媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有冇係"貓飛"番工既, 入o黎吹o下水啦!

Dear all darlings,

pls dont get mad, i've some technical problems after sending last mail in another topic. even now i cant type in chinese and i need to fix it first coz i want to hv a long long talk wz you guys ma....
just want to let u know i'm safe and dont call the police!

複式洋房

Ho-ma-ma,
嘩!セ妳終於浦頭啦?生活開始慣未呀?我地個個都好掛住你,成日提起你架
得閒唔好偷懶寫多兩隻字報平安啦!!

Haley-ma-ma,
Haley 咁搞笑未祈禱就搶閘食點心?哈哈!睇落佢唔多怕生保,應該ok冇問題.学英文嗰度幾時開始?
係呀,有手寫板真係好feel好多!

Chak Chak Mom,
嘩セ嗰個Mr. Vegge 咁可惡~~~~~好彩大家心中有數啫!!
Max 仲燒緊呀?
其灾我幾enjoy宜家呢段休息時間,不過煩就煩在我個奶奶都十分清楚我已開始放假,成日郁D又打电話嚟
topics仲更加係重覆又重覆啦!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

何媽媽,

知你冇樹都安心啲! 差啲 call police 架喇! 快啲 fix 番啲 "技術性問題", 同我地再傾過。

hayleymama

大宅

Peppermint-mama 寫道:

Haley-ma-ma,
Haley 咁搞笑未祈禱就搶閘食點心?哈哈!睇落佢唔多怕生保,應該ok冇問題.学英文嗰度幾時開始?
係呀,有手寫板真係好feel好多!

Perppermint-mama,

so far so good la! 老師巳教咗佢次序架喇! 我都再三叮囑佢! 希望佢唔好餓到失憶啦!
英文嗰度都未 firm, 唔知太多人定 part 唔倒人??? ?-( ?-( ?-(

hayleymama

大宅

我 返 來 lu. 係 咪 真 係 咁 掛 住 我 先 ?? 有 冇 人 可 以 話 個 我 知 點 解 我 唔 可 以 直 接 寫 上 bk , 我 寫 上 去 佢 唔 ' '食 ' 我 , 我 要 copy and paste fm word pad, 好 鬼 水 煩 呀 . 再 加 上 我 24 小 時 oncall 啦 , 有 時 真 係 要 ' 夜 猛 猛 ' 先 可 以 上 綱 , 重 要 係 堤 心 跳 膽, 樹 關 細 佬 好 '痴' 身 架, 個臭八公脾氣好鬼差..唉..自作'業'囉, 陀佢個時咁鬼抆!
:evil: :evil: :evil:
Peppermint mama,
你 就 happy 啦 , 提 早 收 爐 bor, 不 過 記 住 記 住 行 多 d, 最 好 就 拖 下 地 , 包 你 生 完 即 刻 可 以 '趙 ' 個 豬 扒 飯 !
嘩 , 依 家 都 有 5 磅 幾 la , 實 係 肥 妹 仔 一 名 , 若 果 你 doc 話 你 可 以 自 己 生 到 ,就 咬 住 牙 肋 頂 硬 上 呀 , 千 祈 唔 好 學 我 呀 , 條 疤 好 痕 架 , 最 慘 仲 會 比 人 inch 架 , Hayley mama, Chakchakmom ' 呵 ' (講 笑 咋 ).
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 老 人 家 係 咁 架 喇 , repeat 又 repeat, 我 奶 奶 都 係 咁 , 我 仲 一 齊 住 tim, 咪 仲 煩 , 不 過 冇 ' 鬼 ' 啦 , 鬼 叫 仲 未 塭 到 鋪 咩 ! 你 奶 奶 響 附 緊 咪 好 囉 , 到 時 生 唔 駛 咁 ' 騰 ' ma, 係 咪 !

Chakchakmom,
你 都 '浦 頭 ' 拿 , 見 你 成 曰 同 Kwan tong pal talk talk 都 唔 踩 我 場 喎 , 嬲 你 架 ! 不 過 你 又 幾 攪 笑 , 睇 左 2 次 先 ' un ' 咋 , 'U look 巴 士 ' , 不 過 都 攪 唔 掂 ' 家 事 ' ?-( ?-(
Max 隻 豬 脾 仔 冇 樹 嗎 ?? 細 佬 後 曰 都 要 打 針 , 呢 樹 係 2 個 nurse 一 齊 一 邊 打 一 隻 脾 , 都 幾 ' 甘 ' 架 , 又 未 有 五 合 一 , 我 騖 佢 會 唔 舒 服 , 你 知 個 臭 ハ 公 幾 惡 ga la, 依 家 都 成 曰 尖 叫 , 我 地 話 佢 ' 又 發 din ' 喇 ! ?-( ?-(

