自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同妳一樣, 搬一次屋我就會想自殺一次, 叫佢整完d嘢結果我都係要執手尾, 不如自己做好過.

原文章由 gonegone 於 08-11-28 01:58 發表
我老公都係超級大爺....

記得上年搬屋, 成間屋D嘢都係我自已pack, 又話只係搬去隔離街, 所以唔揾搬運公司要自己搬, 點知到頭嚟, 三十幾箱嘢都係我自己分幾日搬去新屋. 喺三催四請下, 佢只係負責搬個電視咁大把. 搬 ...

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 1928mickey 於 08-11-27 14:25 發表
咁又唔係既~~
有些女人較獨立, 鎖碎事自己整, 換燈膽 / 廁所板, 甚至切機...
唔係每個女人愛煮飯

以前未嫁就屋企換廁板 / 換光管 / 燈膽 / 油屋 / 鏟牆 / 搬野... 呢類野都係我做 咁當然煮埋比兩老食啦
結左婚之後 咩都唔識做囉 老公做晒, 扲重小小野佢都唔比
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

民房

我一開始就扮到什麼都不懂,所以我老公明白到不能指意我...因我會愈幫愈忙

公爵府

嘩..你老公都好攪野喎..出街要一個行先一個行後

原文章由 chinatea 於 08-11-27 18:09 發表

前日者佢叫我陪佢一齊行去天水圍,咁而家仲有陽光,我就拎把傘,諗住一齊行,點知佢一味推我行開,佢話行街洗咩拍埋行喎,叫我唔好平排喎,咁我話點講野呀,一前一後?

佢話叫我大聲d講一係唔好講野喎....我咪1.2.3行左去la ...

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 mamayan 於 08-11-27 23:19 發表
我老公仲勁, 有一晚他說想食生果, 因我正忙於工作, 便洗了一個蘋果給他, 15分鐘後見他仍拿著個蘋果發呆, 問他為什麼不吃, 他居然答我:蘋果仲未批皮, 去核及切開一塊塊, 又無叉, 我真係唔知點食! 但我肯定他是發自內 ...

嘩...你老公係真正的大爺喎!
如果我果件係咁....我會叫佢食...屎..啦, 哼!
真架, 我夠膽咁講架, 因為我試過咁叫佢囉, 自此以後, 佢乖乖地自己批皮自己食, 好多時仲會批埋俾我食!
有時男人真係仲犯賤過女人架!
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

大宅

醒目開學勳章

未嫁前同嫁咗之後我都係唔識做水喉佬, 電工,同裝修佬。所以擺明我係唔會做呢d工作。如果老公唔識做, 就叫人返來做。識做就佢自己做,我只係傍邊睇佢做同什手尾。不過男人都係一個小朋友。所以現在照顧佢就好似對著一個小朋友。

大宅

等我以為剩係我屋企隻C6咁無能, 佢真係乜都唔識架, 屋企副電腦全部係我整, 電視追台又係我, 換燈膽就叫賓賓囉, 佢重有樣衰, 只顧坐係度(or瞓係度) order人做野, 我最鍾意叫佢做"指揮家" (剩係識指揮人做野):;pppp: :;pppp:

原文章由 DoReMi媽媽 於 08-11-27 17:26 發表
我家都有個大爺, 又係郁下都話叫人嚟維修, 踢都唔願郁.
上主是我的牧者, 我實在一無所缺
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁
還使我的心靈得到舒暢
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰和舒暢........
在我一生歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日

首頁

尾頁

跳至