自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

情人節又話要慶祝,結婚紀念又要,生日又要,兒童節又要,母親節而家都要納入埋,其實你係老婆唔係母親呀

大宅

connieyee 發表於 16-5-8 23:56
唔緊要,有我陪你,今晚只得我同bb過....

子爵府

你又唔係佢阿媽........你老公點解要同你講母親節快樂
獻醜不如藏拙

男爵府

一樣

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主:

我仔3歲
都係毛都冇條。。。我老公1d表示都冇。。
提都冇提。。
好彩尋日個仔上完普通話班
大大聲同我講左句母親節快樂
都算安慰

珍珠宮

回覆:第一年母親節毛都冇條

乜都入你c6 數唔係咁好wor

珍珠宮

引用:情人節又話要慶祝,結婚紀念又要,生日又要

原帖由 iamlazy 於 16-05-09 發表
情人節又話要慶祝,結婚紀念又要,生日又要,兒童節又要,母親節而家都要納入埋,其實你係老婆唔係母親呀
...
係佢地眼中,做c6 先係最偉大

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

未聽過老公為老婆慶祝母親節。

通常一係2公婆連同其他兄弟姊妹一齊為母親慶祝既同時, 一併為當時出席及已為人母既女仕慶祝埋。

一係老公協助年幼仔女為母親慶祝。

子爵府

趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+vivibabyvivi+於+16-05-08+發

原帖由 桃花源 於 16-05-08 發表
我女先歲幾,我係介意個c6唔識做人老公咋
但你唔係c6個母親喎

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

桃花源 發表於 16-5-8 23:16
我係同c6計較

你父親節會唔會識做先?

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+vivibabyvivi+於+16-05-08+發

咁今日又唔係老婆節

你99有無毛收?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

桃花源 發表於 16-5-8 23:15

我老公都係悶旦一個,我今日仲要唔舒服仍要煮飯俾佢地食,嫁著隻笨山羊注定冇運行

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+美之選468+於+16-05-08+發表

我係同c6計較
你C6個亞媽係你99,慶祝都同自己亞媽啦,你同C6計較乜?
等多兩年小朋友入學上興趣班,你大把母親節勞作收啦!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:我覺得c6要有表示喎,尤其第一年,咁辛苦為

原帖由 honeyfamily@@ 於 16-05-08 發表
我覺得c6要有表示喎,尤其第一年,咁辛苦為你生個bb出來。
公平D啦!生小朋友唔係只有亞媽辛苦,男人都有好多嘢擔心好多嘢做,只係D港女將自己辛勞發到無限大啫!

大宅

Anpanmama 發表於 16-5-9 01:48
公平D啦!生小朋友唔係只有亞媽辛苦,男人都有好多嘢擔心好多嘢做,只係D港女將自己辛勞發到無限大啫!
:no ...

咩叫做 "D港女將自己辛勞發到無限大啫"???

你連自己阿媽都侮辱埋, 把口賤成咁真係嚇死人

翡翠宮

引用:Quote:Anpanmama+發表於+16-5-9+01:48+公平

原帖由 mumlovebb 於 16-05-09 發表
咩叫做 "D港女將自己辛勞發到無限大啫"???

你連自己阿媽都侮辱埋, 把口賤成咁真係嚇死人
注意,你自己對號入座發爛咋咪拉我媽落水。
女人太多自我中心,堅以為自己好偉大。
你明白嗎?
一講港女就話人賤,失禮伯母呀!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我自己唔係好睇重節日,+我又冇乜所謂......

原帖由 bb2 於 16-05-08 發表
我自己唔係好睇重節日, 我又冇乜所謂......反正平時假日都係出街食, 係唔係母親節都係咁食, 唔覺得有乜特別 ...
我都係

不過今日我女好乖

識同我講happy Mother\'s Day

仲自己同婆婆講happy grandma\'s day

其實已經好開心

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

野原美冴 發表於 16-5-8 23:18
我唔認為老公要同自己慶祝母親節,我又唔係佢阿媽

同意,我又不是c6阿媽,我唔介意佢無同我講母親節快樂。反而我覺得佢好識做,因為佢有提我同我媽慶祝母親節。我一樣係無蛋糕,本來諗住自己整一個氹媽咪開心,不過無材料我又唔識整就無整。算啦,想聽母親節快樂,過多幾年仔女大個咗咪有得聽

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

桃花源 發表於 16-5-8 23:15

如果你女已歲幾,咁呢個應該係第二年母親節,唔係第一年:mother:

首頁
12345...6

尾頁

跳至