自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

selinako^^ 發表於 20-6-24 12:22
鐘加因結婚果陣, 話佢老公拎D西餅放係門口地下請記者食
D人就懷疑佢有亞氏..
上網搵下, 發現同 C6 一樣.. ...

你都好叻,應對得甘好

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

mickeywinnie3 發表於 20-6-24 08:36
(老公)以前是同事一起返工,同佢傾緊家事,傾到就嚟到公司入電梯,已經好多同事,正常收囗免被同事聽到, ...

唉~係!佢哋唔會睇場合講野,仲要唔該講嗰句都講埋
我有時嬲得滯,會爆佢:使唔使俾個大聲公你,企上台講

子爵府

Mablelin 發表於 20-6-24 10:42
Bruce ??

呢個已經冇喺B K

子爵府

小菜豆 發表於 20-6-24 12:20
same...c6數字人...地產agent fake佢唔到...鐘意傾經濟投資
我都冇晒朋友...佢英國留學, 公開試A咗幾科包 ...

佢應該係高智商

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bingtung2002 發表於 20-6-24 12:07
你真係好勁,

慣晒, 唔開心既日子過埋
以前又要返工又要執屋, 佢唔只冇幫手. 仲比好多麻煩比你,
細路仲細時 會好唔開心, 好無助..但佢好似唔知發生乜事

宜家細路大晒就好D, 明知有佢係度一定做唔成既野, 等佢返工做晒佢
廢事激親自己, 因為佢只係從自己角度出發

好果方面諗, 佢冇爭人周身債, 走去搵女人, 打老婆仔女..識得搵錢返黎.. 都算係咁
當多左個仔囉

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mandy952 發表於 20-6-24 12:10

一定唔會,佢嘅思想一成不變,連樽水放係嗰個位都唔比放第 ...
佢係架.. 不過佢怕我黑佢面..無奈屈服咋, 我都話佢係屋苑轉返出去都有皮氣, 搞到氣氛好沉重
講開飲茶, 佢去開果間, 真係成日都果間
大伯未返香港前, 我地一個月都會出去食1,2次飯

C6 次次都係果間酒樓, 99講有人請佢食日本自助餐講到好興奮, 姑9話中意食日本野, 中意西餐.. 佢都不為所動.. 次次果間
有一日, 我同佢講食其他野, 去第二度.. 佢好抗拒 又話泊車易, 價錢平, 又大碟(係! 好大碟..食到我死咁制~~")..下刪一百字
我: 琴晚, 叫左個套餐(次次都係果個) 99同姑9 食左2啖.. 尾數我地食晒, 其實上次同再上一次都係, 你冇留意到.. 再去果間, 你一個食晒佢啦, 我唔會再同你癲~~"
佢先肯轉第2度

侯爵府

2024年龍年勳章

漱口水 發表於 20-6-24 13:09
佢應該係高智商

應該係...大事上係問題解決者, 極度理性嘅人。

翡翠宮

薯圈 發表於 20-6-24 12:15
其實,想請教一下,咁唔容易相處,當初點解會去到拍拖,什至付託終身?
...

我D朋友都係咁問
佢追一個人好熱情, 乜都就晒你, 乜都聽你話, 你同人去玩幾點都車你返屋企, 什至會係出面等你玩完再車你返去, 去食去玩..幾貴都比..冇怨言, 又會突然攬住你, 同佢拍拖棒到你上天

結婚後, 第2年..就會打回原型

珍珠宮

selinako^^ 發表於 20-6-24 13:33
我D朋友都係咁問
佢追一個人好熱情, 乜都就晒你, 乜都聽你話, 你同人去玩幾點都車你返屋企, 什至會係出面 ...
咁即系你結婚後先發現

侯爵府

NGASZE626 發表於 20-6-24 11:55
好奇想知有依個症嘅人係咪智商會高啲?

部分會,例如愛因斯坦、facebook老細 ....都係亞氏人。
但其實有啲好輕微的,街外人會分辨不到,
而且有個別例子同平常不同, 例如通常亞氏保加症中英文的表達能力不高, 但我都識有小朋友而在傳統名校嘅中學,中英文成績都可以係全級頭十名內。

禁止訪問

畀面勳章

翡翠宮

anna59 發表於 20-6-24 12:35
其實呢d人 iq 好高, 點樣可以忍佢, 可能個腦缺乏左一D野

當你覺得改變唔到佢, 唯有你接受佢
同身邊D人呻, 呻到佢地都頂我唔順
叫自己唔好咁依重佢, 當佢係仔感覺會好D

公爵府

請問有亞氏保加D老公 , 係咪好似電視劇嗰個角色, 好叻, 同埋打嚟屋企井井有條㗎 ?

翡翠宮

candy3496 發表於 20-6-24 12:54
你都好叻,應對得甘好

唔自娛下會屈死

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

翡翠宮

anna59 發表於 20-6-24 13:38
咁即系你結婚後先發現

不過, 學JM 講, 佢真係超專一.. 點嘈交, 冷戰都好 佢從來冇講過一句: 離婚! 15年從來冇講過

珍珠宮

selinako^^ 發表於 20-6-24 13:41
當你覺得改變唔到佢, 唯有你接受佢
同身邊D人呻, 呻到佢地都頂我唔順
叫自己唔好咁依重佢, 當佢係仔感覺會 ...
佢點樣返工

水晶宮

hohinmama 發表於 20-6-24 12:58
唉~係!佢哋唔會睇場合講野,仲要唔該講嗰句都講埋
我有時嬲得滯,會爆佢:使唔使俾個大聲公你,企上台講 ...

同大仔講野更加要小心,例如:他5歲時,舅公話落咁多糖唔好架!他率直地問舅公:點唔好?你讀過大學未?(不是串的)
舅公想車把佢!
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

selinako^^ 發表於 20-6-24 13:46
咁好彩佢顧家

selinako^^    發表於 20-6-24 13:51

首頁
12345...6

尾頁

跳至