夫婦情感

跳至

首頁
12345...41

尾頁

別墅

原文章由 renren 於 08-11-19 11:08 發表
今朝講開亞仔....
肥妹:佢d同學仔要學乜學物,好忙架
c6:下,咁我地要唔要叫亞仔去學呀mouth:
肥妹:你問佢,唔好問我.
c6:學咸魚仁龍拳啦
肥妹:頂,係恒宇呀唔係咸魚呀...你學下語言好過啦 ...

你個c6就越來越好文采

請問套 "肥妹勿語" 幾時拍呀? 又幾時上畫呢

別墅

renren 我仲係好記得你個c6個單旺角拍車記, 諗起都忍唔住笑

水晶宮

原文章由 FionaMan 於 08-11-19 15:34 發表
經濟唔好, c6想係好多地方省$...昨天佢係一個特賣埸見到某個品牌既童裝棉褸好平, 打電話黎...
c6 : 老婆, x的童裝棉褸$60/件, 好底, 買唔買件俾阿女?
瑤瑤媽: 有咩色? 買定件咁屋企d污漕左都有得換.
c6: 得 ...

你老公好搞笑, 同renren佬有得比
天空之城, 快樂之地

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

比我睇到呢條 thread

而家開始追番 part 1 喇

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我亞仔係同我同c6一齊瞓既,尋晚亞仔瞓到半夜,突然間話'好痛呀好痛呀,唔好呀',今朝我問返C6知唔知道亞仔又發惡夢時既對話:

我:尋晚亞仔發惡夢呀,你知唔知呀?
C6(欲言又止咁):唔係呀,我發惡夢咋O麻!
我:咩你發呀?!亞仔叫晒話唔好喎?!
C6:我尋晚發夢做警察,'柄埋'預備捉賊時好緊張,咬左亞仔一啖.
我:唔係呀,咁你咬亞仔邊度呀?
C6:隻腳囉!
我:隻腳邊度呀?
C6:大肶囉!
我(邊笑邊鬧):唔係呀,咩緊張會咬大肶O架咩?
C6: 噓,好出奇咩,上次我發惡夢,都成'槌'打落你度啦.
我:係喎,上次(果時仲未生仔)比你打到我醒左
C6:係呀,果次我發夢你成個貞子咁喎,緊係成'槌'打落去啦.
我:

而好奇怪,亞仔今日係咁話隻腳痛,可能C6真係咬左佢隻腳

cat_1447  係公司睇, 笑死我~ 仲要好魚甘比人見到, 我扮咳…mouth:  發表於 12-5-4 17:05

子爵府

好媽媽勳章

半夜一路睇戲一路食薯片,食到口乾叫c6攞汽水....
肥妹唔耐煩:得未呀,咁鬼耐架,渴死人咩
c6拎住兩杯紅酒,豬光寶氣陳豪上身,i埋我身懶cool:試下呢杯先講 well,我飲野唔係咁隨便

肥妹正想飲時,又俾佢阻住....

c6(繼續賀哲男上身):sorry呀,飲之前要聞下,搖下,睇下佢色澤,你似乎唔係好茄(care)個過程
肥妹:唔通你認為t恤睡褲紅酒,襯咩?
c6縮起膊頭:well, 艾冬茄
肥妹無理佢,大啖飲.....
肥妹:賀生,呢隻味道好特別噃,咁似利賓納既....
C6:right,係利賓納
肥妹:
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

低B架
原文章由 renren 於 08-11-22 15:16 發表
c6拎住兩杯紅酒,豬光寶氣陳豪上身,i埋我身懶cool:試下呢杯先講 well,我飲野唔係咁隨便

肥妹正想 ...

大宅

醒目開學勳章

哈哈........笑死左喇.........

大宅

好媽媽勳章

快樂冇絕對, 只有真情趣

大宅

好掂~ 笑c我!!

