懷孕前後

跳至

首頁
12345...18

尾頁

大宅

thunderml,
你要努力介煙呀!!! 加油加油, 萬事小心, 要生個健健康康嘅bb!!!

侯爵府

好媽媽勳章

甘衰格既醫生都有 仲係幫人生仔, 居然叫人落仔都有 痂q線 所以我好多fd都叫睇婦產科e生 一定要睇多2個 唔好信晒一個 由其係叫人落個d
原文章由 thundersml 於 08-9-13 13:36 發表
咁我同c6就經歷左慢長痛苦的一星期,成個星期瞓吾安食吾落,到過左一星期我地終於忍吾住,再等一星期可能會痴線,走左去搵第二個醫生照(雖然打左輸數,因聴聞鄧大醫生非常有經驗),起初都睇吾倒心跳,但之後轉左角度再睇,終 ...

子爵府

原文章由 waitingforu 於 08-9-14 02:59 發表
之後一個月我都有睇佢, 次次睇親都會check胸&照陰超, 兩個星期睇佢一次, 睇第二次果陣, 佢已經話我個bb有心跳, 不過佢就冇指比我睇邊度係心跳, (我宜家諗番, 我都冇好似第二d sis咁睇到有野閃閃下囉).....

oh my god....
次次都要 check 胸同做陰超
佢係 0米 人 來 ka

仲要 ng 俾人地個老公跟住
真係此地無銀 la........
講真, 邊有婦科醫生 ng 俾老公入去 ka
至多咪做檢查時落薕....

男爵府

原文章由 waitingforu 於 9/14/08 02:59 發表
5年前, 我有左bb, 當時係c6個妹介紹我睇鄧遠釗,入到房, 我同佢講我好似有左, 因為自己驗左, 但係我個肚有d痛, 唔知咩事, 想叫佢check下, 佢就叫我去隔離間房做檢查, 入到去, 有個姑娘一齊, 姑娘叫我解開個bra帶同埋 ...

你個case同我好似,你當時記吾記得上一次來經時間吖?因為可從而推算番你當時個肚有机耐,

而我最後睇嗰個E生推算出黎既時間,同個位鄧大E生講既WEEK 數都相差1WEEK,好E生話有時排卵既時間會遲左,個SIZE會細左,我吾明嗰個專業既鄧大E生點會吾知有咁既情況,吾通吾搵佢接生就吾係一條人命,連講多句都嚴SIDE氣!

[ 本文章最後由 thundersml 於 08-9-14 10:59 編輯 ]

男爵府

真係未試過做產檢要check個胸喎, 叫佢check bb 佢又 check "可唔可以餵人奶?!"

佢真係擺明變態架喎!

我咁耐個私家醫生都係係我36週check我夠唔夠位生先第一次'了'我下面咋喎! 仲要可以老公在場tim!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

thundersml
The doctor is very very very 無醫德 !!!!!!!!

Rest more and add oil.

原文章由 thundersml 於 08-9-13 14:17 發表
之後我上網打佢個名,見到有佢d負面新聞,有d有關佢d手勢,有單接生個bb斷左骨

子爵府

mouth: My doctor never do that!

原文章由 catlover2001526 於 08-9-13 15:28 發表
從無聽過產檢要「用兩隻手楂住兩個胸上下郁」真係好怪呀!

大宅

係啦, 咁都有架, 唔專業都不在話下, 仲要講都唔講就要check胸, 我去健康院第一次都有醫生幫我check胸, 不過佢係女醫生 & 逐隻手check, 邊會一check 兩隻手來架, 以前check過婦科都係女醫生, 都唔係兩隻手一齊來check, 有無攪錯呀 , 之後我有左去完健康院再去c+, 個醫生都無check過我個胸喎

公爵府

真係越諗越谷氣

大宅

畀面勳章

咸濕佬:;pppp: 寫信去投訴佢啦!

