夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:回覆+awifetobe+的帖子樓主好明白你感愛.+

原帖由 worthy 於 16-04-21 發表
回覆 awifetobe 的帖子

樓主好明白你感愛. 可能會有人叫你要堅強獨立呀! 要體諒個老公呀! 係, 女人基本上 ...
講岀心聲,成日諗結婚為左乜

男爵府

回覆:婚後long d, 覺得自己似單親

我絕不贊同long d
一係跟埋去!

大宅

我都好明白樓主,湊大個B唔係講咁易,老公長期唔係身邊,時間耐左感覺真係好似單親咁,我c6去左國外做野半年,大既返小學,細既而家先一歲幾,樣樣親力親為,好多野有苦自己知壓力真係好大,雖然話婚姻係要信任,但係冇咩係絕對,我同c6 計埋結婚今年16年啦,但係無意中比我發現過左去第二個月同女網友係網上傾計,講既野睇完好嬲,因為一直以來佢比我感覺都係好專一完全唔似會背住自己對第2個女人口花花,唔知點解因為咁失去左信任仲有d心淡,雖然講到好想快d返黎香港,但事實。。。。係咪只有佢自己先知。。。。所以樓主一定要睇開d,一係叫c6盡快返黎香港做,零願搵少d,小朋友成長階段過左就冇,而且長期分隔兩地真係唔易維繫的

水晶宮

BK Milk勳章

回覆:婚後long d, 覺得自己似單親

有無人幫手照顧小朋友
一个月自己上去幾日

大宅

引用:我有朋友係大陸做野因為佢太太唔番大陸佢日

原帖由 eggpudding 於 16-04-21 發表
我有朋友係大陸做野
因為佢太太唔番大陸
佢日日都會番黎香港
認同,一份感情係要兩個人維繫,唔係一方死守住。默默為對方付出。

大宅

我同我老公都係一個LD嘅例子,我老公係韓國人,基本上長駐韓國做嘢,而我就同女女長駐香港,由我地拍拖開始已經係LD,拍拖兩年幾入面真正一齊嘅時間我諗半年都冇,但係我地都可以去到結婚、生埋小朋友、女女而家都1歲嚕

佢兩、三個月先會返黎香港一次,但係我地每一日都一定會不停msg對方,俾對方知道自己做緊咩,每一晚都會skype傾計,佢仲會用skype同女女玩,因為每一晚準時skype見到爸爸,女女從來唔會唔認得佢,亦好鍾意同老公玩,我亦都好放心佢,每年我地仲會二人世界去旅行,所以我地感情好好

講到尾,其實係老公緊唔緊自己,重唔重視家庭,工作關係冇得一齊,但係其實有好多方法去維繫感情嘅,建議真係坐低大家傾下,睇下大家期待嘅係咪一樣,同埋係咪真係想繼續一齊落去,係就要想辦法修補關係喇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

sad

首頁

尾頁

跳至