自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

以前都試過係二手店見到自己架單車, 我好嬲問佢地點解我架單車係到....佢地話人地二手攞黎賣, 佢地咁講都冇法, 唯有叫佢平D賣返比我啦!

禁止訪問

男爵府

原帖由 我想生三個 於 09-5-29 06:59 發表
唔見七架都唔報警?? 你地都好怕事下,唔怪得D匪徒甘明目張膽!!
其中5架喺街度比人偷,無任何証據,其中一架個賊當場斷正,老公去警局落咗2個幾鐘口供,嗰賊最尾判咗守行為,架單車要程堂,半年後警署比封信叫我地去搵番,但係架車已經生晒锈吽晒,醫返都哂藥費!丟咗:lol: !今次因為大廈cctv影倒,所以至報警,當日我湊住細b又落大雨,本來警察一定要我番警局落口供,好彩有個cid呀sir好好人,同其他人講,"算啦,咁大雨,bb又咁細,上佢屋企落啦!"先唔駛大費周章咁去警局 !如果當時見倒架車唔係推住細b,我一定會即時報警!宜家其實已將今次見番架車嘅事話咗比警方知,不過呀sir話無咩用,因為架車轉頭已經唔見咗,我架車又無做一d特別記認.不過佢地會留意大埔偷單車情況 !

男爵府

原帖由 811bb 於 09-5-29 09:33 發表

我想問你地d單車唔係鎖住左既咩?
當然有鎖啦!佢地攞咗個大剪,頭尾用咗45鈔就偷咗架車喇 !

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

原帖由 我想生三個 於 09-5-29 09:53 發表

真係好煩噃,不如你求其買架爛單車用算啦,太爛,咪無人偷囉....
我講真嘎,我細細個住廣州,果陣個個都有單車,我細佬成日都要阿媽買靚單車,我就好求其,有得用就得.我細佬平均三個月就俾人偷一次單車,我四五年 ...
我都試過架喇,不過最尾都係比人偷咗 !聽d街坊話唔靚嗰d通常都係比d道友偷去當癈鐵賣喎!我樓下看更架單車泊喺自己屋苑收費單車位度,用一條好大嘅鐵鍊鎖住,但都比人偷咗個前輪同sit位 !
你媽媽好錫你細佬喎 !3個月比人偷一次都仲買靚車比佢:mrgreen: !

禁止訪問

男爵府

原帖由 我想生三個 於 09-5-29 12:08 發表

下,連爛單車都唔放過??真係衰到無人有........ 我阿媽其實錫我多D嘎,距覺得女大個咗點都係痴阿媽多,仔就會錫曬個新抱...表面上係買好多野俾細佬,實際上暗地裏好多野都俾我落曬格........ ...
咁你媽媽真係好成功,令到仔女都覺得佢最錫嘅係自己,唔會覺得佢偏心 !

禁止訪問

侯爵府

你唔係報左警咩...

咪通知police 囉~ 拉人~

男爵府

yes, let police do something la!

首頁

尾頁

跳至