婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

queenie3y 發表於 16-7-15 18:18
之前開post講過,6299家裝修,會連同叔仔姑仔來我家暫住,開頭預計一個月,現可能兩個月!(emoji)
過來住, ...
樓主, 你好慘. 之前仲以為你解決到件事. 你老公真係勁唔掂

子爵府

回覆樓主:

,你又跟佢癲,同姐姐&仔女返外家住啦!要工作,無覺好瞓,病左佢哋一家都唔會可憐你,讓埋大床都嫌唔識做人,老公又唔幫你,就要自己愛/保護自己,去一度有人錫你嘅地方住啦!

男爵府

之前開post講過,6299家裝修,會連同叔仔姑仔來我家暫住,開頭預計一個月,現可能兩個月!(emoji)
過來住, ...

你老公

別墅

女人,自己要搜住屋企,仲同姐姐去娘家避
叫佢地唔好霸個間屋咁缺德 有$自己出去酒店租2個月短租房啦 又企理地方大

子爵府

你阻止不了他們的到來, 但你卻同時不踏出去找解決方案, 你c6一句無理低能的"阿媽唔鍾意"你就不返娘家, sorry, 你早早放棄去解決, 你呻乜? 我冇話男家做法ok, 但你的處理更令人失望

係唔鍾意你班外人打擾我家作息, 冇當面爆你已經好有品, 爺爺嬤嬤想見孫? 咪叫叔仔全家搬去service apartment, 只招呼6299, 咁咪可以囉

jesuslovesyou    發表於 16-7-27 17:11

複式洋房

借埋地方俾你地住,自己搬去同阿媽住等你地住得舒服d!!

重咁多聲氣!!

男爵府

2024年龍年勳章

你老公叫你訓廳?

俾我都番娘家訓啦

10個人點頂呀

男爵府

2024年龍年勳章

其實你老公訓邊?

兩房俾晒6299&姑仔訓?
佢地見你訓廳都好意思, 夠晒厚面皮

樓主你太好人....

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

呻完係咪舒服晒呢~? 我都好明白你由你大肚呻到依家都係慘慘豬新袍, 呻完今次可以硬起心腸肯為自己一次未呀~? 如果都仲未READY "衰新袍"呢個名, 就好跟老公返去瞓廳啦~~

男爵府

育兒性格勳章

popomeow 發表於 16-7-27 16:05
呻完係咪舒服晒呢~? 我都好明白你由你大肚呻到依家都係慘慘豬新袍, 呻完今次可以硬起心腸肯為自己一次未呀~ ...
同意~ 之前都睇過樓主的帖, 佢夫家啲人會突然貢上去 完全唔使畀面樓主架嘛.
寧做衰新抱, 莫做慘慘豬呀

唉, 樓主一日唔"企硬"say no, 人地咪一停繼續踩過黎囉.
呢度都幫唔到佢乜..
真係要佢自己, 企硬!
如果你看到面前的陰影,別怕,那是因為你的背後有陽光!

地球是運動的,一個人不會永遠處在倒楣的位置。

人不能太方,也不能太圓,一個是會傷人一個是會讓人遠離你,因此人要橢圓!

別再用0.5的思維管理這個2.0的世界了!

[強國]搞笑+發人深省的句子
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=2706370&highlight_id=0&page=1

大宅

回覆:6299一干人等終於進駐我家了!比我呻下啦!(emoji)

你C6真係唔死都冇用,任由老婆俾人烚到上心口之餘仲要啊支啊左!!!!
樓主有經濟能力就,帶埋姐姐同啊B返娘家住到班禽獸走晒先好返去,真心講,俾着我就狠狠爆佢哋一鑊!!!

侯爵府

2024年龍年勳章

呻,解決唔到問題,只可以聆聽你既不滿~
惟有自救先解決到當前困局~
為孩子,勇敢一點~^^

大宅

回覆樓主:

睇到嬲,你老公都無得救

複式洋房

過來住, ...

sorry...難聽D都要講, 你老公真係忽忽地。。

帶D小朋友返去娘家暫住啦! 兩房屋住十個人, 人都顛。。。同你老公講成屋人小朋友要瞓廳但咁多人出出入入根本瞓吾到。。。

民房

樓主你不如俾你老公睇吓呢度啲JM 嘅回覆,睇吓佢醒未?

男爵府

回覆:6299一干人等終於進駐我家了!比我呻下啦!(emoji)

痴線!你老公家人有錢裝修,冇錢搵地方住?

你老公又真係忽上腦,兩房一家四口加工已經唔夠住, 硬要叫佢地返來,超級影響自己兩個小朋友,淨係呢個point已經可以摌佢上天花板

唔like 就係擺明啦,而家係兩個月!

1)叫佢即刻走啦!
2)帶埋大b 細b 工人姐姐走啦!你地打搞我仲要比說話我聽?
3)我留返響度,你地外來人士全部瞓廳!

工人都費事留比佢地洗,叫佢地自己煮自己食自己洗!

痴線到極點!
比著我會誓死保護自己同兩個細路!

美菲絲    發表於 16-7-28 00:52

子爵府

畀面勳章

我記得你舊POST, 唉, 始終都搬左黎,
我真心唔明你話6299黎住都情有可原, 叔仔姑仔都黎埋真係好心啦, 每人比少少錢都夾倒酒店/APARTMENT月租啦, 唔明點解可以咁Cheap, 你老公肯接收埋佢地先偷笑。
如果我c6係咁, 我都會搬返自己屋企, 直接原因就係, 唔方便囉, 做咩要黎我屋企住
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

複式洋房

有時做人你唔企硬就會俾人恰,世上太多又厚臉皮又衰既人,大個女,要學識保護自己。一句唔想嘈,一句乖女,唔夠你開飯架,自己小心喇~

別墅

好心住入人地屋企就安份D啦 , 12點幾仲食生果 無野呀佢

大宅

樓主你靠老公養?自己一d話事權都無?借間屋比人住、仲要你瞓廳?你又咁聽話唔返去阿媽度瞓,只可講既然你都咁辱負重,何必上來呻?

首頁

尾頁

跳至