跳至

首頁

尾頁

侯爵府

HAPPY

我依幾日傷風, 不過差唔多好番, 可唔可以明早先覆? 是否要先數人頭娖嫁? 你真係交遊廣博
原帖由 happyla 於 09-1-14 17:39 發表

worry
再send 了pm給你,是問你紅磡d媽媽明天一起LUNCH你去唔去 ?

別墅

原帖由 worry 於 09-1-14 17:51 發表
HAPPY

我依幾日傷風, 不過差唔多好番, 可唔可以明早先覆? 是否要先數人頭娖嫁? 你真係交遊廣博

你明早覆我啦 ! 去海逸皇宮飲茶,我都只是見過她們一次,認多d人,收風又可以多d !

伯爵府

好媽媽勳章

hihi

侯爵府

HAPPY

好丫, 但大定LUNCH HR都唔同, 你可以遲D走?
原帖由 happyla 於 09-1-14 17:54 發表

你明早覆我啦 ! 去海逸皇宮飲茶,我都只是見過她們一次,認多d人,收風又可以多d !

別墅

原帖由 worry 於 09-1-14 17:58 發表
HAPPY

好丫, 但大定LUNCH HR都唔同, 你可以遲D走?

他們是12時30至14:00的,我可1時在麥記門口等你,一起去 !

子爵府

好媽媽勳章

Dear all,

Hi Hi. Long time no see.
大家好嘛.

呢度好似多咗 D "新朋友" 咁喎.......

我要向山舉目,我的幫助從何而來,我的幫助從造天地的耶和華而來            (聖經~詩篇 121:1-2)

子爵府

好媽媽勳章

呢幾日天氣真係好凍呀. 不過呢度真係比慈雲山暖 d.

囡囡而家考緊試, 過埋下個禮拜一就鬆口氣啦.

原帖由 happyla 於 09-1-14 19:41 發表

他們是12時30至14:00的,我可1時在麥記門口等你,一起去 !

我要向山舉目,我的幫助從何而來,我的幫助從造天地的耶和華而來            (聖經~詩篇 121:1-2)

子爵府

好媽媽勳章

Daichoigo,

你好呀. 我都有時不時黎傾下計架, 只係呢排少咗 d, 所以都同你打聲招呼先.

見到 worry 係咁 "追" 住你黎問, 真係好有趣. 你係佢路上明燈黎架.

男爵府

咩方法ar, 我又要知 ~~ thx

原帖由 grace_xian 於 09-1-14 17:09 發表
jlam, hi hi ~
上次用咗們的方法教囝, 真係好work, 現在佢又做回乖囝啦, 謝謝呀~

男爵府

lamlammama, 不過慈雲山中心好cold, 因為好多商舖都關門大吉, 成個場靜了很多, 很多

原帖由 lamlammama 於 09-1-15 08:22 發表
呢幾日天氣真係好凍呀. 不過呢度真係比慈雲山暖 d.

囡囡而家考緊試, 過埋下個禮拜一就鬆口氣啦.

子爵府

好媽媽勳章

catmie,

Hi Hi.
你買咗書包比小 b 未?
我 hb 同你 hb 好似, 又係細細個有返教會, 但而家都重未信. 不過佢就係無神論者, 但又好支持我返教會. 大家努力吖, 盼望他們能早日歸信呀.

原帖由 catmiecatmie 於 09-1-15 09:01 發表
lamlammama, 不過慈雲山中心好cold, 因為好多商舖都關門大吉, 成個場靜了很多, 很多

子爵府

畀面勳章

catmie:

打手仔, 你唔會舍得架, 再說你小b咁乖, yat時再打啦, 希望你唔會有呢一日啦~

原帖由 catmiecatmie 於 09-1-15 08:59 發表
咩方法ar, 我又要知 ~~ thx

侯爵府

lamlamma

你係味取笑我先
原帖由 lamlammama 於 09-1-15 08:25 發表
Daichoigo,

你好呀. 我都有時不時黎傾下計架, 只係呢排少咗 d, 所以都同你打聲招呼先.

見到 worry 係咁 "追" 住你黎問, 真係好有趣. 你係佢路上明燈黎架. ...

