自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

AhChuMaMa 發表於 19-4-19 18:39
咁又考起我了 。但謝謝提醒。

不過呢張卡北上用係唔抵嘅,收費貴;反而澳門用又唔錯喎。

大宅

AhChuMaMa 發表於 19-4-19 18:39
咁又考起我了 。但謝謝提醒。

要返大陸打電話收短信的話淘部用到中電信既手機,唔駛智能電話,100蚊內都有,要智能電話可淘部紅米4,400百蚊左右攪掂,上網無謂用呢張卡,個plan唔太抵
香港漫遊用csl,是但一隻電話都用到

大宅

回覆樓主:

我之前免費申請左張 clubsim...
透過 clubsim 個 apps 申請左個大陸號碼..
唔需要插卡入電話.. 可以透過 clubsim apps 收發 sms..
費用係 $18/月.. 可以用 clubpoints 扣.. (因為我上網用 netvigator.. 所以儲左d clubpoints..)
變相唔駛錢開左個大陸號碼..
而個號碼唔駛遂月比錢去養住.. 只係有需要做認證時我先會比果個月(都係用 clubpoints 比)...

珍珠宮

sharonhwyc 發表於 19-4-19 18:11
我用緊2張一卡兩號,
1張已經冇得買,月費2.5,
不過數據就好貴的,

之前我都厘張
可惜忘了增值後被取消了

近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

男爵府

減齡達人勳章

paulcheung9876 發表於 19-4-19 18:04
香港上網中聯通開卡 係咪大陸號碼?

香港上網開係1卡2號

禁止訪問

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

係羅湖關口出中國聯通,200蚊人仔有一百蚊係卡入面,一上網扣一蚊有800mb咁上下,過左再扣一蚊,每月扣六蚊
感激遇上你~

子爵府

cattz288 發表於 19-4-19 17:05
係!好似係100蚊開咭, 內含50蚊! 每月6蚊, 通話/上網另計, 全國上網: 1蚊/g, 上限3蚊, 開埋漫遊, 在港收sm ...

我想問,用你話呢張咭在內地上網,可以用whatsapp, google, facebook, YouTube, yahoo hk, 等嗎?有人話在內地買的咭上網是用不到那些網站。
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

蝦米豬 發表於 19-4-20 00:12
我想問,用你話呢張咭在內地上網,可以用whatsapp, google, facebook, YouTube, yahoo hk, 等嗎?有人話在 ...

要用vpn
放下自在

男爵府

AhChuMaMa 發表於 19-4-19 14:48
謝謝各位JM回應, 請問如用中移動申請大陸手機號, 是否本身者要是香港中移動用戶呢?我本身用3的。C9仔心態 ...
3仔都有呀,
可以網上開通唔駛落門市,
$19蚊一個月。

首頁

尾頁

跳至