嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

你BOOK左瑪麗,點BOOK架??

原帖由 castersugar 於 09-4-1 09:45 發表
小k,

我book左6月13日係養和, 不過如果好早的話就會係瑪麗!

大宅

小k,

我有係贊育做產檢, 如果生就係瑪麗! 如果係twins 醫生會睇得好緊, 係政府醫院留個位都係買個保障, 如果真係好早, 係政府醫院就好d!

禁止訪問

複式洋房

我都生咗了! 38+3, 瑪嘉烈預約開刀,
30日早上1013分大女出世, 7.02, 1015分二女出世, 6.68, 流咗一公升血, 住咗三日院就出院了, (因為想BB食人奶, 所以住係人奶媽味區, 我生完第二日落床之後,夜晚姑娘就推返個BB俾返我, ! 三日加埋冇睏到十個鐘,)好彩先生請佐一個月大假幫手, 一個月之後我都唔知點算,

Last night 開始谷奶. 成晚用奶泵去清, 清咗110ml出來, 喂曬俾BB, 人奶媽咪真係唔係這麽簡單! 因為BB太細過, 唔識點食, Nipples 痛到死. 起曬泡. 今日奶粉同人輪住食.

大宅

你奶量都ok丫,加油呀~
bb唔識食要慢慢教佢,教到佢地識食你就好好多啦,我個大仔同細孖女都識食人奶,但個大孖女就咬到我死,依家佢十九日大都未肯張大個口食奶,成日要我撬開佢個口咁滯,比佢激死。
Nipples損左其實休息番一日左右就會好快好,keep住泵出黎啦,每次泵完用乳汁塗Nipples,等乾左先著番衫,咁好快會好
還記得我係醫院時細孖嘔血出黎,嚇死我,姑娘話我損左,所以細孖吸左我d血,依家吐番出黎係好事,跟住我就好小心,等左一日,好番d先埋身再餵,依家都幾ok呀,每個bb一日補三餐兩安既奶粉都ok啦,仲慢慢減緊奶粉既份量添,你都加油﹗

原帖由 KingKing1203 於 09-4-4 14:03 發表
我都生咗了! 38周+3日, 瑪嘉烈預約開刀,
3月30日早上10點13分大女出世, 重7.02磅, 10點15分二女出世, 重6.68磅, 流咗一公升血, 住咗三日院就出院了, (因為想BB食人奶, 所以住係人奶媽味區, 我生完第 ...

複式洋房

原帖由 KingKing1203 於 09-4-4 14:03 發表
我都生咗了! 38周+3日, 瑪嘉烈預約開刀,
3月30日早上10點13分大女出世, 重7.02磅, 10點15分二女出世, 重6.68磅, 流咗一公升血, 住咗三日院就出院了, (因為想BB食人奶, 所以住係人奶媽味區, 我生完第 ...

恭喜! 好犀利呀!
加油, 加油!!!

首頁

尾頁

跳至