夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

做野忙,鬼有時間打俾你咩

拍拖時成日打
婚後都每日一個
而家............冇
原文章由 Funghei 於 08-10-16 16:12 發表
我老公在3個星期前每天上班的時候都會打2次電話回家的~~

但現在1個電話都沒

我很不開心~是不是我有問題呢??

男爵府

我老公每日食lunch時同埋放工都會打俾我架!

男爵府

一時時呢...
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

公爵府

hashtag影視迷勳章

無乜事都唔會打比我, 我亦唔會打比佢. 咁多年都習慣咗lu.

別墅

原文章由 Funghei 於 08-10-16 16:12 發表
我老公在3個星期前每天上班的時候都會打2次電話回家的~~

但現在1個電話都沒

我很不開心~是不是我有問題呢??

哈....有時我老公都無打電話俾我...可能因為好忙or身邊成日有同事一齊...唔太方便...
我會send個短訊問: 衰佬去左邊??
佢都會回應返嘅...
工作時有時真係唔多方便ka...
都要体諒下...
try try send 短訊la...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我honey每日至少一個,因為佢會接我放工,通常到樓下就叫我落去。好多時朝早有事要我做或者有嘢要我上網查又有電話到,食飯時間唔忙又會打嚟問我食飯未,多唔多嘢做,或者問吓個仔同個女今朝點(好似佢地唔舒服,我honey就會要我打返屋企問阿媽再話佢聽)。星期六日佢出去洗衫會打番屋企問我同對仔女食咩,佢買番嚟俾我地。以前拍拖,我地係每日都煲電話粥架,初初喺唔同國家係日日都三幾個E貓加周末長途電話。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

複式洋房

嗯..以前我都要返工. 所以我地通常放工才打電話給對方, 因各有各忙吖麻. 但在兩年前冇再做工. 佢就一日打兩, 三次回家. 再在一年前有左bb. 佢冇打比我. 因佢同公司申請在home office. 日日在家. 到我生左仔仔. 佢一日打二, 三次左右啦. 到最近四個月時開始. 我地同左我父母住之後. 佢就冇打, 但就會在msn 見到對方online就會傾下low>..

別墅

原文章由 2on 於 08-10-17 16:57 發表

哈....有時我老公都無打電話俾我...可能因為好忙or身邊成日有同事一齊...唔太方便...
我會send個短訊問: 衰佬去左邊??
佢都會回應返嘅...
工作時有時真係唔多方便ka...
都要体諒下...
try try send 短訊la...:funny ...

我都知c6很忙的~而且我剛剛做全職媽媽~~在家的時間太多~~

我都有send sms的~但佢是不會回的~~send左不覆我又不再send了~~

大宅

佢番工都會一日打好多次黎

洋房

但佢唔打比我, 我會打比佢
佢話唔介意, 真係忙大家都會開聲唔傾住
或者太忙留個言或者短訊都得架

不過如果你想老公點, 你最好同佢傾下點解
以免大家都只係等電話....
唔一定由c6打出, 做老婆都可以主動d

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我老公都唔會日日返工時打電話比我的..
不過,多數都會~
反而有時我厭佢煩呢!
有時佢又會打電話o黎問我做乜唔打電話比佢...好搞笑~
不過,我又真係好少o係佢工作時打電話比佢,
除o左有事之外。
我都係全職媽咪,照顧個仔+做家務+買餸煮飯,
都已經用o左我大半時間,
我都係得番少少時間比自己咋~

男爵府

醒目開學勳章

每日至少3,4個
:-P  :-P  :-P

大宅

我唔會打比c6驚阻住佢做嘢,但有時好掛住c6就打比佢講句我愛你,我就會收線,但c6每人最少打四次五次電話比我。

大宅

1日最少2次, 早上11點(睇下我瞓醒未 or 有冇出街), 放工前(話比我知放工啦).

大宅

我C6返工, 會喺落咗車同食早餐之間嘅時間打TEL比我, lunch又會打比我, 放工之後會打比我, 上車返嚟之前又再打多次比我!
2個寶貝~雅詠&灝泯

民房

我老公會自動報告行縱,唔打電話都會sms我......唔記得帶電話或電話無電,返到公司都第一時間打電話話我知道,因為佢怕我擔心

男爵府

我老公返工的時候會打2-3次俾我.

大宅

me too.
我打俾佢, 佢都嫌煩咁! 冇事我都費事打俾佢, 佢出trip都唔會打返黎, 但係到佢有野想講打俾我時, 就好似在check我咁, 你在睡午覺嗎? 咁耐先聽等等...
每日有一次打來, 就係放工時: 喂! 我在巴士。 係咁啦!
that's all................

原文章由 superbaby101306 於 08-10-16 17:45 發表

我個蝦子餅, 一日都唔打個電話比我, 以前我都好唔開心, 慢慢我都慣啦, 而且佢出trip連一個電話都唔會打黎, 加上佢係電話成日都惡到死(d態度)所以唔打黎都把啦 ...

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

除非佢工作上忙到打個電話都唔得,
否則佢一定會打電話比我.

男爵府

我放假 佢返工, 佢會打嚟提我做咩........

首頁

尾頁

跳至