跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

wing530,
點呢點呢? 你o米全女班先? 我唔帶hinhin出黎架啦, o甘你都唔好帶anson出黎wor~

(你今日訓左未呢?)

原文章由 wing530 於 08-10-27 15:39 發表
>hinhinmom
係喎, 又話gathering O既? 幾時呀? 如果11月, 我自己就最好係...15 OR 29/11喇, 你地呢? 乜你會推埋你老公咩? 佢唔黎呀? 你唔係唸住....全"女"班呀?

>fifi
Anson梗係玩得好開心啦, 如果唔係....都唔會 ...

子爵府

fifi,
你呢句講得全中呀~ bingo~! ==>你如果想見我話o甘易啦,你少訓d就得啦。
笑c我~~~

原文章由 fifi 於 08-10-27 19:36 發表
wing530,

我係訂o左兩箱奶粉,自己上去儸,想買埋d bb糊仔,但點知去幾間都斷貨,毒奶粉事件我地都受害,日本奶粉都加曬價,連糊仔都比人搶曬,唉

我地各個都有兩個小朋友,所以你同hinhinmom要努力啦,希望以後攪party,d小朋 ...

別墅

即日有人通知我麻.

原文章由 hinhinmom 於 08-10-26 00:32 發表
好野, 表妹都知訂呀~ 呢度好多人呀~~ GOOD~!

別墅

29/11 表妹學校旅行, 我唔得.

原文章由 wing530 於 08-10-27 15:39 發表
>hinhinmom
係喎, 又話gathering O既? 幾時呀? 如果11月, 我自己就最好係...15 OR 29/11喇, 你地呢? 乜你會推埋你老公咩? 佢唔黎呀? 你唔係唸住....全"女"班呀?

>fifi
Anson梗係玩得好開心啦, 如果唔係....都唔會 ...

男爵府

Gathering

Hi,all,

11月gathering 攪bbq好嗎?

日期,時間如下,請list出自己ok的日期,時段:

Date:

Saturday (1) 15/11 (2) 22/11 (3) 29/11
Sunday (4) 16/11 (5) 23/11 (6) 30/11

Time:
(a) 10:30am - 1:30pm (b) 2:30pm - 5:30pm (c) 6:30pm - 9:30pm

星期日就最好唔要夜晚,同埋朝早較難準備好d野,所以請大家考慮其他日期,時段優先哦

伯爵府

醒目開學勳章

>jaisy
你呢排唔係成日同老公去威咩?

係呀, ANSON星期日係天平讀緊cambridge - starters ! VANNA 係咪都一樣呀? 係開新班定插班呀? ANSON 都讀左8 個月喇, 就黎完一個COURSE!

>fifi
我唔努力喇, 一個就夠哂數喇, hinhinmom 落力D好過啦~
而家你個bear 係咪食日本糊仔呀?
唔好話日本奶粉加曬價啦, 惠氏呢D都加得好多呀!

如果要SAT, 我只得15/11, SUN就只得1630/11, 你地呢?

>hinhinmom
邊可能全女班呀! D野要男人去做架! 唔帶小朋友出黎, 唔通….你想…..我眼望你眼咩?? DRY DRY D !!

伯爵府

醒目開學勳章

>all

突然醒起, 想問下你地有無人用John Thompson's Piano Part 2 既琴書呀? 因為ANSON 下個月參加左一個鋼琴比賽, 我果本比左評判睇, 我驚ANSON到時緊張唔記得樂譜呀, 所以, 想問下你地有無借住黎用下呀?

大宅

wing530,
幫你望下Vanna 有無用.

Vanna 就係報starter, 係新班來. 今星期6開始, 想問下你覺得學成點, 有無成績? halaha 話wing wing 學左3個月停左, 佢就話無乜用咁.而pinkpink 有個同事個女係青年空間讀都話無料到, 但我覺得個course 係一年, 無奶油讀左幾個月就放棄, So 一報左我預左佢讀一年架啦. 因為呢個course 許學校單簧管課外活動都要放棄, 因為撞左時間.

fifi,
我今日下午等pink pink 放左學叫佢上網搵你地, 你知佢係super super busy teacher 啦.

