跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

Ashley now weight 8.46kg and around 76cm long.

大宅

好耐無見Ashley, 高左好多禾.
原帖由 muimui8386 於 09-4-28 09:38 發表
Ashley now weight 8.46kg and around 76cm long.

禁止訪問

伯爵府

原帖由 cnyeung 於 09-4-27 00:21 發表
我個仔4月5日出世,4月6日量得 83.5cm高, 12.9kg...XXL碼

嘩!!!!勁!!! 請問你BB係食咩奶粉架, 同埋平時佢係食開D咩粥仔呢???因為我BB比較瘦, 好想同佢增肥!

洋房

hello甘多位媽咪,我仔仔都去左健康院了,不過靜系磅重,10.56kg,無度身高。我問姑娘點解吾同阿B度高,拒話兩個月度一次就到四歲先再度喔,平時度系格硬拉直阿B只腳,無意義喔。我話都系想大概對阿B有個成長記錄,點知拒個姑娘話你要度米自己翻屋企度到夠咯···
你地去健康院姑娘系米甘嘎?我系黃大仙伍若瑜,哇,D姑娘態度差到爆,次次去都嬲到震!今次去,計埋我個仔,先得三個B,D人得閑到暈,態度狂差,知吾知點樣可以投訴,我要投訴阿·····
好在搬屋搬得快,轉院···以后都吾再去伍若瑜

別墅

原帖由 Matthew媽 於 09-4-29 12:55 發表
hello甘多位媽咪,我仔仔都去左健康院了,不過靜系磅重,10.56kg,無度身高。我問姑娘點解吾同阿B度高,拒話兩個月度一次就到四歲先再度喔,平時度系格硬拉直阿B只腳,無意義喔。我話都系想大概對阿B有個成長記錄,點知拒個姑娘話你 ...

我囝囝都去了健康院, 體重: 10.43kg, 身高:77.5cm.
其實最初姑娘都冇話要度, 但我問佢, 佢又肯比我自己度, 見我地個b曲了腳仲幫我們按住佢隻腳添! 真係"鄧"你Matthew媽唔抵! 我在屯門仁愛診所, d姑娘都算唔錯

大宅

我仔仔今日都去左健康院~
仔仔2008年4月25日出世~
今日體重: 12.04kg~
今日高度: 79cm

大宅

原帖由 hohoho36 於 09-4-28 11:28 發表

嘩!!!!勁!!! 請問你BB係食咩奶粉架, 同埋平時佢係食開D咩粥仔呢???因為我BB比較瘦, 好想同佢增肥!

我bb一向食和光堂, 大約5個多月開始食糊仔, 7個月就瘦肉加粒瑤柱煮粥, 大約11個月就食飯 (有時撈蕃茄薯仔湯...或清淡一些的蔬菜) ...其實我個仔大件頭, 一來是遺傳 : 爸爸是好大隻果種, 我就170cm; 二來bb好貪食, 只怕佢食太多; 仲有係佢發育得較快, 2個半月已出了一隻牙.... 其他特別的食物/ "補品" 都沒有... 吾知係吾係我大肚時一日一粒 "康丐c" 有關?... 最緊要健康無病痛, 高矮肥瘦人人不同...

大宅

原帖由 cnyeung 於 09-4-29 22:12 發表

我bb一向食和光堂, 大約5個多月開始食糊仔, 7個月就瘦肉加粒瑤柱煮粥, 大約11個月就食飯 (有時撈蕃茄薯仔湯...或清淡一些的蔬菜) ...其實我個仔大件頭, 一來是遺傳 : 爸爸是好大隻果種, 我就170cm; 二來bb好貪食, ...
2個半月出第一隻牙~勁呀~我今日去完健康院~姑娘都叫我要減奶~但我諗唔到點減~唔通佢餓都唔比佢食
仲有姑娘話而家要比3餐正餐~奶只係副食品~我又諗唔掂早午晚餐整d咩佢食~
而家我個仔一日4餐奶(8安)+2餐粥~
我係咪應該減一餐奶~變為3餐奶+3餐粥

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章

亞囡尋日去咗健康院啦!
Height: 76cm
Weight: 9kg

大宅

原帖由 monchhi-mama 於 09-4-28 09:49 AM 發表

大宅

ok la, but so skinny ar.
r we having any other gathering soon??

原帖由 monchhi-mama 於 09-4-28 09:49 AM 發表

洋房

多謝你建議啊,如果再有下次,我都洗哩招先

原帖由 tszfungmama 於 09-4-30 10:32 發表
你應該即刻問登記處有冇意見箱或者投訴熱線,佢哋應該會問你咩事!

仲記得當細女2個月時去健康院,約左9點,我哋一家4口, 約9點25分去到,登記嗰個姐姐話"你哋遲多過15分鐘, 要另約第二日"我即刻同佢講之前都未試過架喎, ...

子爵府

醒目開學勳章

ASHLEY真係同SANEX差不多呀!

原帖由 muimui8386 於 09-4-28 09:38 發表

別墅

今日去左
長 ~ 76.3 CM
重 ~ 10.2KGS
^_^

男爵府

my baby boy weights 10.6KG, 80cm tall. Most importantly, healthy!

男爵府

上個禮拜去打針時度左﹕

高: 78 cm~~
重: 11.7 kg~~

首頁

尾頁

跳至