婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

到而家我仲未聽到老公講要同呀99食飯
就咁我繼續唔理la.

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

同99慶祝!!!哈哈, 一定唔會啦, 如果C6要同99慶祝, 我都一定搵定藉口走人呀...

複式洋房

me2, 可以的話, 比隻蕉已經夠!!

原帖由 理想師奶仔 於 09-4-21 15:32 發表
同99慶祝!!!哈哈, 一定唔會啦, 如果C6要同99慶祝, 我都一定搵定藉口走人呀...

大宅

del

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

99不老都唔傾呢一套, 團年, 做冬佢都唔做.
不過上年父親節, 我同c6飲左咖啡訓唔著, 5點幾就起身, 同我老豆去飲早茶, 晏d 99call c6, 鬧爆佢, 佢又唔係要我地同62去飲茶, 係要c6俾5舊水俾62, 咁俾錢返去俾都得姐, 99要我地即時返去, 飲完茶想係外家休息下都唔得, c6要拿拿聲趕返屋企俾$$$$

今年母親節99唔提扮唔記得

大宅

同99食左啦。As expected,一圍人各有各傾,只有個工人理下99,不過形式上都叫做左。

我媽果邊會做正日,但係99往時唔論食左幾多餐都好(有一年係大圍食一餐我地同佢又食一餐),到果日都一定係好唔識做咁chi住老公。勁煩。希望99今年良心發現啦。
laughin' to keep from cryin'

子爵府

同99慶祝.........:;pppp:
同佢飲茶........佢以為係我家姐請佢飲
買枝花俾佢........佢第一時間放上神枱
買個蛋糕俾佢........未食就切一半攞俾人
舊年已經無同佢慶祝

我同c6講
我都有呀媽架
點解要同你老母慶祝
而唔同我呀媽慶祝呀

我有呀媽
你又有呀媽
我都係人呀媽
點解無人同我慶祝架

伯爵府

醒目開學勳章

係囉~ 點解要同99慶祝 我自己阿媽都冇得慶祝, 而且我自己又做咗阿仔阿媽...唔係應該叫c6同我慶祝咩

伯爵府

原帖由 hailey姐 於 09-4-19 13:38 發表
每年都係一樣去酒樓坐埋一圍,叫個餐就食囉

年年mother's day都變成99's day, 99真係大晒咩 , 佢又唔係對我好!!!

算, 我豪過日比佢,費時比佢冕鬼纏身, 就當平時出街食飯, !!!

伯爵府

原帖由 Charlotte_mom 於 09-4-20 16:15 發表
我做得好足架---買大大扎花俾佢, 正式睇得唔食得! 佢要面, 我俾足面佢, 貪錢咩? oh sorry扎花唔可以賣錢wor
俾錢花店賺都好過落佢袋

有一年, c6セ都冇buy, 我只好即時買大大扎花俾99, 拿上酒樓送俾佢, 佢即刻話扎花明日可以law番教會同送俾人(有人洗禮), 慳番wor !!! mouth:

珍珠宮

好媽媽勳章

講得非常好, 果件確實唔係我媽, 亦無當過我係女, 關我鬼事. 母親節心結終於解開了, 以後都唔駛同果件野慶祝母親節, 哈哈.

原帖由 mi1660 於 09-4-15 15:34 發表
下?mother's day,關99咩事呀??又唔係 NINE NINE DAY!
如果要同佢過媽媽DAY~我會媽媽聲

子爵府

攞返教會都好吖
我果件係放上神枱喎
佢當佢係咩呀................神

原帖由 zxzx 於 09-4-24 21:20 發表

有一年, c6セ都冇buy, 我只好即時買大大扎花俾99, 拿上酒樓送俾佢, 佢即刻話扎花明日可以law番教會同送俾人(有人洗禮), 慳番wor !!! mouth:mouth:" />

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

基本上以前係唔會有人同佢慶祝 (我未入門前),我同C6一齊個時都有同佢去食飯既.不過今年最好唔好再同佢去食囉..雖然我都知無咩可能...不過我已經選擇左個日返工,起碼唔駛同佢去食早餐就已經好好...
而且而家都仲未有人講野...我扮無知囉

複式洋房

點解要同99慶祝

男爵府

以前不嬲都好少慶祝呢d節目....
而家大個左搵到錢就話會慶祝下生日咁..
母親節,父親節又要慶祝..唔使了呱...

同埋自己阿媽都好少慶祝,更何況99...
我c6都唔做呢d野...
最多生日食飯..

有一年好搞笑,父親節..我c6個妹就會打電話同佢老豆講父親節快樂之類...
我地無做...後尾我99同我c6講今日父親節你唔祝你老豆父親節快樂...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

今年第一年吾駛同99慶祝,因為我& c6同d 99姑9們反哂面(99無同c6反面),段估無人會call我地一齊食卦,而我c6都吾興呢家野既.

以前撞正呢個節日我就好驚,因為禁岩99又係呢個月生日,食飯夾錢不在講,食親都要夾過千,仲要俾錢99做生日禮物,好驚,搵得多就話姐,我地又吾係搵得多,過一次呢d節郁下無左2-3千.
都吾明d 99做乜咁愛錢?

複式洋房

可以的話都想叫佢食自己...!

但現實中梗係唔得啦...!

今年應該會同往年一樣, 食飯, 但自己都係繼續做一個"紙板公仔", 無野講, 當佢透明

而佢都唔係自在同我地食飯, 主要都係等我果個愚孝的老公俾$$$佢, 所以大家都會做返自己的角色 - 無聲的紙板公仔...

大宅

原帖由 心抱 於 09-4-25 12:46 發表
今年第一年吾駛同99慶祝,因為我& c6同d 99姑9們反哂面(99無同c6反面),段估無人會call我地一齊食卦,而我c6都吾興呢家野既.

以前撞正呢個節日我就好驚,因為禁岩99又係呢個月生日,食飯夾錢不在講,食親都要夾過千,仲要 ...

心抱
好羨慕妳隻6可以同佢家人反晒面. 唔駛煩.

大宅

我都係咁話, 最好叫佢食自己, 一係佢個仔(c6)自己"一人"回去慶祝. 唔好預我及我個仔.

以前c6個大佬會call齊人早兩個星期前食一餐飯. 佢覺得自己係超級孝順仔, 因為正日要比番老婆或比番外母. 但我個愚孝c6就會正日當日主動搵99食, 我夠有亞媽啦, 點解食完又食呀, 痴線既! c6完全當我亞媽無到.

唔知何解前兩年開始, c6大佬仲堅, 完全當無左母親節. 早兩星期食飯都廢事做. 我不知幾開心. 唔駛見到麻煩友. 但係愚孝c6會自動幫佢大佬補償, 正日約佢亞媽. 都痴線既. 我完全當無事發生, 我夠有亞媽咯.

今年c6要返工, 我完全覺得開心, 唔駛愚孝仔愁爆樣對住我, 根住又話老屈硬要同佢亞媽食, 我理鬼得佢! 只係希望是非堆(99, 姑9)唔好又玩野, 趁我c6不在, 又想成團人來

大宅

咦我幾乎無記得自己都係媽媽,應該係人地同我過母親節。年年都冇...今年睇下有冇人良心發現啦。
laughin' to keep from cryin'

首頁

尾頁

跳至