Hayley mama,
點 呀 , 又 比 你 通 揖 到 啦 ! 見 你 響 唔 小 topics 都 留 腳 毛 喎 , 好 堅 . 有 冇 收 到 我 d 相 呀 ? 麻 煩 你 幫 我 forward 比 人 o丫 . Hayley 咁 叻 女 無 喊 呀 , 幫 我 'chuet' 佢 幾 啖 啦 ! 咁 攪 野 偷 食 ?? 佢 識 唔 識 排 隊 呀 ?? 個 時 小 娃 時 時 打 尖 架 .
咁 橋 既 , 小 娃 上 年 又 係 陳 老 師 and 曾 老 師 喎 ( 陳 佩 芝 / 曾 '海 ' 欣 老 師 ) , 有 冇 同 佢 映 相 呀 ?? forward 比 我 o丫.
d 姊 妹 點 呀 ?? 冇 哂 影 既 ?? Oilai 係 咪 掛 住 叫 missing 客 呀 ??

我 自 已 近 況 就 長 話 短 說 la, 我 老 細 又 開 始 黎 料 , ee ahah...基 本 上 都 慣 左 冇 哂 freedom 架 喇 , 不 過 最 慘 就 係 有 出 無 入 , 明 明 tang 日 開 始 出 黎 ' 做 ' , 一 邊 do part time 一 邊 塭 鋪 lor! 放 假 就 去 下 pinic, 打 golf 咁 都 唔 錯 , 不 過 我 就 得 個 企 + 曬 字 .
要 走 鬼 喇 , say hello to 陳 仔 , ronald 爸 爸 ...

複式洋房

何媽媽

我之前都係要喺wordpad寫完先copy and paste o架,後尾唔知點解又可以直接打o咼.好奇怪.算啦,电腦白痴係咁上下啦,答o左等於冇答.哈哈哈哈!

妳話冇晒自由呀,其實做家庭主婦喺咁嗰咯!好似我宜家o係屋企養胎,日日行行企企,食呀瞓呀,好冇目標.休息短時間就好正
但如果長期唔返工我又未必頂得順!不過妳好叻架啦,以前有ah玉湊宜家兩個要自己搞惦.o甘你同亞b冲涼定Ming冲呀?

至於我奶奶你有所不知啦,好唔識做橫行霸度,同佢相處好大壓力.長氣都算啦,セ都要拗.又迫我餵人奶,又話bb唔食人奶会點差,但老公話奶奶自己都冇餵過人奶,老公咪又係o甘,肥C大隻.就算要都係我吔兩個事,唔應該迫我!!好嬲!

大宅

[size=medium]Hayleymama, chak chak mom
[size=x-large]我要報警通揖你地喇!

大宅

何媽媽,

hayleymama 自守喇! 我知所以消聲匿跡咗幾日, 未因為陳小姐一生人第一次幫嚫醫院囉!
星期一返學 test temp 都 normal 36.9, lunch 仲食咗一大碗飯, 我仲約咗啲西區 mami 去食 lunch

大宅

Hayley 冇 事 就 好 喇 ! 咁 依 家 d 燒 退 哂 未 呀 ??響 醫 院 庶 有 冇 扭 計 呀 ??抽 血 米 喊 到 七 彩 , 基 哥 同 你 米 好 肉 赤 ??? 係 咁 架 啦 , 通 常 開 頭 番 學 實 會 病 下 , 不 過 希 希 就 大 wok d 要 入 院 , 肯 定 佢 免 哂 役 架 喇 ! [size=large]祝 佢 早 日 康 服 , 快 高 長 大
響 呢 樹 番 學 前 要 打 支 針 先 番 架 , 小 娃 29 號 打 , 不 過 仲 未 有 學 校 收 wor !!

唔 好 怪 我 咁 遲 先 問 侯 希希 呀 , 樹 關 我 都 '奶 ' 野 , 震 左 24 小 時 呀
事 因 禮 拜 六 晚 我 如 常 放 細 佬 響 張 bounce chair 到 , 張 bounce chair 放 響 sofa 上 高 , 諗 住 拿 拿 林 去 房 leg 個 碗 餵 糊 仔 佢 食 啦 , 個 衰 妹 又 要 根 出 根 入 , 唔 肯 留 低 睇 住 細 佬 , 我 聽 到 細 佬 喊 ( 平 時 都 係 咁 , 一 行 開 就 喊 ), 點 知 一 番 去 唔 見 左 細 佬 響 張 sofa 到 , 剩 係 見 到 張 bounce chair 反 轉 左 響 地 下 '窄 ' 住 細 佬 , 又 冇 哂 聲 喎 , 嚇 到 我 即 刻 起 佢 大 叫 ' 細 佬 細 佬 ' 佢 就 眼 定 定 望 住 我 , 都 唔 知 發 生咩 事 . 個 衰 妹 就 不 停 話 ' 家 姐 錫 番 你 呀 ' , 我 就 抱 住 細 佬 衝 落 樓 下 塭 我 奶 奶 , 我 老 爺 見 我 荒 失 失 咁 問 我 仲 セ 事 , 佢 望 下 摸 下 話 冇 事 喎 , 另 邊 小 娃 就 衝 入 廚 房 匯 報 情 況 比 嘛麻 知 ( 都 幾 攪 笑 ) 我 奶 奶 抱 起 細 佬 同 佢 玩 佢 都 識 笑 我 先 定 d 咋 . 不 過 小 娃 就 俾 爺 爺 訓 話 , 要 佢 以 後 媽 咪 行 開 佢 要 睇 住 細 佬 ( 我 '隊 ' 佢 出 黎 , hehe )
係 呀 , 收 到 曾 老 師 寄 黎 隻 DVD 喇 , 我 同 佢 倆 個 有 E 貓 聯 絡 , 陳 老 師 都 有 講 佢 教 Hayley 呀 ! 佢 話 遲 d send d 相 比 小 娃 睇 喎 . 曾 老 師 有 冇 教 Hayley 呀 ???
仲 有 呀 , 仲 未 收 到 你 e 貓 Hayley d 相 喎 , 小 娃 一 見 到 我 上 bk, 佢 就 話 ' Hayley' 呀 .係 呀 ,
好 喇 , 要 ' 哨 ' 喇 .
[size=large]仲 咩 d chakchak mom同 peppermint mom 玩 失 蹤 既 ???

