懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

餵奶時間:mami only (1日4次)
親子時間: mami + daddy (1日1次) 抱bb、影相

原帖由 babe0621 於 09-6-8 11:10 發表
想問下. ST.PAUL會唔會好似仁安咁..有親子餵奶時間..即係父母一齊入去餵BB家?

大宅

原帖由 馬教練 於 09-6-8 22:25 發表
親子時間: mami + daddy (1日1次) 抱bb、影相

請問係幾時架?幾點開始?幾點完呀?

大宅

我07年生個時, 係將香港人同大6人分開, 因為佢地好大聲, 好煩, 一來就一大班人好煩!!

大宅

原帖由 馬教練 於 09-6-8 22:25 發表

THANKS A LOT!

大宅

原帖由 chu_muimui 於 09-6-8 22:39 發表

明天打去問下先..

大宅

原帖由 honeycali 於 09-6-8 11:41 發表
有親子時間, 但冇得餵奶

thank you!

複式洋房

親子時間1個鐘around 6-7pm/7-8pm 咁上下(宜家記性好差)

有一晚好多夫婦,所以分咗2 round,親子咗半個鐘就要讓比第2 round

原帖由 chu_muimui 於 09-6-8 22:39 發表

大宅

原帖由 馬教練 於 09-6-9 20:59 發表
親子時間1個鐘around 6-7pm/7-8pm 咁上下(宜家記性好差)

有一晚好多夫婦,所以分咗2 round,親子咗半個鐘就要讓比第2 round

thanks so much~~
我想問呢, st paul's 係咪有定一個時間俾人係"窗前"探bb架~
即係將baby推去"窗前"睇下個d呢~
請問有幾耐?有幾多次?
唔係個段時間其他親友來到探我地都會無得睇?

大宅

好似每日有兩, 三段時間, 一段係早上, 一段lunch time, 一段係收工, 係探bb 時間內, 係無限次推bb出來, 不過要視當時多唔多bb, 好似每次放得三個bb 出來!!

原帖由 chu_muimui 於 09-6-10 00:12 發表

我想問呢, st paul's 係咪有定一個時間俾人係"窗前"探bb架~
請問有幾耐?有幾多次?
唔係個段時間其他親友來到探我地都會無得睇? ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 yame 於 09-6-2 14:04 發表

咁姑娘之後會否幫你補餵奶粉? 定係可以自己餵?

由於我嗰時仲未上奶,所以姑娘係有幫我補奶粉架!但返咗屋企兩日已經可以全人奶lu..所以唔使擔心架!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 chu_muimui 於 09-6-10 00:12 發表

請問有幾耐?有幾多次?
唔係個段時間其他親友來到探我地都會無得睇? ...

一般情況下,我地梗係要跟時間表嚟睇bb啦!但好似我咁...生完啱啱落到床..佢地又啱啱'收檔"喎,啲姑娘都特登比我睇多一陣..!! 佢地係有得傾既,但首我地唔好過份囉!真係啲好vip既人嚟至好叫佢地"特別安排"囉!

首頁

尾頁

跳至