自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

加油

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

明白你感受,你都係呻吓雖然你要媽咪幫你照顧兩個小朋友,都唔洗咁既語氣對你,可!伯有更年期姐,無野既頂住呀!加油啦!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

加油

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

算啦有時老人家一個人睇住成頭家,攰攰地都會心火燥。一家人無隔夜仇。呻完就無事。加油

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

你媽只係發牙痕, 唔好太在意

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

單親媽媽不容易,加油。我爸都係咁急躁既人,例如我係荃灣,約左返將軍澳食飯,佢打黎問我係邊,我話荃灣返緊黎,佢仲可以每5分鐘打比我一次問我去到邊 我比你脾氣差,果陣我係車度爆佢,大佬呀,我冇隨意門架,我搭巴士你追乜野呀

不過諗深一層, 性格問題,你應該懂的,別怪她

大宅

回覆樓主

加油

子爵府

回覆樓主:

子爵府

sueyee 發表於 17-10-21 08:37
我係一個單親媽媽,2個小朋友都返學,有家人幫下手。尋日我遲收工,我媽就打俾我問我係邊,我就話岩岩收工 ...

其實你媽媽都好勞累...佢生你湊大你已經完成佢嘅責任,而家佢係幫你去盡你嘅責任!你媽媽已經好好啦!雖然單親係辛苦,但你媽媽不比你輕鬆啊!加油,兩個番小學就好d,大d懂性d又自己識照顧自己,會愈來愈好架!

男爵府

回覆樓主

大家都辛苦,互相體諒下,我都系單親要返工,我一個小朋友都已經覺得24小時吾夠用,更何況你有2個,你同屋企人大家都各自有自己嘅壓力,加油丫媽媽

公爵府

回覆樓主

樓主,你已經好叻叻啦,亦好明白你的感受,盡了力做好每項仍被埋怨丶不被諒解,但這些日子總會過去,好日子慢慢就出現

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

回覆樓主:

樓主加油

男爵府

你試下訓練兩個小朋友做家務,自理,我仔3歲尾識自己沖涼,著衫,折衫,收衫,吸塵,幫我攞野等等,我知你好少時間,儘量試下,多讚賞,宜家教得多第時較輕鬆,加油。
.
.
不随便評價他人,是一种修養。而不活在別人的評價裡,是一种修行。

.
.

侯爵府

回覆樓主

加油

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能你阿媽咁岩had a bad day,大家互相體諒下啦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

睇開d, 唔啱聽咪算。你辛苦,佢又何嘗唔係?

子爵府

回覆樓主:

加油,頂住捱幾年,你就慢慢有收成(emoji)(emoji)(emoji)

珍珠宮

回覆樓主

明白,要返工,又要對住小朋友都辛苦

頂住呀,時間好快過的

子爵府

sueyee 發表於 17-10-21 08:37
我係一個單親媽媽,2個小朋友都返學,有家人幫下手。尋日我遲收工,我媽就打俾我問我係邊,我就話岩岩收工 ...

我明白你相同感受

首頁

尾頁

跳至