婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 wmpl 於 08-11-4 06:55 發表
嗰啲變態99,口口聲聲話自己有幾愛錫個孫,又話乜Q都係為個仔同為個孫好,但係一到利害關頭,唔好講利害關頭咁嚴重,就只係佢哋有少少唔like,就乜嘢衰格賤格嘢都夠膽死做,甚至係為求自己洩憤嘅目的而不擇手段,哩啲咁賤格, ...

唉~我都唔想忍佢呀,衰在自己易心軟又唔想搞到反面!佢自己一個人無人理嗰時我就諗住俾個孫陪佢解悶,但係佢一唔高興就專登做d危害bb嘅事,就係為咗激嬲我!!我真係完全唔識同佢一齊住,我已經擔心緊就算我哋搬走咗佢都會好似冤鬼咁嚟搞我哋!!!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 JoJo* 於 08-11-4 08:53 發表
果陣亞仔得歲幾,
夾到隻手之後,
四隻手指扁晒,(因為度門比風扯埋)
跟住唔夠半分鐘,
睇住四隻手指腫到好似皇帝蕉咁,
即時搭的士去最近的醫院,
醫生話BB的骨好幼細,
即時安排去照X-ray;
(正府醫院唔駛等都可以即時入 ...

聽到都覺得痛~~最緊要小朋友無事!你99就衰啦,講埋d咁嘅嘢,個個媽咪都緊張自己仔女架啦!有咩問題喎!唔通唔理佢咩?試下佢夾呀,腫到豬蹄咁睇下佢仲會唔會當小事!!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 ChuChu0808 於 08-11-4 12:40 發表

100% agreed that "不過果度唔係我屋企,......我冇權話事."

之前呀B就快識行時我叫C6將d 椅角包住, 99聽到就話 "唔洗下話, 睇實d咪得囉", 結果咪係呀B撞親個頭C6先去動手包住d角.

如果係我自己屋企幾好呢... 問 ...

我咪又係咁...間屋係6299嘅,嗰時囡囡仲未識行,連爬都唔係好識,我同c6打算鋪地膠等bb跌親都無咁痛,但係一鋪好99見到就話"嘩~駛唔駛呀?咁核突!",結果搞到我朝朝早重鋪,黃昏佢放工前要收返哂!搞到好似做賊咁!!!如果係自己屋?我鋪滿全間屋都唔到佢理啦~~

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 JoJo* 於 08-11-4 14:36 發表
我亞b撞到雞蛋咁大幢"樓"之前一分鐘,
都聽過類似咁的說話;
不過事情既然發生0左,
追究責任都冇用,
唯有自己跟貼d.

但又咁講,
我聽過老人家講,
帶個孫去公園玩,
個b跌親唔敢話番比個仔&新抱知.

報喜不報憂的...... ...

我99絕對係呢類型嘅人!囡囡差唔多次次俾佢睇都會撞親跌親,但係佢一定唔會同返我講發生咩事!就算我問到佢寧願擘大眼講大話都唔會認!!好似今日夜晚佢又搞到囡囡撞到喊到收唔到聲,bb好地地喺車仔坐定定,佢係要走去拆開哂d安全帶,放個bb落地又唔係睇住佢,我入房袋都未放低就聽到囡囡出盡力咁喊!我走出廳前聽到99講"邊個叫你擒嚟擒去呀?撞親啦!",到我一出去問"撞親邊度呀?",佢即刻話"無撞親呀!",我都費事再理佢!佢都唔係第一次講大話架啦!問佢都多餘!!!

首頁

尾頁

跳至