時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

是非不分, 黑記又放大非縮小是...

更有一班冇腦的大學生, 負責破壞的工作...

男爵府

回覆樓主:

係呀,好多人只focus 警察腳踢跪地市民。
但一句都唔提示威者拎鐵通隊警察囉

珊瑚宮

BK Milk勳章

願望石 發表於 19-8-26 08:46
心盲遮,你估佢地真係睇唔到呢D相,睇唔到直播班暴徒點破壞咩,問心果句佢地話睇唔到,一定係呃人架啦 :bad ...

最好笑既係仲有一班人講緊

佢小朋友黎咋⋯⋯
佢地手無寸鐵⋯⋯

珍珠宮

黃C道德底線全無!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

大宅

chu_peipei 發表於 19-8-26 08:18
我尋日電視見到示威者拎住鐵通不停隊班警察 真係勁恐怖,黃絲人就只睇到警察拎槍指住示威者...

前日見到有 ...

我睇直播見到示威者倒油落地,冇耐就見到throw 氣油彈⋯⋯又見到燒警車

但呢d畫面,黃媒or黃絲朋友是沒有提及的

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好心痛又一晚瞓唔着! 特別係睇到警察背脊被黑衫開見到肉,妓者仲要問警察仲乜要開槍, 呢啲事換轉任何一個國家都已經合法射死暴徒, 係香港唔得! 好憤怒好無奈! 仲撐黑衫嘅人應該死全家!

伯爵府

pochario 發表於 19-8-26 08:41
果個呀叔擺明做戲,上秒班黑衣仲衝上去打警察,仲要full gear,枝竹長過枝警棍幾倍。下一秒警察拔槍班黑衣 ...

緊張時刻向前推進緊,唔通行埋去雙手請佢走...又或者兜過佢?唔知佢會做乜㗎喎,隨時背後插你一刀。
同埋佢拎住把遮,係人都知遮都可以係武器啦而家。
啲記者成日想搵人錯處。

珍珠宮

2024年龍年勳章

黃絲=斯德哥爾摩症候群

別墅

怪獸青BB 發表於 19-8-26 08:44
話尋日打爛麻雀館玻璃個d係警察臥底,我想知佢地點知?

我會問佢地咁又唔割蓆

珊瑚宮

2024年龍年勳章

Love_JVs 發表於 19-8-26 09:05
係呀,好多人只focus 警察腳踢跪地市民。
但一句都唔提示威者拎鐵通隊警察囉
...

因為佢地會話警察俾人隊係抵死,市民俾警察踢係警察無法無天

伯爵府

KLDC 發表於 19-8-26 08:49
黑衣次次都係呢招,
搵個人出嚟擋、跪、喊

呢啲叫photo opportunity,又唔見人幫警察影吓

大宅

littlepiggy_c 發表於 19-8-26 09:08
我睇直播見到示威者倒油落地,冇耐就見到throw 氣油彈⋯⋯又見到燒警車

但呢d畫面,黃媒or黃絲朋友是沒有 ...

唔使佢提,係人都睇到

珊瑚宮

2024年龍年勳章

alicemic 發表於 19-8-26 09:08
好心痛又一晚瞓唔着! 特別係睇到警察背脊被黑衫開見到肉,妓者仲要問警察仲乜要開槍, 呢啲事換轉任何一 ...

喺香港警察只可以俾人打,就算俾人打死都唔可以還手,舉槍直頭係罪大惡極啦

大宅

jsytsang 發表於 19-8-26 09:00
佢地擺明係支持暴力,支持人犯法,賤人等天收!

我同屋企人講,我而家真係明白乜叫做 No snowflake in an avalanche ever feels responsible. 當初哩句說話係用來形容納粹集中營係有好多唔係前線的support,開車送D猶太人去毒氣室嘅人根本同開毒氣嘅人一樣有責任,但佢哋唔會咁諗,而係覺得自己只係做好自己份工je。

現在所謂和理非其實和勇武根本冇任何唔同。好清晰,而家暴力、破壞、仇恨和恐怖襲擊根本冇任何唔同,都係冇specific target,為達目的,可以犧牲任何其他人,只想攬炒。如果唔站出來割席,果D根本全部係鬼,係勇武嘅fuel。政府都一樣,提特赦果D,實情係最衰。我希望林鄭唔好懶慈母,嚴格執法、揸正來做,才是為香港好!

男爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

真係好嬲,點解記者見到件事發生仲要追住警察質問點解開槍?點解用槍指住記者?點解踢個「跪地巿民」?
我真係替警察心痛,佢哋被咁多暴徒不停襲擊,暴徒無人性!向天開槍係好克制!

男爵府

jessica0768 發表於 19-8-26 09:04
仲有訪問果個女人,堅想打巴佢

係,佢把聲真想兜巴星爆佢

男爵府

好古怪呀呢班人既思維!我係完全不能理解!

或者佢地真係選擇性地唔睇tvb?好多影示威者唔岩既片又真係無記播但佢地只會覺得「港豬」或無知師奶先會睇tvb?(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️ 咁真係唔知我係港豬定佢地係港豬喇(emoji)

珊瑚宮

BK Milk勳章

阿檬豬 發表於 19-8-26 09:19
係,佢把聲真想兜巴星爆佢

佢仲要話遊行仲未完,未夠5點就出哂黎、真係多謝哂喎

佢又唔睇下班百佳未夠5點開始攪事,同又行埋非原訂路線

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

李豆豆 發表於 19-8-26 09:18
喺香港警察只可以俾人打,就算俾人打死都唔可以還手,舉槍直頭係罪大惡極啦
...

呢班黑衫黃絲真係想香港死, 唔係扮架喎! 希望阿爺出手果彈將呢班人一網打盡,全一世監就好!

首頁

尾頁

跳至