,十分傷心!請 ...
我第一個都係自然的,我都係一個經期後就有左,bb宜家20個月, 加油

大宅

我本身預產期都係2016年6月, 月頭去check 8 weeks冇左心跳同停止生長, 喊到我癲,唔知做錯食錯乜, 冇流過血就冇左

大宅

回覆 sindyip 的帖子

唔好怪自乙,其實都未必關你食錯東西事。Bb唔健康,就會自然淘汰。養好身子再迎接吧

複式洋房

che13 發表於 15-11-14 11:30
點解我地全部本身6月都係咁架....
其實唔好似為自己後生就乜都唔理,我以前都係咁諗,我之前都諗住唔 ...

嘩 我個經歷同你一樣啊 不過我第一胎T18係28歲 12w就人工流產左 因為照埋4D都睇到其中一隻係無左前臂 29歲有左現家3歲既仔仔 到今年32歲再試 但上個月7w 就自然流產 都會努力再試 加油

侯爵府

引用:我本身預產期都係2016年6月, 月頭去check

原帖由 sindyip 於 15-11-14 發表
我本身預產期都係2016年6月, 月頭去check 8 weeks冇左心跳同停止生長, 喊到我癲,唔知做錯食錯乜, 冇流過 ...
我同你一樣,乜先兆都無

6週檢查先無咗1個,抱住仲有1個要好好珍惜心態,好快平復心情

8週檢查滿心歡喜期待再見下bb,得到回應係“無再生長”

男爵府

adachung123 發表於 15-11-14 23:12
嘩 我個經歷同你一樣啊 不過我第一胎T18係28歲 12w就人工流產左 因為照埋4D都睇到其中一隻係無左前臂 29歲 ...

12w引產可能無咁辛苦,我個時個女就係心漏病,個心穿左好大個燶,見佢最後一面個時真係好灰....希望過多2個月再試唔好再有事la...

子爵府

我今年3月6W自然流,一次M後就中咗,而家33W了。

別墅

KittyDuck 發表於 15-11-13 21:35
回覆 JJS315 的帖子

係,要三次,政府才肯轉介你去驗。當時我都無理,個個星期走去看中醫,調理身子。當自 ...
其實我上次一次小產後都想驗類似ge野,但連私家都同我講一次唔洗驗,我現在再次bingo而家只不過5w, 但我綠d加深好慢,我個心又開始不安,真係好有陰影好驚。
我想問其實我而家(5W)真係可唔可以去私家叫佢幫我驗些相關野呢,因為好似你個case知道一有左要食阿士匹靈,我好怕miss左一些初期可以做的安胎野...又怕咁早去產檢唔知醫生會唔會又叫我遲d先去,話太早咩都做唔到之類的說話!

別墅

回覆 iamverysleepy 的帖子

請問你自然流係見紅再之後停心跳定突然肚痛果種?
我上次就係7w見紅,到8w幾停心跳之後自然流。

現在就5w,開始好驚...d時間過得好慢,唉.

大宅

引用:Quote:KittyDuck+發表於+15-11-13+21:35+回

原帖由 yinyeon 於 15-11-15 發表
其實我上次一次小產後都想驗類似ge野,但連私家都同我講一次唔洗驗,我現在再次bingo而家只不過5w, 但我綠d ...
私家婦科通常叫我地一次唔洗驗,我自己驚,走左去台灣散心兼驗血(免疫凝血等),點知真系免疫有事。

我講比我的ivf醫生知,佢都無特別反對或同意我做免疫治療。我覺得在他們心中,始終一次半次,唔洗咁嚴陣以待,做又得唔做又得,他們始終覺得是自然淘汰的胚胎問題。

侯爵府

引用:Quote:KittyDuck 發表於 15-11-13 21:35 回

原帖由 yinyeon 於 15-11-15 發表
其實我上次一次小產後都想驗類似ge野,但連私家都同我講一次唔洗驗,我現在再次bingo而家只不過5w, 但我綠d ...
為免加添壓力,我個人認為驗到綠d有就唔使keep住驗

除咗化學懷孕外,綠d加深無乜特別意思,我停咗生長都見綠d好深色㗎

複式洋房

我原本都係生6月B,第一胎,9W時自然流產了,希望小天使快點再來...大家媽媽一起努力!

大宅

我都係10月自然流產,第一胎,好難過!而且仲未嚟月經,好想快啲嚟返

伯爵府

就差一日就6week 了,之前好地地咩徵兆都無,今日中午就開始流啡,繼而痛經咁,等緊見醫生嘅幾個鐘內流血,醫生直接攞咗個胎出來。當佢話\"你小產咗\"嘅時候,我忍唔住喊咗出來。點解嘅?!之前一啲徵兆都無,唔通係我琴晚聞咗一陣雲南白藥鎮痛膏布嘅麝香味?定係我成日遲訓?吃咗少少西洋菜?飲咗豆漿?......定係高齡啊?BB唔中意我?

侯爵府

引用:我都係10月自然流產,第一胎,好難過!而且

原帖由 Su_tsz 於 15-11-15 發表
我都係10月自然流產,第一胎,好難過!而且仲未嚟月經,好想快啲嚟返

...
唔好太傷心,我都係一樣,努力振作中

希望重新開始

侯爵府

引用:就差一日就6week 了,之前好地地咩徵兆都無

原帖由 ayi1 於 15-11-16 發表
就差一日就6week 了,之前好地地咩徵兆都無,今日中午就開始流啡,繼而痛經咁,等緊見醫生嘅幾個鐘內流血, ...
唔關你事嘅,胚胎唔健康早期流失好普遍

我地可以俾自己傷心難過,但過後要振作,重新開始

大宅

引用:Quote:原帖由+Su_tsz+於+15-11-15+發表我都

原帖由 Dot0716 於 15-11-16 發表
唔好太傷心,我都係一樣,努力振作中

希望重新開始
我都努力養好身體,希望快啲嚟返月經,又希望快啲再懷孕

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Dot0716 於 15-11-16 發表唔

原帖由 Su_tsz 於 15-11-16 發表
我都努力養好身體,希望快啲嚟返月經,又希望快啲再懷孕
一齊努力

大宅

我!流左之後坐左個小月,一直調理,3個月後就bingo。而家32週
記得好好休息,重新出發,小天使好快返!

首頁

尾頁

跳至