時事熱話

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

fatmth 發表於 19-10-14 01:59
事情發展至今,那麼多警員對付暴徒時受傷(被咬斷手指,刀傷,燃燒彈燒傷,腐蝕液三級灼傷,面骨傷,打傷) ...

補充,因為暴徒難捉,才會派卧底,裏應外合。
警方好清楚講明卧底係執法不會違法
要分清楚

ginevra    發表於 19-10-14 11:06

複式洋房

普世價值 發表於 19-10-13 21:35
已經有好多片証明警察扮示威者破壞, 你自己上網搵下就知.

無腦曱甴

大妹妹    發表於 19-10-29 13:49

男爵府

警察扮.咁拉左果啲所謂警察扮嘅人啲暴徒使咩咁激動.又通知家人搵律師.咁搞笑嘅.!

男爵府

全部俾人拆穿係老屈啦,你仲好意思講

男爵府

b3410 發表於 19-10-13 23:48
只能說明人只會相信自己想相信的。大數據,人工智能,AI只會推送你常看的新聞,網站,媒體,會慢慢被AI控制 ...

同意。我身邊黃人常常强調自己係大多數,因為佢身邊同事、朋友都係黃

男爵府

好媽媽勳章

回覆 erumic 的帖子

青山院友都覺得佢地係正常架, 因為佢身邊既人個個都係同佢地一樣!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

警察扮示威者係趁機捉人, 琴日係360 捉人!!!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

[quote]普世價值 發表於 19-10-13 21:35
已經有好多片証明警察扮示威者破壞, 你自己上網搵下就知.[/quot

咁多警察扮示威者破壞, 咁自稱正義唔破壞既暴徒, 做咩唔阻止同捉人呀??

大宅

kk2009 發表於 19-10-14 09:24
全部俾人拆穿係老屈啦,你仲好意思講

唔好理佢,D人大話講得多,以為可以欺騙到人,結果只欺騙到自己,又或者他也是給人欺騙那個,給人拆穿了又不接受現實,真是自欺欺人,可悲!

男爵府

mchan89 發表於 19-10-14 09:44
回覆 erumic 的帖子

青山院友都覺得佢地係正常架, 因為佢身邊既人個個都係同佢地一樣!

大宅

回覆 raven 的帖子

答得好

子爵府

s160656 發表於 19-10-13 18:42
我whatsapp 班人,話 有d 黑衣示威者係警察假扮,或者 想搞亂香港既人扮,又話有d黑衣講普通話既。
因為佢 ...

已經有相啦

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

raven 發表於 19-10-14 09:53
[quote]普世價值 發表於 19-10-13 21:35
已經有好多片証明警察扮示威者破壞, 你自己上網搵下就知.[/quot

但係心盲嘅人有相都睇唔到㗎啦

大宅

太子死咗示威者,點解唔係差人扮死者

大宅

greetings 發表於 19-10-14 10:54

你懂不懂咩叫臥底?還有員警去販毒團夥臥底,不幫手做幾單嘢毒梟會讓他入夥?做這些是為了搜集證據捉首犯!

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

erumic 發表於 19-10-14 09:37
同意。我身邊黃人常常强調自己係大多數,因為佢身邊同事、朋友都係黃
...

JM, 你可以送以下圖給大多數既黃c

世界上窮人多過有錢人
世界上蠢人多過聰明人
而且,人多不等於啱。

大妹妹    發表於 19-10-29 13:52

大宅

相信你也是很反對這些暴力、破壞、嚴重傷害香港人的行為吧! ! 那麼請你齊聲譴責這些罪大惡極的暴行。

總之、凡事做那些暴行和破壞的,就是一個"暴徒" ,他自己本身是甚麼職業也一樣、是警察也好、是學生也好、是售貨員、是餐廳侍應也好......是誰都一樣,總之從事那些邪惡行為的,就是個"暴徒",就應該被拘捕被嚴懲!

既然完全蒙著臉,要爭拗是誰扮的,沒有意義。

所以,大家更不應該包庇、掩護這些暴徒。不應用雨傘為他們遮擋,不應在他們被拘捕時叫囂反對,更不應讓他們蒙著臉掩飾身份來嫁禍別人,應該馬上上前扯開他的臉罩,讓大家看清楚那些暴徒是誰。誰做就誰擔當。

男爵府

警察界警察頸? 警察打休班警?

te quiero mucho mi amo

珍珠宮

greetings 發表於 19-10-14 10:52
已經有相啦

卧底已經不是新鮮事,警方捉犯其中一個方法。當卧底遇到危險,舉搶保命好合理。
你張圖前傳係一班無人性既暴徒圍毆便衣時,他才拔槍,凡事多睇幾面,自己fact check ,不要人雲亦雲。

為什麼有卧底?因為暴徒難捉,(蒙面,帶手套,用傘擋罪行,又玩快閃)才會派卧底,裏應外合。
警方好清楚講明卧底係執法不會違法
要分清楚.

珍珠宮

greetings 發表於 19-10-14 10:54

又係依d看圖作文
警車除左警察座,疑犯都有機會座到。
破壞MTR 的相中人係被警察拉咗 。係被警察拉咗
係被警察拉咗(重要的說三次)
佢係疑犯黎。佢係疑犯黎。佢係疑犯黎。

建議你看多些其他媒體,自己做下fact check。
不要人雲亦雲
https://www.facebook.com/156468627834558/posts/1474901202657954?sfns=mo

首頁
12345...7

尾頁

跳至