原文章由 wing530 於 08-10-28 03:42 發表
>all

突然醒起, 想問下你地有無人用John Thompson's Piano Part 2 既琴書呀? 因為ANSON 下個月參加左一個鋼琴比賽, 我果本比左評判睇, 我驚ANSON到時緊張唔記得樂譜呀, 所以, 想問下你地有無借住黎用下呀? ...

子爵府

fifi,
我唔prefer (a)時段呀, 太早起唔到身呀, 其他都ok, 你問wing530邊個時段唔洗訓覺豬先啦~

原文章由 fifi 於 08-10-27 23:16 發表
Hi,all,

11月gathering 攪bbq好嗎?

日期,時間如下,請list出自己ok的日期,時段:

Date:

Saturday (1) 15/11 (2) 22/11 (3) 29/11
Sunday (4) 16/11 (5) 23/11 (6) 30/11

Time:
(a) 10:30am - 1:30pm (b) 2:30 ...

子爵府

wing530,
係呀, 好掛住你呀~ 我諗住得我地兩個你眼望我眼~~

原文章由 wing530 於 08-10-28 03:25 發表
>jaisy

係呀, ANSON星期日係天平讀緊cambridge - starters 呀! 咁VANNA 係咪都一樣呀? 係開新班定插班呀? ANSON 都讀左8 個月喇, 就黎完一個COURSE喇!

>fifi
我唔努力喇, 一個就 ...

子爵府

wing530,

08-10-28 03:25 <== 你夜晚做賊架?

男爵府

原文章由 hinhinmom 於 08-10-28 23:14 發表
wing530,

男爵府

wing530,

小朋友的説話唔可以當真,anson話唔鍾意細佬妹,但上次等stephanie 果陣侷同bear玩得幾開心,攪到bear笑得‘格,格’聲仲話屋企好多車車,叫我遲d湊bear去玩玩哦

bear食緊日本糊仔,我鍾意侷細包裝,易沖又香。

原文章由 wing530 於 08-10-28 03:25 發表
>jaisy

係呀, ANSON星期日係天平讀緊cambridge - starters 呀! 咁VANNA 係咪都一樣呀? 係開新班定插班呀? ANSON 都讀左8 個月喇, 就黎完一個COURSE喇!

>fifi
我唔努力喇, 一個就 ...

大宅

fifi,
通知左pinkpink,佢話今日先得閒上網睇啊.
halloween 你買左衫未呀, 我個日去左花園街買左, 比vanna 扮女牛魔王. 但又著呢D衫又要背書包都真係好奇怪

原文章由 fifi 於 08-10-29 09:54 發表
wing530,

小朋友的説話唔可以當真,anson話唔鍾意細佬妹,但上次等stephanie 果陣侷同bear玩得幾開心,攪到bear笑得‘格,格’聲仲話屋企好多車車,叫我遲d湊bear去玩玩哦

bear食緊日本糊仔,我鍾意侷細包裝,易 ...

男爵府

jaisy,

我尋日去o左行街,買o作件紗的南瓜裙比stephanie,但係吊帶要唸打底。背埋書包真幾攪笑哦

買o左個麵包超人沖涼椅比bear,侷超鍾意,遲地比相你睇,但因個沖涼椅大,攪到連沖涼盆都要換埋mouth:mouth:" />

我星期六去儸奶粉同埋想入多d和光堂米糊,點知去幾間都無貨,話d大陸人落來掃貨,我儸奶粉時,又真見到個人拖住拖車買成箱奶粉走,唉,攪到e+好似同人爭食o甘。希望屋企d存貨可以頂到我搵到新貨啦,bear e+一餐可以食一包,可能出緊牙,鍾意食糊仔多過飲奶。我換o左3號嘴比侷,侷唔鍾意,反而用Y cut又ok哦,激c我,上次係bebedream又話應該用3號,Y cut會太快哦,攪到我買o甘多3號。:;pppp:

原文章由 jaisy 於 08-10-29 12:54 發表
fifi,
通知左pinkpink,佢話今日先得閒上網睇啊.
halloween 你買左衫未呀, 我個日去左花園街買左, 比vanna 扮女牛魔王. 但又著呢D衫又要背書包都真係好奇怪

...