男爵府

而家睇落好似好多SISTER中左招

已刪除用户

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

畀面勳章

樓主如果日後再要搵一個新醫生做任何oscar,照結構等...都最好上黎search一下個醫生既經驗先好去搵..
我之前無論要做減胎,oscar及照結構都好,雖然我都知介紹得俾我個醫生都好信得過的.但我都一定上黎搵下有關醫生既口碑先...始終自己心安理得d
我之前就算4wks,醫生都係同我係肚照..直至我依家22wks..就算政府醫生都未攪過我陰道..檢查胸部都係2次,分別私家一次(女醫生),一個係廣華男醫生,不過佢係完全唔會掂到個乳頭..只會有衫蓋住,佢伸手入去按乳房有肉位,睇下有沒硬塊....

[ 本文章最後由 arale1668 於 08-9-14 15:41 編輯 ]

男爵府

原文章由 arale1668 於 9/14/08 15:37 發表
樓主如果日後再要搵一個新醫生做任何oscar,照結構等...都最好上黎search一下個醫生既經驗先好去搵..
我之前無論要做減胎,oscar及照結構都好,雖然我都知介紹得俾我個醫生都好信得過的.但我都一定上黎搵下有關醫生既口 ...

領左野以後知點做,不過我而家想d sister 警惕d,搵e生要小心d姐!

公爵府

但唔知點解,我上去果次見到好多孕婦睇佢.
預約咗4:30但成6:15先到我...
But我以後唔會去佢到排隊貼錢比佢揸...

大宅

原文章由 thundersml 於 08-9-14 10:58 發表

你個case同我好似,你當時記吾記得上一次來經時間吖?因為可從而推算番你當時個肚有机耐,

而我最後睇嗰個E生推算出黎既時間,同個位鄧大E生講既WEEK 數都相差1WEEK,好E生話有時排卵既時間會遲左,個SIZE會 ...

我本來有本簿仔, 我貼左幾張超聲波相, 記低左d日期同埋做過d咩, 類似宜家嘅blog, 不過c6見我成日都攞出尼睇, 又成日唔開心, 小產後一年佢就掉左, 佢唔想我成日記住lee件事, 所以實質嘅日期, 我唔記得....

男爵府

原文章由 waitingforu 於 9/15/08 02:18 發表

我本來有本簿仔, 我貼左幾張超聲波相, 記低左d日期同埋做過d咩, 類似宜家嘅blog, 不過c6見我成日都攞出尼睇, 又成日唔開心, 小產後一年佢就掉左, 佢唔想我成日記住lee件事, 所以實質嘅日期, 我唔記得.... ...

你吾好吾開心la,
我只能講句搵e生以後小心d啦

大宅

CHECK BB 要CHECK埋個胸? 好似冇必要咊..不如報警啦..我覺得好有問題呀..一係去醫管局投訴啦..

男爵府

原文章由 吉永老師 於 9/15/08 17:09 發表
CHECK BB 要CHECK埋個胸? 好似冇必要咊..不如報警啦..我覺得好有問題呀..一係去醫管局投訴啦..

我諗去醫管局投訴係無用架,人地連警都報埋佢都無事,最重要係d謢士既口供,d謢士幫佢既話你講咩都無用(都吾明大家都係女人,點解要維護d咁既人,吾通份工真係咁重要,要用埋自己人格?)

睇下下面個網就明架la!

留意在場嗰個謢士係無出聲,响出面嗰個謢士吾知頭吾知路一入黎就話誤會(好奇怪).

http://www.horseracingcode.com/viewthread.php?tid=14705&extra=page%3D2

佢有向醫務衛生 委員會投拆,但過左咁耐都無事就知告吾入la!

[ 本文章最後由 thundersml 於 08-9-15 18:10 編輯 ]

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都覺得奇怪, check bb 要 check 埋胸, 就算 check 都是同你講聲, check 來做什麼才 check

首頁
12345...18

尾頁

跳至