潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆樓主

我地呢度好多人都係12年嗰排中毒, 嗰時日日都勁多正野睇, 大家互毒得好開心

tongtongmama    發表於 17-7-19 15:10

子爵府

Elimoon5 發表於 17-7-17 16:57
第一次就買到B ?! 點做到咖?

你可以睇返我啲舊post

第一個喺東京買既B35
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=6448504

子爵府

starz~ 發表於 17-7-17 17:00
我地呢度好多人都係12年嗰排中毒, 嗰時日日都勁多正野睇, 大家互毒得好開心
...

而家潮版好靜... 我自己都無乜心機share戰利品...

大宅

我都係2012 年尾開始中毒,第一個手袋係老友幫我在美國買的B35, 之后陸續自己在日本和歐洲買了20多个Hermes bags.
現在只想買Kelly 28, 其余可有可無。

複式洋房

Elimoon5 發表於 17-7-17 16:56
2016男友送左第一個Hermes GP 比我,從此就愛上左。下一個會係Lindy 26

我老公送咗第一個GP36之後就愛上咗。
我好想要lindy 26, 仲未預到。
長遠計劃响香港儲spending 買B

伯爵府

evacatcat 發表於 17-7-17 17:03

就係冇咗你地sharing,依家少咗好多正嘢睇,好可惜~

子爵府

starz~ 發表於 17-7-17 17:00
...

小左你分享已經差好遠

公爵府

Share又俾D無謂人質疑, 又問長問短, 係人都唔敢share啦!

大宅

starz~ 發表於 17-7-17 21:35
Share又俾D無謂人質疑, 又問長問短, 係人都唔敢share啦!

同意

男爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

LuciaC 發表於 17-7-15 13:06
戀上H真係不歸路!可以Share你們從何開始嗎?我的小小回顧:
GP > GP > B > C > L > B > Toolbox > D.Sens ...

2013年開始中毒,未有(未想要)B、K、C

買了Bolide 31,GP 30 canvas,GP 36 leather ,Picotin 22 ,Picotin 26,Evelyn 29,Herbag 31,So kelly 22,Halzan 31 ,Lindy 30 ,Lindy 34,Berline

下個target係Roulis

esmehouse    發表於 17-7-18 16:40

子爵府

Winnie_1210 發表於 17-7-17 00:40

我第一個H係10年嘅B40但計沉淪H毒海應該係12年尾浦潮版 ...

我上bk日子唔長,來到潮版我係你同eva貓貓嘅小粉絲

子爵府

唔好俾佢停呀!你嘅H同貓貓都好吸睛!

公爵府

2012年簡直係H的吸魔年,好多資深的bk jm都係這年中H毒,(當然包括我自己),日日都上潮版睇下靚嘢,好不熱鬧!不過之後發生咗唔少不愉快的事件,潮版開始靜了不少,2012年同年中毒的bk jm也愈來愈少蒲頭(也包括我自己)!

大宅

starz~ 發表於 17-7-17 21:35

It is very true.

子爵府

LuciaC 發表於 17-7-17 23:20
唔好俾佢停呀!你嘅H同貓貓都好吸睛!

多謝你鍾意我的貓貓!比兩張相你睇下~

不過正如其他資深jm話齋,費事比人講,有時講都算,仲要比人咒話老公出去滾所以要補償先至買貴野,又或者講到我地好似深閨怨婦老公永遠唔返屋企果種... 硬係唔比人生活幸福架喎....

大宅

evacatcat 發表於 17-7-18 09:28

不過正如其他資深jm話齋,費事比人講,有時講都算,仲要 ...

下?! 咁惡毒?!

買下野開心share都比人咒?!... 唔啱睇咪skip lor...

別墅

evacatcat 發表於 17-7-18 09:28

不過正如其他資深jm話齋,費事比人講,有時講都算,仲要 ...

乜啲人咁衰架。

侯爵府

回覆樓主

前幾年的潮版好正!真的懷念過去

大宅

I got my first H back to 15+ years ago, which is a very popular tote bag in Japan - Herline. My list:
Herline (ard '01-02) > Cavalier (ard '05) > GP 36 ('12) > Lindy 30 ('14) > Kelly 28 ('15) > Bolide 31 ('15) > Birkin 30 ('16)

I love Kelly 28 the most and my wishlist is Kelly 28 Sellier in Black PHW.

esmehouse    發表於 17-7-18 16:40

珍珠宮

LuciaC 發表於 17-7-17 23:18
我上bk日子唔長,來到潮版我係你同eva貓貓嘅小粉絲

我都好懷念13年潮版嘅全盛時期,嗰陣日日有靚嘢睇幾個高資暦JM會share H local & overseas攻略,幾乎日日都有JM買到靚嘢而最溫馨嘅莫過於一眾JM同c6們「在他鄉尋找H的故事」雖則話沉淪毒海但卻增進了不少夫妻間嘅感情。。。我都有樓上各JM嘅憂慮,總覺得多一事不如少一事。share戰利品本應係件開心事,冇必要搞到好似爾虞我詐咁,有時仲會俾人喺其他post度暗寸。。。所以真係好懷念以前「人人毒我,我毒人人」嘅潮版。。。

首頁

尾頁

跳至