大宅

何媽媽,

hayley 今日真係好番好多喇! 見佢冇乜燒, 我先鬆返啲咋! 喺醫院緊扭計啦! 見倒醫生同姑娘都放聲大哭! 不過而家食藥乖咗喇, 因我兇佢, 唔食要入醫院架, 佢咪那那聲食囉!
唉.....個個都話開頭番學係咁! 玩水!!!

你點可以將 bounce chair 放係 sofa 度架, 細佬好彩冇事 jet! 小娃比爺爺訓話完, 下次要醒啲喇!

陳老師教hayley, 曾老師就冇。 我好水忙! hayley 啲相, 有拖冇欠啦!

好喇! 周公急 call 喇! 遲啲再傾過。

hayleymama

複式洋房

喂,何媽媽,Haley媽媽,Chak Chak mom

セHaley前几日燒到40度o廿可憐呀?好彩宜家退左燒咋!
咁返返学未呀?定要休息多兩日呀?

何媽媽.你真係好鬼死危險架,話明bounce chair梗係會彈彈下架啦,罷喺梳化度實彈到飛起啦,好容易有意外架,好彩冇事咋!

我唔係失縱o左,只係個肚越黎越大,夜晚好多時瞓唔到,11點幾上床眼光光要零晨5點几先瞓着,結果第二朝精神唔好不特只,,肩頸仲痛到爆.几晚都係咁!!!

大宅

Peppermint-mama,

hayley 退晒燒喇! 仲有啲鼻水同咳, 等佢休息夠, 星期一先返學。

你失眠咁慘牙! 試吓瞓前飲杯奶, 用咕

大宅

Hi all mumme,

對唔住呀!
我係路過既uk mumme,我也在通輯[size=x-large]何媽媽,

唔該幫下手!小妹感激感激

複式洋房

哈哈, BoeyC,
你好! 何媽媽都成幾日冇浦頭lu, 可能凑細佬忙到飛起!哈哈!
我哋唯有耐心等下啦!!

用戶要求終止服務

[size=medium]請問咩叫貓飛?

複式洋房

Haley 媽媽,

仲有一個月就到預產期啦,開始覺得緊張o勤!
36周,阿b重5磅11,医生話唔錯wor!
對腳就腫得好西利,仲腫過未放假時一倍,又腫又實,個feel唔係几好!今日医生話十月初会行開几日返sydney,希望阿b唔好咁啱早o左喺個几日.因為雖然佢会塭定另外一個医生替佢接生,但始終睇o左佢o甘多個月,但由個陌生人接生,感覺怪怪地!宝連媽媽放假未呀?定o左几時開刀未呀?

複式洋房

laiki,

你自己估下啦!唔難估o架!哈哈

用戶要求終止服務

寫道:
laiki,

你自己估下啦!唔難估o架!哈哈

Peppermint-mama,

好難估呀.........係咪ive?

大宅

Perppermint-mama,

定啲嚟, 唔使騰!!!
5 lb 11 , 一定係個巨 b!
點解腫得咁犀利嘅??? ?-( ?-( ?-( 想像得倒你幾咁辛苦! 不過醫生話冇問題未 okay 囉!
咁橋佢出門架! 約然係咁你有冇打算開刀? 可以 well plan 啝!
寳蓮 ma 今日 last day 喇! 佢 923 next Thu 開刀呀!
keep in touch and take good rest!!!

hayleymama

[size=x-large]何媽媽,

[size=x-large]見字請蒲頭, 成村人打鑼揾你呀!

hayleymama

大宅

Peppermint-mama ,

thanks a lot!
I will waiting for her

首頁

尾頁

跳至