親子旅遊

跳至

首頁
12345...12

尾頁

別墅

醒目開學勳章

原帖由 Sindy 於 09-1-12 18:08 發表
啱啱問過517,原來永成話係長隆對面,步行都要20分鐘,咁我又可能改下行程,上廣州轉地鉄,再打的好過囉

長隆嘅shuttle會到長隆地鐵站,你可以坐shuttle去.

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 chiumh 於 09-1-12 18:16 發表

長隆嘅shuttle會到長隆地鐵站,你可以坐shuttle去.

thanks,我住永成呀,到長隆都要打的.....

大宅

我一月二十五日住長隆酒店一晚,請問長隆酒店附近有無其他地方值得去?酒店附近有無野食?我知道有間四海一家好出名,但係唔想食自助餐,另外如果想按摩有無地方介紹?

禁止訪問

伯爵府

Hi tong tong ,

迎賓路新南海城海鮮平靚正。

請問上述地方點去呢 ? 我也是新年去長隆玩 住永成酒店的 近酒店嗎 ?

伯爵府

各位,

新年時候 bk 媽咪話動物園話好似無親子套票 , 咁你地會5會在香港買定票呢 ? 或是去到先買呢 ?
在動物園買票¥150/票 大人 在中旅呢 ?

我中午先去到番禺 如果1日先玩1個境點好似好浪費時間哦 我地會玩3曰2夜 點安排好呢 ?

男爵府

好媽媽勳章

你可以睇返我係呢個topic既8/1既行程:

我第一日會到步後,先check in,跟住食lunch,跟住先去動物園,夜晚去出名既buffet'四海一家'食飯
第二日:一早去歡樂世界,跟住夜晚睇埋大馬戲(係中旅社買套票,我朋友話最平,時間太急,所以無去格價,照買)
第三日:我地仲未諗到,我地想去嶺南印象園,或者過珠海地下城行

原帖由 peckykoo 於 09-1-13 09:44 發表
各位,

新年時候 bk 媽咪話動物園話好似無親子套票 , 咁你地會5會在香港買定票呢 ? 或是去到先買呢 ?
在動物園買票¥150/票 大人 在中旅呢 ?

我中午先去到番禺 如果1日先玩1個境點好似好浪費時間哦 我 ...

別墅

醒目開學勳章

原帖由 carykwok 於 09-1-13 21:10 發表

我第一日會到步後,先check in,跟住食lunch,跟住先去動物園,夜晚去出名既buffet'四海一家'食飯
第二日:一早去歡樂世界,跟住夜晚睇埋大馬戲(係中旅社買套票,我朋友話最平,時間太 ...

你第一日可能唔時間睇晒個動物園,我哋10點去都要到關門(5點)先大致睇得晒.

男爵府

原帖由 carykwok 於 09-1-13 21:10 發表

...

如果你地有小朋友中意睇動物就吾夠時間,因為都幾大、幾多野睇。
不過如果一般就係咁上下,旅行團都係咁既時間。

男爵府

好媽媽勳章

唔怕,我地d小朋友好細個咋,若果一日去一個地方,即係3日先去哂,就會好浪費,又或者第一日就去歡樂園,我驚會好累,會嘛?

原帖由 Evan 於 09-1-14 12:28 發表

如果你地有小朋友中意睇動物就吾夠時間,因為都幾大、幾多野睇。
不過如果一般就係咁上下,旅行團都係咁既時間。

洋房

原帖由 Sindy 於 09-1-10 10:35 發表

好似係無book訂日子架,如果係咁,旺既話渣住票都無用啦,所以我諗住到時先買

我上次揾呢個訂都有優惠,收錢交收票ok啦。http://LLX110110.photo.163.com

洋房

原帖由 peckykoo 於 09-1-13 09:34 發表
Hi tong tong ,

迎賓路新南海城海鮮平靚正。

請問上述地方點去呢 ? 我也是新年去長隆玩 住永成酒店的 近酒店嗎 ?

酒店對面就系啦。

男爵府

原帖由 carykwok 於 09-1-14 21:47 發表
唔怕,我地d小朋友好細個咋,若果一日去一個地方,即係3日先去哂,就會好浪費,又或者第一日就去歡樂園,我驚會好累,會嘛?

個歡樂世界,d機動遊戲例如過山車、海盜船....好多野都吾岩好細個既小朋友.

不過佢都有一個區域專比好細個既小朋友,不過你可以想像,有超過一半既遊戲,你吾駛排隊玩。

上次聖誕節個歡樂世界d所有機動遊戲,都係4點半無得玩,如果你食埋lunch先入,咁真係吾係咁抵。

不過,你參考一下呢個topic之前既post,入去長隆網頁睇下,會發覺大馬戲同歡樂世界是隔離的,只過閘機就到另一邊,同一日參觀晒都得。

別墅

醒目開學勳章

原帖由 Evan 於 09-1-15 03:33 發表

個歡樂世界,d機動遊戲例如過山車、海盜船....好多野都吾岩好細個既小朋友.

不過佢都有一個區域專比好細個既小朋友,不過你可以想像,有超過一半既遊戲,你吾駛排隊玩。

上次聖誕節個歡樂世界d所有機動遊戲,都係4點半無 ...

歡樂世界啲遊戲就4點多停,而大馬戲要6點先可以入,中間果1個鐘要係歡樂世界度呆等,都幾凍架。

男爵府

好媽媽勳章

所以我咪第二,一日去哂歡樂園同埋大馬戲囉,我第一日去動物園,你話驚我會睇唔哂嘛

原帖由 Evan 於 09-1-15 03:33 發表

上次聖誕節個歡樂世界d所有機動遊戲,都係4點半無 ...

男爵府

好媽媽勳章

所我地玩到4點半到,就先去食d野,跟住先去睇馬戲,咁樣可行嘛?

原帖由 chiumh 於 09-1-15 10:52 發表

歡樂世界啲遊戲就4點多停,而大馬戲要6點先可以入,中間果1個鐘要係歡樂世界度呆等,都幾凍架。

禁止訪問

複式洋房

我都會係2月頭上去玩2日一夜呀~~但..人生路不熟..希望各位BK MAMA俾D意見..
本人同老公第一次上去玩,自己唔係太熟路,想PLAN好D,但又唔係咁想跟團..
睇你地講好多人都住永成..間酒店好唔好?
我既計劃如下:
住長隆酒店,2日1夜去哂歡樂世界/馬戲團/動物園,夜晚想去食四海一家..
咁早上有咩車係最早上到去又安全呢??
請各位俾俾意見...唔該哂!!

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 winglamhk 於 09-1-16 16:34 發表
我都會係2月頭上去玩2日一夜呀~~但..人生路不熟..希望各位BK MAMA俾D意見..
本人同老公第一次上去玩,自己唔係太熟路,想PLAN好D,但又唔係咁想跟團..
我既計劃如下:
住長隆 ...

上去都要兩至三個鐘,咪要六點幾出門口?都好辛苦下喎,馬戲又係夜晚,又假設第二日先睇馬戲,咪好夜先返香港?

男爵府

好媽媽勳章

你第一日玩哂3樣野會走馬看花燈架,你可以第一日去歡樂園加大馬戲,但睇完馬戲都成9點架喎,到第二日先去動物園會好d
永成ok架,08年4月先開,仲好新
你可以係香港坐直通巴士上去祈福再轉的士去酒店,可以係中旅社買車票,或去佢地網址睇下邊架車岩你坐,提提你,買定車票,新年好full

原帖由 winglamhk 於 09-1-16 16:34 發表
我既計劃如下:
住長隆 ...

首頁
12345...12

尾頁

跳至