自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

bkfans123 發表於 20-6-22 09:02

我本過了20幾年,請問也可副簽續期嗎?約幾錢?謝謝

對不起!我不清楚,我9月才到期,希望其他網友可答你

男爵府

回覆樓主:

我都係7/6已簽收,18/6 SMS話未收到我份野

複式洋房

BK Milk勳章

有個問題想問下, 要12個月內的地址註明, 是要過去12個月內, 其中一個月的一張, 還是要12張每個月都要?
和幅簽了, 要不要連同簽名這個人的bNo 有相的個個彩色copy 一同send 去?

別墅

中國護照咪好囉,咪搞BNO咁麻煩啦

公爵府

大笨鐘 發表於 20-6-22 09:57
https://travel.ulifestyle.com.hk/news/detail/27625/申請續領bno懶人包-2020-申請續期資格-副簽要求-所 ...

憑激你的資料

男爵府

stepo 發表於 20-6-22 11:59
中國護照咪好囉,咪搞BNO咁麻煩啦
用最壞既打算作最好的準備
你自己可以唔申請ga

侯爵府

其實要多個旅遊證件並無不可

但咩事個個十萬火急幾日都緊張到咁呢
佢地唔係真係諗住要來移民或者做英相口中的BNO難民下話

公爵府

gingerszeto 發表於 20-6-17 17:33
寄DHL要幾錢? 可唔可以2份申請表一齊寄?
我剛剛在星期六 用DHL, 兩份一齊寄, 唔過0.5Kg, 共$445

用戶要求終止服務

牛年勳章

HKITMan 發表於 20-6-23 04:51
其實要多個旅遊證件並無不可

但咩事個個十萬火急幾日都緊張到咁呢

咁而家咁多人申請,多人討論先知咁容易,要自己摸索我又未必會申請。
未經許可,請勿轉載

男爵府

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

luckypp2 發表於 20-6-22 11:56
有個問題想問下, 要12個月內的地址註明, 是要過去12個月內, 其中一個月的一張, 還是要12張每個月都要?
和幅 ...

12個月內的地址證明一張。

有人話副簽者(持有bno)唔使寄護照副本。但我當時照寄左黑白影印本。

子爵府

我6月8號簽收左,上網check 仲未有record show 已收,亦冇email 追我寄文件過去,希望冇問題啦

複式洋房

BK Milk勳章

evahui619 發表於 20-6-23 06:00
12個月內的地址證明一張。

有人話副簽者(持有bno)唔使寄護照副本。但我當時照寄左黑白影印本。

thanks

別墅

homommy 發表於 20-6-15 19:55
上月廿幾號用fedex寄左舊bno去英國搞renew,
Fedex話5號已獲m. Moran簽收。但10號仍收到hm passport office ...

樓主HM passport office 有冇話收到件?我同你同一日簽收,未有update

伯爵府

whitebunny 發表於 20-6-20 11:10
俾個參考你,我有同事3月1x寄左去,宜家仍然in progress.........
3月1x寄出,係寄 DHL, FedEx, 定寄郵局? 如果寄郵局,可能文件要好耐先抵達HM Passport Office.

子爵府

www 發表於 20-6-24 00:56
3月1x寄出,係寄 DHL, FedEx, 定寄郵局? 如果寄郵局,可能文件要好耐先抵達HM Passport Office.
...

jm誤會了,已收到通知同事文件已放齊,係續期手續仍然in progress, 即係話3月寄果d都未搞掂續期

6月寄呢d,連收齊文件的通知都未有是正常,所以大家都係要耐心等待了

大宅

twcheung 發表於 20-6-23 17:35
樓主HM passport office 有冇話收到件?我同你同一日簽收,未有update

我6/6簽收,但都未有update。今日仲收到sms話我要寄件. 如果你有,請講聲我知,等我打去問

大宅

daughterma 發表於 20-6-22 10:25
我都係7/6已簽收,18/6 SMS話未收到我份野

有家人15/6簽,今天收sms。 比佢嚇親

男爵府

Suncloud 發表於 20-6-24 08:19
有家人15/6簽,今天收sms。 比佢嚇親

我今朝收到email話收到我份文件了

大宅

daughterma 發表於 20-6-24 08:31
我今朝收到email話收到我份文件了

謝謝通知,good

大宅

回覆樓主:

19/4 網上申請(有副簽)
20/4 by email & sms reminder send文件去 Fm: HM passport
21/4 Fedex 寄文件
23/4 Fedex states :已簽收
29/4 by email & SMS states: We've received your documents.
Fm: HM passport
23/6 by email & SMS states : Your passport application has been approved.
Your new passport is being printed. We'll let you know when it's on its way.
We'll send back your documents separately. They won't be in the same envelope as your new passport.
Fm: HM passport

*14/5,28/5 &11/6 期間每隔半個月收到處理中,因疫情耐心等候的email
Fm:Her Majesty's Passport Office

由確認收到文件到而家差唔多60日
再等埋states用DHL分開寄番舊文件同新passport 俾我

首頁
12345...12

尾頁

跳至