自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

子爵府

回覆樓主:

好多。 我公司有好多同事都係架,不睇價錢。 因為佢地覺得入到好既私幼,一生已經比人嬴左好大段路, 前途一片光明。

大宅

引用:好多。 我公司有好多同事都係架,不睇價錢。

原帖由 hkitty09 於 16-05-09 發表
好多。 我公司有好多同事都係架,不睇價錢。 因為佢地覺得入到好既私幼,一生已經比人嬴左好大段路, 前途一片 ...
really?
same as my sister” s thought

珊瑚宮

畀面勳章

mmkk28 發表於 16-5-9 08:05
我真心觉得間私校ok, 但每月$5800………唉…放棄改讀村校k1....$1300…已經是全日班費用, 希望我既決定是明 ...
我身邊朋友好多都願意比同已經比緊.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我願意呀,不過人窮比唔起之嘛

珍珠宮

mmkk28 發表於 16-5-9 08:49
村校只有2日有英文上., net, 自己要出去上英文

如果讀村校要再出去補英文,咁不如直接讀私校la,條數可能相差無幾, 小朋友又唔洗再去補習

男爵府

有能力之餘果間C校直得去先會讀~

翡翠宮

2018復活節勳章

師資應該好D, 負擔到就唔好諗太多

男爵府

回覆:有幾多人會願意每月$5800讀私校

唔同人比,有能力咪讀囉,暫時無能力咪儲下錢,小學中學都唔怕遲,最緊要你識得保持小朋友嘅好奇心,喜歡學習,再唔係比佢去外國讀大學都可以有前途

男爵府

mmkk28 發表於 16-5-9 08:05
我真心觉得間私校ok, 但每月$5800………唉…放棄改讀村校k1....$1300…已經是全日班費用, 希望我既決定是明 ...

私校與村校淨係個名都已知差額4500既分別.

男爵府

giraheiyear 發表於 16-5-9 08:08
我! 1分錢1錫貨,讀過你就明

我也見朋友私校,真是一分錢 一分貨

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我真心觉得間私校ok,+但每月$5800………唉

原帖由 mmkk28 於 16-05-09 發表
大擺啦
如果無人讀

私校執左啦

男爵府

回覆樓主:

讀完私校幼稚園 然後私小 之後會否計劃去外國讀?

公爵府

畀面勳章

引用:我真心觉得間私校ok, 但每月$5800………唉

原帖由 mmkk28 於 16-05-09 發表
大把人讀啦!好睇家庭背景同收入,如果等如佢地食餐飯,閒時買件衫,點會唔捨得!

最緊要自己睇餸食飯!

子爵府

Afford到其實值得

大宅

引用:讀完私校幼稚園 然後私小 之後會否計劃去外

原帖由 carama 於 16-05-09 發表
讀完私校幼稚園 然後私小 之後會否計劃去外國讀?
我冇打算讀私小gar。
都是大攪珠

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

值得俾,講完

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔講咁長遠

只係就快讀完k1, 英文 普通話 講同聽幾好

讀晒3年既話,應該語言能力不錯

發音又準

而家已經識聽到我發錯音教返我

學校又靚又正,連我都想入去返學

出去學英文普通話都係錢

而家見到abcd ..係用發音讀出黎

姐係除左知係A ,仲知佢係「阿」,同埋係Annie Apple

非常值,呢d都要比錢學,但一定唔夠學校教得咁好。

我媽同e媽曾幾何時都覺得駛鬼咁晒錢架,但我同老公去interview 過學券同私校「有次我媽同我去」,去完就大家唔駛傾,個心都偏向私校,反正只有一個女。貴d咪貴d囉。
比唔起就無得講姐,比到咪比。

男爵府

我會比,真心講語境好重要如果要外補既你都唔會日日補掛?

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

大仔學卷制幼稚園

細的私校

總結:一分錢,一分貨 是真的

瑪瑙宮

引用:唔講咁長遠只係就快讀完k1,+英文+普通話+講

原帖由 LedTV 於 16-05-09 發表
唔講咁長遠
我媽同e 媽而家覺得好值囉

尤其e媽,因為我女同佢個孫真係好大分別

大家都係k1,佢個孫1月大b,我女9月

首頁
12345...15

尾頁

跳至