跳至

首頁

尾頁

民房

我一路都係全職媽媽~都係冇人幫手湊,
早D俾 BB起身,日頭訓一次, 夜晚會訓耐D~
不過有時同佢一齊訓晏左就麻煩D啦...
有時6點幾先黎訓覺,7點起身,
到12點幾1點先訓,不過我冇所謂既,
因為我都好鬼精神~XDDDD
平日仔仔一訓,我就打機,打到4AM先訓@@"

不過精神依然~~又未試過整親手果D.一直都OK

冇返工真係超悶,但係又唔放心俾人湊B,
我都想返下工呀~~

大宅

>平日仔仔一訓,我就打機,打到4AM先訓@@"

wa, 真係好佩服你咁好精力 wor~

呢個星期我發燒~好彩我爸同媽抽到時間黎幫下我睇住仔仔, 唔係我地兩個響屋企真係唔得了~ 真係世上只有爸媽好

男爵府

原帖由 anan3388 於 09-3-18 13:22 發表
>平日仔仔一訓,我就打機,打到4AM先訓@@"

呢個星期我發燒~好彩我爸同媽抽到時間黎幫下我睇住仔仔, 唔係我地兩個響屋企真係唔得了~ 真係世上只有爸媽好 ...

我都係o岩o岩病好咋! bb仲同我一齊病添! (唔知邊個傳俾邊個...haha) 好彩有99幫手睇住

大宅

你病好哂未呢? 天氣好返d, 人都好返d ga~

今次我病完又到晴仔, 然後到老公, 根住我又病返, 成幾個星期勒, 差唔多日日食粥, 真係好辛苦

所以依家一好返d就出下街, 唔係真係悶死了~

不過病中晴仔十分順利咁戒左人奶同埋奶咀, 都幾開心

近來呢報左名去做義工, 可以帶埋仔仔去做既, 就黎會開始訓練lu, 希望順順利利啦, 幫下人, 自己又有d"細藝"無咁悶~

大宅

雖然遲D,我都報到,我都係全職mami,
冇人幫手,99一句話唔識,我亞媽就話wet緊要D,
所以咩都係一腳踢,我有3個小朋友,一個7歲一個16個月,仲有一個今年就9月出世,加老公3隻大金毛,我家住圍村,真係一日24小時都唔夠用,
老公唔鍾意有外人向屋企,所以都冇請工人,不過老公向到都會幫手睇住仔女比我做野,間唔中幫下手,

大宅

大廚勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

hello咁多位媽咪,
我又係全职揍女, 冇人帮手, 阿女18個月好百厭, 睇少眼都唔得. 好想趁後生追多個, 為個女, 但又怕應付唔到, 都好矛盾

大宅

原帖由 vickywoo121 於 09-4-9 19:46 發表
雖然遲D,我都報到,我都係全職mami,
冇人幫手,99一句話唔識,我亞媽就話wet緊要D,
所以咩都係一腳踢,我有3個小朋友,一個7歲一個16個月,仲有一個今年就9月出世,加老公3隻大金毛,我家住圍村,真係一日24小時都唔夠用,
老公唔鍾意有外人向屋企,所以 ...

下? 咁多個都湊到, 仲有三隻狗狗? 你真係好強的mami! 我向你致敬!

大宅

原帖由 斯藝 於 09-4-9 22:57 發表
hello咁多位媽咪,
我又係全职揍女, 冇人帮手, 阿女18個月好百厭, 睇少眼都唔得. 好想趁後生追多個, 為個女, 但又怕應付唔到, 都好矛盾

哎, 我都係有同樣的煩惱, 本來想今年準備生, 但係又怕應付唔黎, 所以若要就年尾預備啦, 但仲係心大心細, 一時又覺得生多個細佬妹, 對個仔成長好d, 一時又覺得, 一個都唔錯ar, 怕多多個攪唔掂仲唔好...真係好矛盾...

大宅

大廚勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

原帖由 anan3388 於 09-4-13 12:00 AM 發表

哎, 我都係有同樣的煩惱, 本來想今年準備生, 但係又怕應付唔黎, 所以若要就年尾預備啦, 但仲係心大心細, 一時又覺得生多個細佬妹, 對個仔成長好d, 一時又覺得, 一個都唔錯ar, 怕多多個攪唔掂仲唔好...真係好矛盾... ...

睇左其他bk媽咪的分享, 我决定左開工喇, 自己都唔細, 為左個女, 辛苦d無所謂啦

大宅

原帖由 斯藝 於 09-4-13 22:44 發表

睇左其他bk媽咪的分享, 我决定左開工喇, 自己都唔細, 為左個女, 辛苦d無所謂啦

加油, 祝您心想事成!

