影視娛樂

跳至

首頁
12345...10

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 phoebelamlam 於 09-5-27 20:17 發表
下~~~~~

可能現實我個件太好口感啦(肥)
所以呢d幻想ge野,當然我會反轉要d骨感d呀
好肉感我家果件都係

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 wkchoy 於 09-5-27 15:54 發表

噢~~~我o地有代溝呀
年齡距離太大係有代溝架喇
大果個係我

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 LILY媽咪 於 09-5-27 10:52 發表
韓版真係好華麗, 人/景/衣著/歌仔,
台版一般啦, 不過當年都唔瞓咁睇,
日版無興趣睇.
你你你
追得幾多套呀:;pppp:

珊瑚宮

原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-5-27 20:47 發表
好肉感我家果件都係
所以要轉下口味lor

講番正經,如果有心睇,我唔見議你睇J2個套呀,因為我覺得佢D配音 同埋,原汁原味咁睇,真係好睇好多呀

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 phoebelamlam 於 09-5-27 20:53 發表
所以要轉下口味lor

講番正經,如果有心睇,我唔見議你睇J2個套呀,因為我覺得佢D配音 同埋,原汁原味咁睇,真係好睇好多呀 ...
不嬲都認同唔好睇配音
但係...阿女都要睇呀:;pppp:
佢就笑到咔咔聲
我就一路:;pppp:

珊瑚宮

原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-5-27 20:56 發表
不嬲都認同唔好睇配音
但係...阿女都要睇呀:;pppp:
佢就笑到咔咔聲
我就一路:;pppp:
你為咩睇得咁辛苦喎,一路睇,一路要伸:;pppp: 呀

珍珠宮

台,日,韓三套我都睇晒,因為我勁愛本漫畫,所以我亦都最愛日版花樣.(個劇本跟得最足),如果未睇我勁推......

而韓版頭13集其實好o.k.,睇入面4個男仔都好掂 ,但跟著就.......:;pppp: (下删五十個xx).

p.s.:本人是寺杉派.
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 nz 於 09-5-27 21:08 發表
台,日,韓三套我都睇晒,因為我勁愛本漫畫,所以我亦都最愛日版花樣.(個劇本跟得最足),如果未睇我勁推......

而韓版頭13集其實好o.k.,睇入面4個男仔都好掂 ,但跟著就.......:;pppp: (下删五十個xx).

p.s.:本 ...
其實我係睇卡通片先架

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 phoebelamlam 於 09-5-27 20:58 發表
你為咩睇得咁辛苦喎,一路睇,一路要伸:;pppp: 呀
因為阿女睇
我咪迫住要睇囉

珍珠宮

原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-5-27 21:11 發表
其實我係睇卡通片先架

係哎!!!

我都講清楚小小先,我推介個部係真人版(松本潤,小栗旬做架).

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 nz 於 09-5-27 21:08 發表

p.s.:本 ...

比個5來 ...講晒我想講的,台日韓3版中日版最好睇,我都推介一下未睇日版既睇埋日版..

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 小詹 於 09-5-27 21:28 發表

比個5來 ...講晒我想講的,台日韓3版中日版最好睇,我都推介一下未睇日版既睇埋日版..
咁就要睇下日版喇
果陣睇台版都覺得有d唔對版
其實台版我只係like f4
唔係like套戲

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-5-27 21:33 發表
咁就要睇下日版喇
果陣睇台版都覺得有d唔對版
其實台版我只係like f4
唔係like套戲

建議你睇左日版先再睇韓版,免得對主角人物有比較:lol

珍珠宮

小詹:

5黎啦!

其實06年日版出己經想唸吓睇唔睇,但見到嗰4位尊容,即時決定唔睇,費事破壞我對原著的神聖地位.

如是者到了今年韓版之後,睇完之後失望到透,忍不住連煲日版1,2加final,睇完開心到死,我心中的道明寺就係咁架嘛.好sweet~~~

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 nz 於 09-5-27 21:42 發表
小詹:

5黎啦!

其實06年日版出己經想唸吓睇唔睇,但見到嗰4位尊容,即時決定唔睇,費事破壞我對原著的神聖地位.

如是者到了今年韓版之後,睇完之後失望到透,忍不住連煲日版1,2加final,睇完開心到死,我心中 ...

哈哈...點解咁岩呀,我也是,日版做左好幾年我都提唔起興趣睇,直到幾個月前追韓版,追到好心灰呀,當時覺得前半part都幾好,都忠於原著,之後後半part真係睇到想x#s@*.. ..又係開始睇日版1,2&final...

伯爵府

原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-5-27 20:48 發表
年齡距離太大係有代溝架喇
大果個係我

賢重係我杯茶

伯爵府

99%人覺得韓版正, 奈何, 我係個1%唯一...

由頭到尾都接受唔到草絲個角色, 那管文浩有幾正, 都投入唔到...下半段, 改到下彩, 又唔接戲, 角色性格一時一樣, 毫無說服力, 所以, 我比-10分...

無睇過日版, 淨係台版同韓版比, 台版勝出, 淨係鐵三角 (當年既言承旭+仔仔+大S) 己經跑出....主題曲加埋片尾曲 - 流星雨, 街知巷聞, 不容否定佢當年一定既魔力...

原帖由 wkchoy 於 09-5-27 23:11 發表

賢重係我杯茶

伯爵府

原帖由 cheapbombom 於 09-5-28 11:56 發表

由頭到尾都接受唔到草絲個角色, 那管文浩有幾正, 都投入唔到...下半段, 改到下彩, 又唔接戲, 角色性格一時一樣, 毫無說服力, 所以, 我比-10分...

無睇過日版, 淨係台版同 ...

我除o左漫畫版外, 就只睇過韓版, 因為我唔鍾意大小 s
同埋我睇韓版都係因為我目標人物做咋

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 小詹 於 09-5-27 21:37 發表

建議你睇左日版先再睇韓版,免得對主角人物有比較:lol
邊樹有得online睇o者

珍珠宮

原帖由 cheapbombom 於 09-5-28 11:56 發表

無睇過日版, 淨係台版同 ...

睇怕我同你都係l%,如果你不計外貌只求傳神,誠意推日版,我真係覺得o.k.架.

首頁
12345...10

尾頁

跳至