自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Mrs.Chan 發表於 21-1-22 15:22
我屋企樓下的759職員都西口西面

我果間都係咁,仲要成日玩電話,俾錢仲好似阻住佢咁,要睇佢面色,所以巳經好少去買野

水晶宮

vkzone 發表於 21-1-22 14:29
長文, 只係想吐下苦水.話說有日, 我去759 想買支橄欖油. 走到貨架前, 看到價錢牌上有貨, 沒有為意便去俾錢. ...

所以好多時想炒大鑊好易,只在於邊一方想開拖先

珍珠宮

vkzone 發表於 21-1-22 17:23
回覆 sjnl43 的帖子

投訴無法保密, 當時人一收到公司話佢, 就估到大概乜事. 不過當場話佢就只有佢知, 那分 ...
一次兩次, 街坊街理, 唔去幫陳咪係囉

但係誇到,威左一次, 我係對面馬路, 斜對面望緊車等過

發現有人啤恒我, 兩個Staff 迫住個門口!

另一次,行向個邊,巳經跑定出黎

當時正直社會運動, 你諗到個勢啦

我係無得簡,之後做左社區名人

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我諗應該係分店職員態度嘅問題,
我之前都遇過係自己父母擺烏龍買錯牌子12包濕紙巾,我打返落分店確認自己買錯後,店員都好好可以畀我落去換番

洋房

cattz288 發表於 21-1-22 15:25
我屋企附近果間staff好好架

好彩我樓下759都係有禮貌,經理仲成日講笑

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

6299 發表於 21-1-22 19:24
百佳都見過好多次,有
通常仲係食物 咁我有次見冰鮮中式包有幾個
包過期,我見太多(我眼見已經 ...

總之大家客氣咪冇嘢囉,但係凶返個客轉頭就點都講唔通!
正常既舖頭伙記,都應該多謝個客話俾佢知啲貨出咗問題。
所以真係人既問題

翡翠宮

牛年勳章

你太好脾氣,佢第一次窒我都仲會忍,第二次一定爆佢,攞手機影低佢個樣投訴佢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

samantha2000 發表於 21-1-22 19:42
好彩我樓下759都係有禮貌,經理仲成日講笑

執貨果個(emoji)仔好勤力, 聽到佢地對話, 講紅日返無所謂! 收錢果幾個又有禮, 成間舖感覺都好nice!
放下自在

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

豈有此理,即使我係睇錯要換又點呀,竟然話唔換得,換俾你係恩賜嗎?再講,擺貨擺得衰在先喎

759係貨物出門恕不退換咩?問佢邊度有寫呀?

珍珠宮

yoyo-818 發表於 21-1-22 15:32
我果區幾間759 staff都好有禮貌

Me too
D 姐姐好nice

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

miriam 發表於 21-1-22 15:46
我屋企附近個間職員好好丫, 試過無帶會員卡去買野, 佢見我無帶, 自己係櫃度搵張出黎同我 do, 話咁樣先會夠 ...

做多左添

水晶宮

回覆樓主:

屋企附近間759,態度唔錯

伯爵府

cattz288 發表於 21-1-22 15:25
我屋企附近果間staff好好架

我去開好多間都nice.遇過巧明街就麻麻

男爵府

回覆樓主:

759已好少去了,轉埸去360。

男爵府

有次去萬零,見到包麥提沙爆開咗,好心同個女仔店員講,佢木冇表情冇望過我,唔該都冇聲,而家啲20零歲好多都冇禮貌(唔一定係店員)

大宅

雖然我未試過被759員工黑面
但唔中意去759買野
一黎唔方便;二黎d貨周街都有
759 又唔係特別平

伯爵府

屋仔人 發表於 21-1-22 15:48
香港大把依啲員工
通常佢講啲咁嘅廢話我唔會答佢
佢見我唔答佢就會望返我

Same here, 第一我唔會浪費一口氣去辯駁,第二我阿媽生得我個樣好有台型 唔出聲無表情好似想殺人咁 街市阿姐都唔敢兇我

vkzone    發表於 21-1-23 08:59

男爵府

不要為小事勞氣。店員咁無品,以後不要去呢間

男爵府

vkzone 發表於 21-1-22 14:29
長文, 只係想吐下苦水.話說有日, 我去759 想買支橄欖油. 走到貨架前, 看到價錢牌上有貨, 沒有為意便去俾錢. ...

759的staff有啲問題的, 我經常係荔枝角果間759買嘢,如果買一堆嘢的話、間中就會俾嘟多左一件十零蚊的貨,發生幾次了,所以我次次都門口前check單先走,第一次返到屋企先睇到,費事返去。
第三次我就問佢哋點解成日甘,staff話因為之前有客人查價,冇刪除到件貨,到我埋單時就順序嘟左。
我心諗又會每次都係check十零蚊的貨

大宅

虎到金來勳章

回覆 vkzone 的帖子

我覺得自己冇睇清楚貨物都要負上責任,因為真係自己冇check真就俾錢,佢擺錯位係其中一個導致你買錯的原因但唔係全部原因。

之前試過係小型運動店買2枝羽毛球拍,順便叫職員拎埋羽毛球同羽毛球網。 買完直接去到球場開,點知成筒羽毛球網原來係網球(密封鐵罐外包裝全英文冇仔細睇,而且信個職員唔會拎錯)

去番問想買羽毛球網,佢竟然話冇網賣,而且話我地開左,冇得退錢。其實我估佢係突登俾錯我,有乜理由全部買羽毛球嘅野無啦啦會買網球啫. 怨自己冇睇清楚就俾錢囉!

我呢單係職員有心俾錯我仲要唔俾退,對比樓主果位職員擺錯左你攞錯都肯俾你換,樓主可以寬容啲囉...唔需要咁嬲

首頁

尾頁

跳至