我就繼續諗緊啦~ 始終自己知自己唔算好受得壓, 一多野煩就EQ低, 所以諗住安排好哂先預備生(希望仔仔順利返到學先), 咁就對自己同對囝囝&老公都會更好既~

大宅

原帖由 anan3388 於 09-4-12 11:58 PM 發表

下? 咁多個都湊到, 仲有三隻狗狗? 你真係好強的mami! 我向你致敬!

其實我而家都係湊2個,1個8歲唔洗點理,同佢做下功課溫下書,1個16個月痴身D成日要抱,狗狗唔洗成日理,係要半個鍾左右同佢地出去行,我而家有左BB都要行下,所以都冇咩所謂,
小朋友返學都係車出車入,時間都夠用,

大宅

原帖由 anan3388 於 09-4-13 11:47 PM 發表

加油, 祝您心想事成!

我就繼續諗緊啦~ 始終自己知自己唔算好受得壓, 一多野煩就EQ低, 所以諗住安排好哂先預備生(希望仔仔順利返到學先), 咁就對自己同對囝囝&老公都會更好既~ ...

多謝你!

其實我EQ都唔算高, 好易mung, 有時囡囡唔聽話就好想打佢, 或者好大聲鬧佢, 之後又後悔呙, 真係.....

大宅

原帖由 斯藝 於 09-4-14 02:14 PM 發表

多謝你!

其實我EQ都唔算高, 好易mung, 有時囡囡唔聽話就好想打佢, 或者好大聲鬧佢, 之後又後悔呙, 真係.....

自己仔女,有邊個父母會想打佢地,打佢個心又痛,我個女有時真係好唔聽話我一唔出聲,佢知我唔鍾意,或者大聲D同佢講,就會走過黎叫媽媽,又氹返你,咩火都冇晒la,

大宅

原帖由 vickywoo121 於 09-4-15 02:04 AM 發表

自己仔女,有邊個父母會想打佢地,打佢個心又痛,我個女有時真係好唔聽話我一唔出聲,佢知我唔鍾意,或者大聲D同佢講,就會走過黎叫媽媽,又氹返你,咩火都冇晒la, ...

你個女識氹你咁好呀, 我個女發皮四, 或者俾老豆打完, 會走過來咬我...:(

大宅

原帖由 斯藝 於 09-4-16 12:18 AM 發表

你個女識氹你咁好呀, 我個女發皮四, 或者俾老豆打完, 會走過來咬我...:(

我個女就係好識氹人,所以先比我老公‘仲‘到壞晒,知道自己唔岩,就走去個老豆到,爸爸爸爸,kisskiss,個老豆咩火都冇,仲成日話由佢,細個係咁,佢咩都唔識,個女打亞哥都唔理,仲話打唔死,佢咁細,整到個仔勁唔鍾意個妹,

大宅

hihi
天氣好熱呀! 終於可以著d短衫短褲! 我仲同仔仔在家玩在一陣小水池, 佢不知幾開心! 夏天到左, 大家通常有乜節目?

大宅

原帖由 anan3388 於 09-4-21 07:49 AM 發表
hihi
天氣好熱呀! 終於可以著d短衫短褲! 我仲同仔仔在家玩在一陣小水池, 佢不知幾開心! 夏天到左, 大家通常有乜節目?

同佢地去下長洲,淺水灣,西貢等地,仲之有水既地方游水,我地一家大最鍾意同D friend一齊去游水,我2個細路都識游水,大仔8歲細女16個月,

民房

原帖由 anan3388 於 09-3-18 13:22 發表

呢個星期我發燒~好彩我爸同媽抽到時間黎幫下我睇住仔仔, 唔係我地兩個響屋企真係唔得了~ 真係世上只有爸媽好 ...

你就好啦...我如果病都係自己睇番咋..
簡直係疲勞轟炸..

游水???我都好想帶BABY去,
但係佢又未戒片...帶唔到

大宅

可以用游水片wor~
若去沙灘我都係就咁帶佢乍, 咁當然之前要佢大大左, 同埋游之前唔好飲咁多奶同水 etc.~有時就咁著住條普通片~ 其實佢地都係玩唔夠半個hr就出水~ 或者今年大d會玩得耐d?

洋房

大家好~我都黎報到先~~我都係個全識mama~一做就做左18個月啦~從來未試過有份工長過一年~

我都有諗過生多個,不過而家好忙,又要同仔仔介片,又要教佢自己食粥仔~~都係諗住等佢11月返學後先再打算

首頁

尾頁

跳至