親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+cathy_ng719+於+16-04-06+發

原帖由 rabbitpigpig 於 16-04-07 發表
call uber.....最大有幾人車?

我6大1小1b... 5行李,1b車。
揀uber XL, 係7人車. 你平時無喼出去...前面一大人, 第二同第三排坐3個, 夠你六大1小1b. 阿b要第二排嘅大人手抱, 無car seat, 咁就ok.

我淨係租左wifi egg , 無 calling card, 而家 download 定 uber app 喺電話, 入好credit card 資料就得. 到埗後 wifi & gps 開住, 開個 uber app 就locate到你喺Singapore,跟住畫面由上至下逐樣做 (填 pick up location, destination, car type, get fare estimate, accept order) 司機様貎、車牌number,車品牌同型號就顯示. 無需call 個司機. 你而家可以explore下個app了解下. 喺新加坡好易call uber XL 好多車好方便, 唔使喺的士站踫運氣等大車.

但幅相都見到, 坐哂d位即係無車尾箱for5個行李+bb車...我諗你第一日落機分兩架普通的士最方便,如果唔係就好似隔離post 提供嗰種 maxi cab, 有7-seater, 9-seater, 13-seater. 要book嘅...

大宅

引用:Quote:原帖由 rabbitpigpig 於 16-04-07 發

原帖由 cathy_ng719 於 16-04-07 發表
揀uber XL, 係7人車. 你平時無喼出去...前面一大人, 第二同第三排坐3個, 夠你六大1小1b. 阿b要第二排嘅大人 ...
好有用資訊,感謝回答!!

大宅

cathy_ng719 發表於 16-4-7 09:22
開始講新加玻行程

Day 1:
天宇多人買票嗎?要否等好耐?抵嗎?

大宅

引用:Quote:cathy_ng719+發表於+16-4-7+09:22+開

原帖由 tinkerbell2004 於 16-04-07 發表
天宇多人買票嗎?要否等好耐?抵嗎?
天宇有3-4個服務counter, 我哋4月1日下午兩點鐘去到,不用等,個女職員講國語, 我哋講清楚人數 (大人, 小孩年紀,長者),想玩邊幾樣/地方, 跟住就拎住張price list, 執番個list 俾我哋。
我compare過Jason/天宇/Amazing travel/klook, 當然全部都比景點門口買平一截,四個之中compare的話:
Jason - 大部分門票每張比天宇/Amazing Travel 貴Sgd2. 但勝在可以機場交收
Klook - 方便係㩒電話app就隨時買到電子票, 唔好就係無長者票買
天宇同 Amazing travel 其實一樣平 - 我最後去天宇買,因為好就腳, 喺唐城坊, 似足朗豪坊咁basement 嗰層駁住地鐵站, d 扶手電梯打圈咁上, 全程冷氣. 喺3/F, 即頂樓下一層旅行社floor.

子爵府

引用:Quote:原帖由 都敏俊C 於 16-04-07 發表你

我諗算早,我check返email history 係上年11月1號訂復活節Legoland房, 剛好係半年前. 之後我得閒都會check住 ...
我而家訂聖誕, 搵極最平都要 hkd 1800 一晚。 官網要 myr 1500.... 好貴
所以先問下你。。。等我定時再 check 價先。 thanks

大宅

引用:Quote:原帖由+cathy_ng719+於+16-04-07+發

原帖由 都敏俊C 於 16-04-07 發表
我而家訂聖誕, 搵極最平都要 hkd 1800 一晚。 官網要 myr 1500.... 好貴
所以先問下你。。。等我 ...
你不如試下問做包車嘅 Jason,佢哋有做埋訂新加坡同legoland酒店, 睇下有無計訂到平d....

別墅

cathy_ng719 發表於 16-4-5 14:44
Legoland hotel 官網 book 房時訂埋buffet dinner, 比 walk-in 平25%.

Original price: MYR128 成人, MYR ...
請問legoland hotel buffet 有無飲品提供﹖有無甜品和雪糕﹖ thank you

大宅

引用:Quote:cathy_ng719+發表於+16-4-5+14:44+Le

原帖由 hellobobo 於 16-04-07 發表
請問legoland hotel buffet 有無飲品提供﹖有無甜品和雪糕﹖ thank you
三樣都有。

大宅

引用:開始講新加玻行程Day+1:離開Legoland去新加

開始講新加玻行程

Day 1:
最後講埋最後兩日行程...

Day 2:
am 酒店早餐 & hea >
12-5:30pm 新加坡日間動物園, snack time in the zoo
6pm 玩luge > 留喺終點silso beach 玩沙食刨冰睇日落 > 7:30pm 搭 skyride back to luge 起點
8:30pm > 老巴剎食晚飯 (入面d檔口海南雞飯, 麥片魷魚圈好好味)
全日Point to point by uber or taxi

Day 3:
am 酒店早餐 & check out & 寄存行李 >
12 - 5pm Universal Studios, snack time inside USS >
5 - 7pm 行去USS 隔離嘅SEA 海洋館
7:45pm Gardens by the bay 睇 super tree lighting show
8:30pm dinner @Satay by the bay
10:30pm 返酒店取回行李去機場返香港
全日Point to point by uber

大宅

回覆:cathy_ng719 的帖子

手信/禮物篇

Legoland
Rm74 - 相架

大宅

引用:手信/禮物篇Legoland+Rm74+-+相架+ +

原帖由 cathy_ng719 於 16-04-12 發表
手信/禮物篇

Legoland
Legoland 刻名Keychain

Keychain Rm21.15 each + Rm20 刻名service

大宅

Legoland
Role play costumes
Rm 36.99 each for Firemen Helmet & Axe

大宅

Legoland
Cup for kids Rm31

大宅

引用:手信/禮物篇Legoland Rm74 - 相架

手信/禮物篇

Legoland
呢個靚呀!係咪有得自己砌?

大宅

引用:Quote:原帖由 cathy_ng719 於 16-04-12 發

Legoland 刻名Keychain

Keychain Rm21.15 each + Rm20 刻名service
keychain我都一定買

大宅

回覆:復活節星馬樂園遊記分享

唔記得問埋,刻名要需時幾耐?

大宅

引用:唔記得問埋,刻名要需時幾耐?

原帖由 meimeitse 於 16-04-12 發表
唔記得問埋,刻名要需時幾耐?
如果目標清晰, 一入園就買, 唔使排隊的話,大概3-5分鐘刻一個!

大宅

引用:Quote:原帖由 meimeitse 於 16-04-12 發表

如果目標清晰, 一入園就買, 唔使排隊的話,大概3-5分鐘刻一個!

大宅

引用:Quote:原帖由+cathy_ng719+於+16-04-12+發

原帖由 meimeitse 於 16-04-12 發表
呢個靚呀!係咪有得自己砌?
個相架要砌架...我都覺得好靚, 好值得買!

大宅

BK Milk勳章

回覆:復活節星馬樂園遊記分享

多謝分享

首頁
12345...7

尾頁

跳至