男爵府

lamlammama, nice to meet you here !!
"追"~好在係網上, 如見面就"追"到我索晒氣. 嘻.

原帖由 lamlammama 於 09-1-15 08:25 發表
Daichoigo,

見到 worry 係咁 "追" 住你黎問, 真係好有趣. 你係佢路上明燈黎架. ...

男爵府

lamlammama, catmie, 我都希望有日我老公會信主, 願主保守, 阿門. e+得我同阿囡返教會, 第日老公信埋就可一家人返, 好開心!!

原帖由 lamlammama 於 09-1-15 09:18 發表
catmie,

Hi Hi.
你買咗書包比小 b 未?
我 hb 同你 hb 好似, 又係細細個有返教會, 但而家都重未信. 不過佢就係無神論者, 但又好支持我返教會. 大家努力吖, 盼望他們能早日歸信呀.

...

男爵府

worry, 有無聲氣呀? 今日星期四啦喎.

子爵府

好媽媽勳章

Grace,

打手仔我都捨得架, 我會架.
不過我自己就有個原則, 一係唔打, 一打就只係一下, 但係要好痛的 (我比較變態, 我係彈手的, 因為方便又唔洗道具). 因為咁樣佢就知道我唔係玩玩下, 痛先會記得, 先會上心, 但就唔洗多, "重質不重量".
同埋唔係立亂就出手, 我係會警告過, 都衰就要受罰. 否則佢地會麻木, 慢慢當食生菜架啦.

原帖由 grace_xian 於 09-1-15 09:25 發表
catmie:

打手仔, 你唔會舍得架, 再說你小b咁乖, yat時再打啦, 希望你唔會有呢一日啦~

男爵府

今日新聞呀~ ([url=]星島日報
[/url]報道)港府昨日終落實港鐵沙中綫會增建顯徑站,為顯徑居民送上最佳的賀年禮物。至於慈雲山方面,港府昨亦透露已就接駁鑽石山站的行人系統,定出了初步設計方案,稍後會呈交[url=]區議會
[/url]討論。不過,有區議員批評建議方案只加建一些行人通道和行人天橋,當中有一大段路,更只是增設上蓋,居民仍要靠雙腳上山落山,與目前分別不大。
  記者:陳意婷
  [url=]運輸及房屋局
[/url]副秘書長容偉雄昨向[url=]立法會
[/url]表示,當局及港鐵公司已就沙中綫鑽石山站連接慈雲山的行人接駁系統,定出了初步設計方案,收取足夠的居民意見後,會將構思轉交區議會討論。據了解,慈雲山行人接駁系統的初步設計,將以鑽石山站A1龍蟠苑出口為起點,經過龍蟠街至鳳德邨附近,便會分岔東、西兩路繼續北上慈雲山山頂。
  區議員不滿步行上落山
  其中,東路會在悅庭軒對開興建高約六十米的電梯塔,以電梯接駁行人天橋的混合模式,連接鳳德邨旁的鳳尾徑,至籌劃中的單車公園等蒲崗村道休憩用地位置,再通往最高的慈正邨。西路至龍蟠街後,便會西轉鳳德道,經蒲崗村道通往慈雲山中心,再接駁商場的電梯系統北達足球場及慈愛苑。
  [url=]黃大仙
[/url]區區議員[url=]民建聯
[/url]的黎榮浩狠評方案「問題多多」。他說:「我們最初以為西邊是類似半山的自動扶手電梯系統,豈料原來大部分路段僅為設有上蓋的行人通道,居民仍要靠雙腳步行上山落山。」而且接駁電梯的慈雲山中心每晚十二時就關門,翌日上午六時才開放,「商場內更不是一部

子爵府

好媽媽勳章

worry,

我係戥你高興呀 ......

原帖由 worry 於 09-1-15 09:30 發表
lamlamma

你係味取笑我先

子爵府

好媽媽勳章

daichoigo,

yes, 我都在等待中. 加油.

原帖由 daichoigo 於 09-1-15 09:43 發表
lamlammama, catmie, 我都希望有日我老公會信主, 願主保守, 阿門. e+得我同阿囡返教會, 第日老公信埋就可一家人返, 好開心!!

首頁

尾頁

跳至