夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

回覆 Yee_ng 的帖子

大陸好似呢兩條罪都有,好似

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 xsmama 的帖子

男人長駐大陸,無論老嫰,差不多預左有29,不過你老豆個29係人妻,
可能係同事或客戶。

暫時唔好告訴你媽媽,
先搜集多D你老豆同29的msg和相片,
Down你老豆微訊contact,
有足夠証據就用太空咭將佢和29 D 野公告天下,
你老豆連apps都要你裝,
可見佢冇乜電腦常識,
你詐儍扮懵死口話唔知,
再調轉追問佢乜事,做乜俾黑客入侵手機,
佢一定冇你符,
大陸搞人老婆分分鐘被人斬,
你老豆可能以後都唔敢再返大陸。

大宅

xsmama 發表於 19-9-9 17:45
我叫左佢今個中秋返黎打牌,我話上面都放假,你做咩唔落黎,佢答我工作多,要看情況
...

諗辦法叫佢多啲返香港,搵機會摷夠證據先好行動,有時真係好難做我都明。
我屋企個case係自爆所以唔可以作參考,但個朋友同你個case似啲,佢老豆同小三連仔都有咗好耐,先比我朋友發現到,之後佢老豆就直認,講到要同我朋友阿媽離婚。但我朋友阿婆唔建議佢阿媽同佢老豆離婚,因為又係咩資產都冇落佢阿媽名。最後結果係不了了之,佢老豆上面一頭家,仲要上面嘅親戚同做生意嘅客全部都知,咁香港呢頭家就間中返嚟,每個月比家用咁。我朋友阿媽就變抑鬱,但起碼仲有大屋住生活費唔駛煩咁囉

男爵府

xsmama 發表於 19-9-9 17:45
個囡係個女人同佢老公的,不是我老豆~

我老公話搵私家偵探去大陸係好貴,有無jm知道?

有老公又有仔女都唔知為咩,唔通只係r下錢,你爸都唔怕有病同人共用女人都有

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Kokomanman 發表於 19-9-9 17:46

呢啲男人都真係好仆街下,難怪你火滾,但滾還滾,要記得阿媽,夠證據又時機成熟先好爆 ...

我成日都借啲易叫佢買野,除左生日外,都唔會郁到佢啲錢,我要借我個囡過橋,洗梗佢啲錢先得

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

soso1227 發表於 19-9-9 17:50

男人長駐大陸,無論老嫰,差不多預左有29,不過你老豆個29係人妻,

我地拎左個8婆個微訊,但未諗下一步要做乜

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Archung106 發表於 19-9-9 18:06
諗辦法叫佢多啲返香港,搵機會摷夠證據先好行動,有時真係好難做我都明。
我屋企個case係自爆所以唔可以作 ...

睇到你朋友個case 有啲打冷震,我媽會唔會成為左copy係未個結局都離不開果兩個

珍珠宮

呢D就系男人同女人既處理方法, 如果系仔, 就未必玩踢爆, 等個老婆自己發現, 如果系女, 就忍唔住踢爆

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Yee_ng 發表於 19-9-9 18:11
有老公又有仔女都唔知為咩,唔通只係r下錢,你爸都唔怕有病同人共用女人都有
...

我睇到佢地啲對話就會爆9我老豆成日問個女人去左邊,做梗乜,遲左覆又好緊張問佢做咩咁遲覆,嚇死佢又唔見你咁緊張我阿媽!我都明一隻手掌拍唔響,但如果一個女人檢點啲,都唔會促成呢件事發生

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

anna59 發表於 19-9-9 18:25

呢D就系男人同女人既處理方法, 如果系仔, 就未必玩踢爆, 等個老婆自己發現, 如果系女, ...

係未做女既都會企響媽咪呢邊?

我眼見佢一知老豆返梗落黎,就即刻邊度都唔去,喺屋企等自己個老公返黎,驚佢無飯食~

我阿媽同佢捱咁得咁辛苦,到頭黎俾條8婆入左黎條8婆就享服,一日到黑買呢樣買果樣,我老母就係咁同佢慳錢正仆街黎

大宅

xsmama 發表於 19-9-9 18:24
睇到你朋友個case 有啲打冷震,我媽會唔會成為左copy係未個結局都離不開果兩個
...

所以我先講要你儘量摷下證據,睇下實際上佢地去到咩程度,玩玩下定已經好長一段時間?你個case小三有老公有仔女,應該唔會去到我朋友個case咁嘅
而家先諗下點摷證據,睇下佢地去到咩程度係最重要,沉住氣先呀

珍珠宮

咁如果你想頭家散嘅,未踢爆佢law,幫亞媽請律師,離婚。其實,答案好簡單,講定吾講,講左你就要承擔後果

男爵府

xsmama 發表於 19-9-9 18:30
係未做女既都會企響媽咪呢邊?

我眼見佢一知老豆返梗落黎,就即刻邊度都唔去,喺屋企等自己個老公返黎, ...

老實講,上一代好多老婆都係同個老公挨生挨死,死慳死抵唔捨得買,又事事以老公為中心。

點知個老公就take it for granted,好D就當老婆工人咁洗(我老豆),賤既就當個老婆無到去包2奶!

有時做女人,想番轉頭,咁辛苦為咩?咁辛苦原來個老公唔當你係一回事,反而當另一個女人如珠如寶!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Archung106 發表於 19-9-9 18:48
所以我先講要你儘量摷下證據,睇下實際上佢地去到咩程度,玩玩下定已經好長一段時間?你個case小三有老公 ...

我見到啲msg去到18年3月,但都仲未睇得晒,佢地應該一齊左都有一段時間

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

anna59 發表於 19-9-9 18:50

咁如果你想頭家散嘅,未踢爆佢law,幫亞媽請律師,離婚。其實,答案好簡單,講定吾講 ...

講左阿媽可能會抑鬱,唔講係未要永遠幫老豆呃住阿媽?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

shannon_fky4186 發表於 19-9-9 19:12
老實講,上一代好多老婆都係同個老公挨生挨死,死慳死抵唔捨得買,又事事以老公為中心。

點知個老公就tak ...

點解咁易就鳩痕?

係未屌少陣都唔得?真係咁需要性?
需要到想做陳世美仲要大家都有仔有女,都仲要做出一啲為人父母唔應該做既野

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我今日成個腦都係圍住呢件事我諗梗我老豆究竟係一個乜既人

珍珠宮

如果吾講亞媽會開心D,我會選擇吾講,但會同妹妺一齊揾老豆傾吓

珍珠宮

其實,大家都為人父母,做呢D行為好肉酸同自私,除非大家都離婚姐,不過,父母嘅感情事,等佢地自己解決啦!

大宅

xsmama 發表於 19-9-9 19:18
我見到啲msg去到18年3月,但都仲未睇得晒,佢地應該一齊左都有一段時間

如果對方都有老公仔女,其實你老豆似貪新鮮/貪玩,對方似貪錢多,未必係好深感情

首頁
12345...7

尾頁

跳至