自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

重點不在食炸雞 是樓主覺得 有人不緊急但又用急症,仲成堆喼阻住食炸雞,對嗎?

又可能佢地真的有需要睇!

不過我都想講,好怕睇急症但成村人坐係度等,不論香港/大陸人!

唔係睇的企返一邊或返屋企等都一樣,又幫唔到手但成排人坐晒d櫈喺度傾計,尤其係候診嗰啲位得幾個位,往往一個睇急症,成4-5個人跟住,姑娘成日都要叫返d人出去!好影響人工作!
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

珍珠宮

開心吸收勳章

mizmiz0214 發表於 17-1-24 11:18
係啊。我'醒'唔起,我坐低一個鐘後,已經後悔莫及。

我覺得係急症室食少少係無問題,但大前題唔好影響其 ...
唉。。。。。

外國人都會禁做架。。。不過樓主未見識過之嘛。

違規內容

珍珠宮

開心吸收勳章

mizmiz0214 發表於 17-1-24 11:18
係啊。我'醒'唔起,我坐低一個鐘後,已經後悔莫及。

我覺得係急症室食少少係無問題,但大前題唔好影響其 ...
哦! 講返正題。

我女個次都係,去到 急症室。。。勁多人。。 講緊係 5個 hr 以上 wor
之後即 打的去 私家, 1個小時內 走人。

違規內容

伯爵府

honeyhonry 發表於 17-1-23 23:12
樓上個d真係9588. 拿住個喼睇急症? 而家medical travel呀?

我明白樓主意思,即係話入得急症就真係好危急,點解仲可以拖喼又炸雞? 病到九彩龍肉都無胃口啦下話?!

翡翠宮

畀面勳章

問題係有好多非急症病人霸住個急症室,阻礙真正有需要要的人
日日是好日

大宅

mother904 發表於 17-1-24 12:26
問題係有好多非急症病人霸住個急症室,阻礙真正有需要要的人

你講中重點,霸住急症室的人
見過唔少來港`自由行`瞓麥當當/24小時自助銀行,總之有瓦遮頭,有冷氣就啱,連急症室都唔放過

侯爵府

回覆樓主:

我遇過,佢哋1個人急症,7/8個人陪住,霸晒後面兩行,當嗰度大檔咁,一路食嘢一路大聲傾偈,將d食物不停地傳來傳去。我同阿媽睇急症,開頭唔夠位坐,我阿媽坐我企咋,後來有位,坐响班友前面,俾佢哋嘈到我暈暈哋(加上個心擔心緊媽咪),好彩後尾姑娘出聲要佢地安靜咋

首頁

尾頁

跳至