懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:佢嚇人之麻我都係打橫開 +

原帖由 fluty 於 16-02-22 發表
佢嚇人之麻
我都係打橫開
我頂唔順啦,岩岩有兩個生得既走左上黎,聽到佢地好辛苦,搞到我好驚

大宅

引用:Quote:原帖由+Stepworld+於+16-02-22+發表

原帖由 bbbluemak 於 16-02-22 發表
下,乜吾係同一個傷口開返嗎?咁咪好怪?
我唔知,姑娘係咁講咋,佢話34週子宮都未熟,䦒唔到咁低,要打直開。但我朋友係浸會做,話從來未見過打直開,最多入面打直,出面打横

大宅

引用:Quote:原帖由+Stepworld+於+16-02-20+發表

原帖由 kristal78 於 16-02-20 發表
打橫開
你係邊間生?威院?

別墅

回覆:Stepworld 的帖子

哈哈。。係有人直開,我咪係!我囡28周,我係入面橫開,出面係直開架。。因為我好緊急。。如果你唔緊急,應該會橫開。。放心。。加油訓床。。。講直33-34周,無大問題!祝福你

大宅

引用:哈哈。。係有人直開,我咪係!我囡28周,我

原帖由 seaker 於 16-02-22 發表
哈哈。。係有人直開,我咪係!我囡28周,我係入面橫開,出面係直開架。。因為我好緊急。。如果你唔緊急,應 ...
點解出面直開入面反而橫開?

大宅

哈哈。。係有人直開,我咪係!我囡28周,我係入面橫開,出面係直開架。。因為我好緊急。。如果你唔緊急,應 ...
你傷㕦唔大?手勢係咪真係唔掂?

伯爵府

MommyPanel勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 KMALL特別版勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

加油,我第一胎橫開,上次做婦科手術個醫生話開直開橫你都要做啦!但最後跟我開刀位置照開,但條痕好像再長d,同埋唔係好靚同好深,開刀實痛,如果佢入面的傷口不靚更加痛得耐,好睇彩數,我隔左2-3年都有時入面會突然隱隱痛

大宅

引用:加油,我第一胎橫開,上次做婦科手術個醫生

原帖由 kiki6279 於 16-02-22 發表
加油,我第一胎橫開,上次做婦科手術個醫生話開直開橫你都要做啦!但最後跟我開刀位置照開,但條痕好像再長 ...
威院姑娘想我順產,但我真係好怕,尋晚半夜聽到收左最少4個入黎生,叫得好辛苦。我最驚佢同我鄧水催生藥,但要痛十幾個鐘先生,或者生唔出再轉開刀

大宅

引用:Quote:原帖由+kristal78+於+16-02-20+發表

原帖由 Stepworld 於 16-02-22 發表
你係邊間生?威院?
QE

大宅

入面橫出面直?真是第一次聽。
咁恐怖呢?
其實有經驗係可以傷口好細
可惜留得係公立既醫生都無乜經驗

大宅

引用:Quote:原帖由+fluty+於+16-02-22+發表佢嚇

開刀完痛幾耐?佢都係講會打直開?
勁痛囉
私家生時一點都唔痛
公立生完簡直痛到想死
我直程叫要出院轉去私家

大宅

引用:Quote:原帖由+Stepworld+於+16-02-22+發表

勁痛囉
私家生時一點都唔痛
公立生完簡直痛到想死
宜家我好驚,我上胎係私家生完都好痛,宜家成日聽到好多人入黎叫生仔,大叫,真係女順産鄈驚、開刀又驚

別墅

我問過我醫生朋友,佢話外面肚皮直開係好緊急。。話打直開快啲。。而入面橫開係睇番個b既位置。。加上同我開刀個醫生係我開刀前問我仲想唔想生bb..我話呢胎我第一個,我想生兩個,佢話盡人事睇下入面子宮可唔可以橫開。。結果開完刀,個醫生就同我講,雖然你出面直開,但放心,入面係橫。。無影響你有下一胎。。。

大宅

引用:Quote:原帖由+fluty+於+16-02-22+發表勁痛

宜家我好驚,我上胎係私家生完都好痛,宜家成日聽到好多人入黎叫生仔,大叫,真係女順産鄈驚、開刀又驚

...
你同我咁似
希望你挨到過36周返私家生啦
政生真是恐怖經歷
你轉左身落盤未呀?

別墅

好好彩,我係個幾高級既醫生同我開。。可能我好緊急同周數細。。手勢好。。我第二日落床去nicu睇我囡tim..之後我出左院都日日去探我bb..當然會痛個幾月。。但我條疤都ok。。而家我有第二胎。。33周喇。。都無話因為上胎咁開刀而唔舒服。。
加油丫!希望你bb捱到34周。。

別墅

回覆:fluty 的帖子

哈哈,我係少數。。我其他早產朋友多數入面直出面橫。。。入面直橫係關bb位置事。。同埋我同醫生講我仲想生。。所以佢盡力幫我試入面橫開。。因為如果入面直。。再有bb會好麻煩。。touchwood..我而家第二胎33周,無乜話因上胎咁開而痛。。

大宅

引用:我問過我醫生朋友,佢話外面肚皮直開係好緊

我問過我醫生朋友,佢話外面肚皮直開係好緊急。。話打直開快啲。。而入面橫開係睇番個b既位置。。加上同我 ...
我好驚直開,因本身橫開,如果今次直開我個肚變十字

大宅

你同我咁似
希望你挨到過36周返私家生啦
政生真是恐怖經歷
轉左頭,未落盤,威院要34週生,我諗番唔到私家?私家仲肯收我?

大宅

引用:好好彩,我係個幾高級既醫生同我開。。可能

好好彩,我係個幾高級既醫生同我開。。可能我好緊急同周數細。。手勢好。。我第二日落床去nicu睇我囡tim.. ...
痛咁耐呀?我上胎私家生痛10日左右

大宅

引用:Quote:原帖由+fluty+於+16-02-22+發表你同

原帖由 Stepworld 於 16-02-23 發表
轉左頭,未落盤,威院要34週生,我諗番唔到私家?私家仲肯收我?
未落盤就開刀機會大好多
雖然佢都係會死叫你順產
34周我醫生接但兒科support 唔到
我得32周更加唔駛諗
當然以寶寶為大前提去公立生

但政府生真的好恐怖
最後仲醫療失誤漏左部分胎盤搞到我要刮宮

首頁

尾頁

跳至