親子旅遊

跳至

首頁
12345...20

尾頁

子爵府

cattz288 發表於 19-2-14 13:50
係呀!尤其中間一日去左玩! 第三日滑雪佢地已經好輕鬆! 如果resort包埋free溫泉就perfect喇! : ...

我仔今次去玩 我都覺得佢輕鬆咗好多各方面都好好著衫著雪鞋拎雪具都好好

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yp26 發表於 19-2-14 13:58
我仔今次去玩 我都覺得佢輕鬆咗好多各方面都好好著衫著雪鞋拎雪具都好好
...

因為亞女第一日既反應太唔理想, 所以第二轉無買佢pass, 應該買3張就prefect喇! 我自己玩! 結果我同女拎ski行上山 行左兩三轉! 最尾一轉太多冰, 上到山頂著唔返對ski, 搞左半個鐘有多, 好彩有台定國內男士見到我狼狽樣, 幫我整走鞋底d冰咋!
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 19-2-14 14:10
因為亞女第一日既反應太唔理想, 所以第二轉無買佢pass, 應該買3張就prefect喇! 我自己玩! 結果我同女拎ski ...

出門遇貴人真係好呀
其實我上年去都係怕仔唔肯玩所以去咗兩日一夜 , 所以今年去玩4日 夠皮啦 出年再去過
今年仲話想滑埋夜場 今年請咗兩日教練大家覺得出年應唔應該再請呢 ?
感覺上 有教練 同阿上山玩會安心啲 同埋仲有好多嘢要學

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yp26 發表於 19-2-14 14:43

出門遇貴人真係好呀
夜場凍好多喎, 頂得順?
請一日囉, 技巧可再熟練D, 識得轉彎未? 同埋有人陪, 個心定好多, 進步更快

放下自在

子爵府

cattz288 發表於 19-2-14 14:59
夜場凍好多喎, 頂得順?
請一日囉, 技巧可再熟練D, 識得轉彎未? 同埋有人陪, 個心定好多, 進步更快
...

最後係無去到夜場 但夜場真係小人些
轉彎識呀 第一日就教左
我都係咁林有教練跟上去 我安心好多 教練一路教 同埋應該是仲有大把技巧未學到 第三日滑個時 差不多4點 阿仔上左初級林住滑落黎時 雪板有塊野甩左 原來 有粒螺絲甩咗出嚟好彩當時爸爸經過見到阿仔又唔識求救 淨係坐咗喺度死唔死呀

象牙宮

yp26 發表於 19-2-14 15:07

少人d, 玩咁夜, 多數都係高手 識埋轉彎好似已經係高階囉喎 我睇utube講的
放下自在

伯爵府

回覆樓主:

我聽日去snowyland 呀

wcpcelia    發表於 19-2-15 11:05

子爵府

cattz288 發表於 19-2-14 15:10
少人d, 玩咁夜, 多數都係高手 識埋轉彎好似已經係高階囉喎 我睇ut ...

唔係呀 識轉彎就係高手赫死人咩
仲有大把嘢要學呀但係呢一上到中級佢就有啲怯
睇怕嚟緊教練嘅費用真係唔少得
夜場真係少啲人可以玩多幾轉

象牙宮

yp26 發表於 19-2-14 15:37
唔係呀 識轉彎就係高手死人咩
仲有大把嘢要學呀但係呢一上到中級佢就有啲怯
睇怕嚟緊教練嘅費用真係唔少得 ...
嘿~UTUBE版高階~

不過滑雪, 潛水呢類運動係會上癮的, 不斷挑戰自己
放下自在

大宅

yp26 發表於 19-2-14 15:07

不怕的, 有PATROL係度, 見你停低會問你的.
我女係雪道中間停係度等我老公.. 個PATROL即刻走埋去, 以為要幫手.

大宅

yp26 發表於 19-2-13 18:19
去facebook search下
tktravelkorea

thx!

how much for the tutor?

大宅

cattz288 發表於 19-2-14 15:42
嘿~UTUBE版高階~

不過滑雪, 潛水呢類運動係會上癮的, 不斷挑戰自己
除左挑戰高級雪道, 教練應該要執POST才算好.
最好就係佢影VIDEO, 然後比番你睇, 教你咩時候加力, 蹲之類.

cattz288    發表於 19-2-14 16:56

大宅

粟米沙律 發表於 19-2-12 10:56
共8 日, 中間4日3夜住洪川大明.
好多野玩, 已經預左一日只玩RESORT入面的設備, 都唔夠.
2 日半滑雪, 半日 ...

洪川大明有幾多間resort?
你住邊間?
大約幾錢晚?
thx!

大宅

cattz288 發表於 19-2-14 12:14
我膽粗粗一黎就報3日兩夜! 不過見其他人多數報2日! 因為有送snowyland, 所以中間果日去左snowyland比佢地 ...
連續滑幾日太累了... 所以我4日入面只BOOK了3日SKI GEAR, 其中一日去SNOWYLAND 同玩其他機動遊戲.

子爵府

粟米沙律 發表於 19-2-14 16:11
我女係雪道中間停係度等我老公.. 個PATROL即刻走埋去, 以為要幫 ...

我就係初級雪道下面等 等左好鬼耐唔見
點知我老公話係上面 用咗鎖匙 嘗試樓 返粒螺絲跟住佢先話唔到落嚟
我咪話仔應該搵人幫手 揮下手都應該有人來幫你 如果見唔到daddy點算

子爵府

粟米沙律 發表於 19-2-14 16:20
連續滑幾日太累了... 所以我4日入面只BOOK了3日SKI GEAR, 其中一日去SNOWYLAND 同玩其他機動遊戲.

...

我兩條友滑足四日 其中有一晚上咗snowland 一晚去打保齡球

象牙宮

yp26 發表於 19-2-14 16:24
我兩條友滑足四日 其中有一晚上咗snowland 一晚去打保齡球

嘩! 之前我都諗過玩到盡, 夜晚先snowyland, 老公話超凍喎!加上已滑左成日邊有力
放下自在

子爵府

粟米沙律 發表於 19-2-14 16:17
除左挑戰高級雪道, 教練應該要執POST才算好.
最好就係佢影VIDEO, 然後比番你睇, 教你咩時候加力, 蹲之類.
...

挑戰高級雪道就唔敢諗住 今次都有上到中級雪道對佢嚟講已經好好㗎喇
真係要學好曬基本都慢慢再 挑戰
今次教練都有幫我影片呀 真係睇到 教練 佢一路教一路執之勢動作

子爵府

粟米沙律 發表於 19-2-14 16:11
我女係雪道中間停係度等我老公.. 個PATROL即刻走埋去, 以為要幫 ...

之前我都冇諗過雪板會有咩問題
所以如果再去應該都係要搵教練跟住好似真係安心啲

大宅

yp26 發表於 19-2-14 16:24
snowyland收四點半. 我第3日玩到佢收工才坐GONDOLA落黎.

首頁
12345...20

尾頁

跳至