2016年媽媽會

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

個肚痛又驚 冇感覺時又驚

複式洋房

引用:大家有冇失眠,我呢幾晚都半夜紥醒要vv

原帖由 iamshanice 於 16-04-23 發表
大家有冇失眠,我呢幾晚都半夜紥醒要vv
有呀~~因為急vv扎醒,之後每朝六七點又扎醒要去vv或便便

複式洋房

回覆:有冇12月預產期既媽媽呀?

我又報到已經開始嘔了

洋房

我都報到 新手媽媽 剛驗到6week 4day 已經開始嘔 已經預約左政府醫院第一次產檢啦 已經排到25/5

大宅

teresa0215 發表於 16-4-22 12:41
我依家第四個星期 前幾日驗到bingo 有冇其他媽媽可以一齊交流下呀?

妳點驗到係四星期嫁? 計對上一次m第一日計?

別墅

YOKOMIMI 發表於 16-4-23 12:03
妳點驗到係四星期嫁? 計對上一次m第一日計?

係呀 m到第一日計起

洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

民房

大家好,我都系新手媽媽,而家8w2d,排左威院24/5check 唐氏,7月中先見政府醫生,私家睇左2次,但應該會系浸會生,6w5d已見到閃閃
第5w開始訓不到,好淺睡,一晚醒兩三次,每朝不夠訓頭好痛,又無胃口食野,唯有飲下寧神湯水減輕下,好似呢個week 情況好少少,,到而家肚仔都會扯扯地痛,但無見紅無流啡,就當無野,不想太緊張Lu~~~大家加油

複式洋房

回覆樓主:

上星期去睇未照到,今日去終於照到喇~醫生話8週,預產期12月3日。
未見到閃閃,但醫生俾左我聽bb既心跳聲,好開心,好感動!

P.s.姑娘話正常7-8週照第一次,太早照未必照到架。所以未照到既唔駛太擔心

子爵府

報到,我有左6w ,其實都有d 意外,之前試左一排都冇仲諗住去調理,點知突然話有就有,慳番
星期一book 位同產檢

複式洋房

回覆:torokuropooh 的帖子

因為我週期長,成47日先來一次,所以用最後一次3月3日day1都唔確定到係幾時中,星期四照B超只有0.8胎胞size係4w到,太細見唔到係唔係空心胎,所以血抽驗hcg今日知道數值係2770,醫生話大約5-6週到,今天再抽多一次,只要hcg數值有上升1.6倍以上就ok,正明佢係生長緊,可以排除左宮外孕同空心胎既可能,星期一先有果結,我都一D緊張呀,估計有可能趕得到12月係預產期

複式洋房

回覆:wongmcheong 的帖子

各位媽媽加油呀!💪各位bb一定會健健康康的

別墅

6W4D... 21/4睇咗第一次醫生,過咗第一關,排除宮外,5/5等二次,希望照到閃閃!胃口好好,無嘔,宜家兩日先便便到, 勁眼瞓,以前兩三點先瞓,宜家十二點到要瞓!仲有,個胸痛到癲咗!

大宅

splpbb 發表於 16-4-23 15:52
大家好,我都系新手媽媽,而家8w2d,排左威院24/5check 唐氏,7月中先見政府醫生,私家睇左2次,但應該會系 ...

我想問問係咪睇到診所check完拎埋張醫生紙去威記排隊就ok嫁 使唔使打電話去威記book?定早上walkin就得嫁喇?

大宅

torokuropooh 發表於 16-4-23 17:05
上星期去睇未照到,今日去終於照到喇~醫生話8週,預產期12月3日。
未見到閃閃,但醫生俾左我聽bb既心跳聲 ...

我上星期四21號照咗 但醫生已同我講未必照得清楚 約咗下星期四28號再照 怕喎怕嫁?但我係上月21/3黎第一日m 正常15/4黎m 但我遲咗黎m 16號check棒就有咗係咪都有4weeks呀?

洋房

5w幾,今日照左私家,未照到心跳,大約12月18預產期,大家加油!🤗🤗🤗

別墅

回覆樓主:

啱啱check 到bingo, 醫生要一星期後再抽血,而家未有醫生證明

民房

回覆:YOKOMIMI 的帖子

系呀,直接去威院南翼二樓婦產科,果度有個窗口walk in 登記,等幾個字就會俾兩個期你,一個系照唐氏一個系見醫生

複式洋房

shuikwan 發表於 16-4-23 19:19
6W4D... 21/4睇咗第一次醫生,過咗第一關,排除宮外,5/5等二次,希望照到閃閃!胃口好好,無嘔,宜家兩日 ...

即系8W先照到閃閃對嗎?

複式洋房

4w:尋晚左下腹位置一下下甘跳,都幾密下,好彩冇流血;下腹一直音音痛甘,請問正常嗎?

首頁
12345...12

尾頁

跳至