別墅

原文章由 cookiegg 於 08-11-22 14:44 發表
我亞仔係同我同c6一齊瞓既,尋晚亞仔瞓到半夜,突然間話'好痛呀好痛呀,唔好呀',今朝我問返C6知唔知道亞仔又發惡夢時既對話:

我:尋晚亞仔發惡夢呀,你知唔知呀?
C6(欲言又止咁):唔係呀,我發惡夢咋O麻!
我:咩你發呀?!亞 ...

我同狗狗瞓都未試過俾佢咬

子爵府

話說細佬結咗婚三個幾月, 終於曬咗d相返嚟準備派比親戚。(但佢哋攞返嚟果陣係未分好嘅,要亞媽負責分) 亞媽分好哂d相, 就叫我哋返去食飯兼攞相。

弟婦﹕嘩! 淨係哂相比親戚朋友都用咗成萬蚊。
亞媽 (very cool)﹕梗係啦, 同一個人飲杯新抱茶都有成卅幾張相 ....
我﹕ 吓!? 佢唔認得d人係嘛!?
亞媽﹕(攞咗成2吋相出嚟比我) 咁唔該你多d出現喺佢地面前啦, 單係你飲茶嘅相就有成30張嘞! (當然d相有唔少係重複嘅)
醒目c6 (佢竟然識得打完場)﹕哦! 梗係因為我老婆太靚, 個曬相佬又未見過靚女, 見到張相個靚女咁靚, 就呆咗, 唔覺意哂多咗啫 ....

我﹕
其他所有人﹕
細佬﹕姐夫 , 我真係服咗你囉, 咁都講得出。
c6﹕ 當你結咗婚1x年之後, 你會發現無嘢係你講唔出咖

別墅

原文章由 renren 於 08-11-22 15:16 發表

肥妹正想 ...

利賓納.....唔..... I like it...

別墅

原文章由 nobbma 於 08-11-25 17:19 發表
話說細佬結咗婚三個幾月, 終於曬咗d相返嚟準備派比親戚。(但佢哋攞返嚟果陣係未分好嘅,要亞媽負責分) 亞媽分好哂d相, 就叫我哋返去食飯兼攞相。

亞媽 (very co ...

你個c6又真係好抵讚

好搞野

別墅

亞伯母都好精靈下 超攪笑

原文章由 nobbma 於 08-11-25 17:19 發表

亞媽 (very co ...

子爵府

亞伯母都好精靈下 超攪笑

多謝讚賞, 好多人都話我亞媽比我更有幽默感咖!

大宅

話說上個月尾有一日獅子座有流星雨, 我個朋友半夜十二點幾一點叫我同我老公出去睇, 話好難得. 咁我咪同老公講囉.

我: 老公, 我個fd話今晚有流星雨睇呀, 叫我地而家搭的士出去睇.

老公即刻勁深情咁45度角咁向天花頂望, 手指住天花, 唱: "陪你去看流星雨......."

子爵府

好媽媽勳章

逢禮拜六c6都會問聽日有咩搞(意思係有咩節目)....
肥妹:呢期無噃
c6:無?點會無呀,諗下tim啦
肥妹:咁呀...搞離婚囉,個個禮拜有得搞tim
c6:好呀.咁亞仔個撫養權點先?
肥妹:嗱,你唔好同我爭呀
c6:你試下 我唔肯過你
肥妹:好驚呀 你睇下....(渣住本存摺揚揚下)
c6:老婆,對唔住呀....求下你要左佢啦.
肥妹:noway,個仔你要呀..你唔好同我爭唔要個仔先得架,我仲要出去搵過件家嘛
c6:我唔係呀,我都要搵過件瘦d架.mouth:
肥妹:你講緊去街市買瘦肉呀?

Chong0417    發表於 12-4-23 22:47
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

侯爵府

BK Milk勳章

一口氣追晒part 1 & part 2 renren你地2公婆真係好攪笑..

首頁
12345...41

尾頁

跳至