自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

回覆:mrs.tan 的帖子

嘩!咁你之後當冇事?我有時諗係要比較勁的飄才可郁動物件,咁如果你大膽d喝佢嚇番佢又得唔得

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

水晶宮

回覆:mrs.tan 的帖子

嘩!咁你之後當冇事?我有時諗係要比較勁的飄才可郁動物件,咁如果你大膽d喝佢嚇番佢又得唔得

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

想問問大家, 有D 人話02野有些人睇到, 有些人聽到, 有些人係聞到~~

而我既奇怪事係, 由細到大, 到凌晨, 如果眼光光瞓唔著, 會聽到好似直升機/航拍機果D [窒,窒]聲(唔知大家想唔想像到)...我由細個公屋, 到大個住居屋, 到嫁左出去間屋都偶爾會聽到~~

只可以講係奇怪事, 唔知大家有冇聽過/遇過~~~

侯爵府

mrs.tan 發表於 17-1-13 00:18
其實唔係好得人驚...我都親身經歷過...

話說當時我沖緊涼(我間房係套房,不過冇抽氣扇),咁我習慣唔會關晒 ...

你唔驚?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我經歷過所謂嘅靈異野,不過呢兩條片好假

第一個個好明顯有野扯住啲頭髮
第二個係個小妹妹反應好假,正常人反應唔會驚成咁,又唔係係街

男爵府

後面果段先恐怖

男爵府

屋企02我都遇過,喺近呢排發生的。

我女有個廚房玩具,買左半年左右,個爐會發聲既,有3個扭制,2個for爐頭,1個計時。
玩左一排之後,個爐既計時有時會失驚無神自已響,我初時都冇理佢,當佢壞左,因為只會間唔時響吓,但有晚,佢響左共3次(關左都響),老公就唯有拆電池。冇再響啦。

過2晚,半夜,廚房個計時器突然響,我入去禁停左,又將時間set 去0,然後返房,過左一陣,個計時器又響過,入到廚房、見個計時器一路倒計一路響,我唯有禁停然後拆電;返房關門訓覺(冇關實的),到我就訓著時,隻門自動Bon埋左……我冇理,照訓………

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

xodebby 發表於 17-1-13 11:34
想問問大家, 有D 人話02野有些人睇到, 有些人聽到, 有些人係聞到~~

而我既奇怪事係, 由細到大, 到凌晨, 如 ...
我聽過一個屋村住既同學話佢夜晚聽到鐵鏈聲.

而家有JM 話頭七回魂都會聽到鐵鏈聲.

如果真係回魂d 聲, 即係冇血緣既人都會聽到?

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bosch 發表於 17-1-13 14:21
我聽過一個屋村住既同學話佢夜晚聽到鐵鏈聲.

而家有JM 話頭七回魂都會聽到鐵鏈聲.
我淨係聽過親人回魂有鐵鍊聲~~~

侯爵府

she007 發表於 17-1-13 11:30

...

完全當'佢'冇到

其實你愈理'佢'愈驚'佢','佢'就愈玩野,'佢'就係因為悶冇野做就做d野出黎引你留意'佢'等你知道'佢'ge存在,當你冇視'佢'唔理'佢','佢'就覺得你唔好玩就唔會再搞你

我份人好簡單,'你'要係度同我住冇問題,不過唔好搞到我3個小朋友同2隻狗,你唔搞我我唔搞你,但你搞到我地時我就搞人黎搞你

我宜家住緊依間屋'佢'唔止搞我隻'long'口杯嫁,仲試過開我水喉

侯爵府

HongV 發表於 17-1-13 11:37
你唔驚?

間屋係我地ge我驚咩?我只當'佢'路過

我係果間屋唔止聽過1把聲,有男有女,次次都唔同'人'(因為次次把聲都唔同),我可以驚得幾多...?

我成日都只係覺得我果1刻咁岩同'佢'岩channel先會聽到'佢地'講野,'佢'唔搞我我咪由'佢'羅

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

侯爵府

亞路 發表於 17-1-13 09:04
唸倒mickey

mickey唔會'鏗'歌嫁

係好清楚聽到1把女人聲

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

babyhowie 發表於 17-1-12 23:54
http://hk.on.cc/int/bkn/cnt/news/20170112/mobile/bknint-20170112100126788-0112_17011_001.html

睇咗,唔係當時人所以唔驚

象牙宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

男爵府

成張枱郁個下真係好癲WOR

大宅

返屋企先睇

男爵府

好假

首頁

尾頁

跳至