伯爵府

醒目開學勳章

>jaisy

好呀, 我等你好消息呀! 不過, 你快D幫我睇下喎, 因為11/11就比賽喇, 加上….你都差唔多生得麻~

你話CAMBRIDGE 有無用呀? 你話好大作用咩? 我又唔覺得, 不過, 就一定學到野囉, ANSON話LISTENING 好左喎, 又認識多左生字囉, 加上…上堂好好玩, 好開心喎, 所以, 我都一路KEEP 住比佢學囉, 你知啦, 我唔鐘意學2野就放棄, 所以, 都會一路學, 加上, 我唔係為左報考呢個試去讀架, 我唸住有個外國人可以同ANSON傾下講下咁咋~

另外, 有個同學仔媽咪都係天平學過, 佢大仔學得幾好喎!

伯爵府

醒目開學勳章

>hinhinmom

我同你O既時間一樣, 只怕朝早咋, 我下午無訓覺架! B & C 時段都OK, SUN就最好下午啦,~

點解我咁晏先起身, 咪因為我夜訓囉, 其實我每日 7 點前都已起身架喇, 等 ANSON返左學之後, 我再訓之麻, 你咪又係同我一樣~:;pppp:

我夜訓.....係睇住ANSON呀, 佢有時會夢遊(好似), 我怕佢開左門走左去呀! 同埋, 都要知佢情況點呀! 咁我先夜訓, 所以, 第2朝醒左後又再訓囉, 要抖夠精神麻, 所以呢.....做人阿媽係辛苦架~

如果想CALL我, LUNCH TIME 都可以架, 我下午會出街買"送"煲靚湯~

伯爵府

醒目開學勳章

fifi

ANSON真係好堅決唔要細佬妹架, 自細就係, 呢2年好左D喇, 以前唔比我抱小朋友, 連拖下手仔都唔得, 而家好小小咋~

佢同你個BEAR玩梗係無問題啦, 因為唔係佢細佬麻, 不過, 佢都好少同BB玩架, 佢好似第一次玩得咁開心, 同埋, 佢知道係你仔仔, 好早之前, ANSON都問過我, 可唔可以叫佢做...細佬, 所以, 佢係特別鐘意呢個BB架~

加上, 我老公都唔想再生, 我唔係全部因為ANSON個問題, 而家....自己都唔想喇~

而家.....我99都好煩, 成日想搬過黎住, 佢剛剛出院, 又成日覆診, 又東區又將軍澳E院, 真係好煩, 有時仲要煮中午飯拎去 E 院比佢食, 真係好辛苦啊~

男爵府

wing530,

BBQ 最好就係星期六夜晚,其次就係下午,然後係星期日下午,朝早應該唔會揀啦,因時間太早,要買野,準備都難。再睇睇其他人揀的時間先,再決定個最多人可參加的時間。提前7日book就得啦。

小朋友大d,唔再需要我地貼身照顧就好d,如果兩個都細,抱細唔抱大,侷當然唔開心。原來anson對bear特別好,你話比侷聼,侷可以好似stephanie一樣當bear係細佬,不過遲d要幫手湊‘細佬’o架哦

原來你都幾忙哦,驚anson開門,點解唔裝多個鎖,侷開唔到就得啦。費事自己o甘辛苦嘛

你奶奶點會來同你地住?住都應該同你姑奶或大伯啦。可能侷太鍾意你哩個新抱啦

原文章由 wing530 於 08-10-29 17:50 發表
fifi

ANSON真係好堅決唔要細佬妹架, 自細就係, 呢2年好左D喇, 以前唔比我抱小朋友, 連拖下手仔都唔得, 而家好小小咋~

佢同你個BEAR玩梗係無問題啦, 因為唔係佢細佬麻, 不過, 佢都好少同BB玩架, 佢好似第一次玩得咁 ...

子爵府

wing530,
anson有少少"夢遊", o甘有無去check下係唔係呀? 定係一次半次發開口夢?

wing530, fifi,
雖然我都好想生個女, 但係hinhin上到p2後, 我就打消左個念頭呀, 上到p2, 先真正感受到教仔o既辛苦呀 , 如果再加多個, 我就真係無晒自由... 宜家幾好丫, 有時我老公唔得閒, 我同hin去tea下又得, 去邊都得~ 我早兩日先同我老公講左雖然我好想要個女, 但係無勇氣去要多個b, 所以契左我朋友個女做契女law~ 都係女o乍~~

首頁
12345...8

尾頁

跳至