自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

贊成

水晶宮

ddkaka 發表於 21-4-17 16:46
其實打咗都係保護自己,如果遇上變種病毒,我相信有打比冇打好

同意,萬一中左可減低重症後遺症
我打晒2針了,今日個案又上升返,大家快d去打,連變種病毒都流入左社區,希望禁得到啦

侯爵府

回覆樓主:

我和老公兩邊親人大部份都打左,有些打完第二針添

大宅

ddkaka 發表於 21-4-17 11:47
打咩針都冇所謂,可以打嘅人盡快去打,多啲人打先有機會清零,我book咗下星期六打

接種50日首破100萬劑‎ ...

想講d報紙好衰,又唔講幾多人打咗,日日淨係highlight住有幾多人打完有問題。

攪到觀感唔好,嚇到好多人唔敢打

大宅

開心吸收勳章

我全家都有打
我同老公打復必泰
第一針 我第二日輕微燒 老公正常
第二針 我攰左兩三日 老公就感冒感覺加攰

兩老科興 第一針冇燒 但媽子打左一星期後有兩日都好暈 狂嘔 唔知關唔關事
老豆冇感覺

水晶宮

chunwai_315 發表於 21-4-17 18:35
想講d報紙好衰,又唔講幾多人打咗,日日淨係highlight住有幾多人打完有問題。

攪到觀感唔好,嚇到好多人 ...

報紙佬有晒立場,就係唔想人打疫苗,唔想香港回覆正常,想市民繼續鬧政府

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

tracy668899 發表於 21-4-17 16:33
打邊款都冇所謂,大家盡公民負責,為自己為家人可以打到就去打,希望香港可以盡快清零,加油
...

珍珠宮

.

伯爵府

ernbe 發表於 21-4-19 08:19
接種計劃開展以來,政府已為市民接種共約981 000劑2019冠狀病毒病疫苗(見附件一)。當中約648 900名市民 ...

琥珀宮

畀面勳章

chunwai_315 發表於 21-4-17 18:35

攪到觀感唔好,嚇到好多人 ...

香港搞成咁,好大程度因為有咁多呢類傳媒

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

身邊本來觀望緊 15/16 打定唔打 , 有大部分已經打咗第一針 , 連個黃基督話一定唔打 , 原來上星期靜靜打咗

水晶宮

回覆樓主:

巴西小城完成全民接種科興奏效 確診病例大減過半
https://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/2048844/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%9C%8B%E9%9A%9B-%E5%B7%B4%E8%A5%BF%E5%B0%8F%E5%9F%8E%E5%AE%8C%E6%88%90%E5%85%A8%E6%B0%91%E6%8E%A5%E7%A8%AE%E7%A7%91%E8%88%88%E5%A5%8F%E6%95%88-%E7%A2%BA%E8%A8%BA%E7%97%85%E4%BE%8B%E5%A4%A7%E6%B8%9B%E9%81%8E%E5%8D%8A

珍珠宮

反正香港人都唔願意打,建議政府喺適當嘅時候開放比身在香港的非港人打,唔好浪費,過期報廢好折隋
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

別墅

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

睇吓呢幾日幾多強檢,打咗防疫針就一勞長逸,雖然殺到埋嚟都要依法合作去強檢,但個心定好多,同埋遲啲可能有豁免

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

竇漪房 發表於 21-4-17 14:19
如果打咗兩針後,身邊有密切接觸者要唔要入營?

我估要, 冇針係100%

大宅

ddkaka 發表於 21-4-17 11:47
打咩針都冇所謂,可以打嘅人盡快去打,多啲人打先有機會清零,我book咗下星期六打

接種50日首破100萬劑‎ ...

其實香港有得打就快d打,邊隻都冇所謂,按自己情況去打,保護自己,亦保護其他人。

水晶宮

natjosejim 發表於 21-4-19 13:53
睇吓呢幾日幾多強檢,打咗防疫針就一勞長逸,雖然殺到埋嚟都要依法合作去強檢,但個心定好多,同埋遲啲可能 ...

打左針,感覺多一層保護!
我都呼籲身邊嘅人,身體許可就打針,保護自己亦保護身邊唔打針嘅人!
我自己幾兄弟姊妹,一d已經打晒,一d將會打

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kikiboy 發表於 21-4-19 13:38
反正香港人都唔願意打,建議政府喺適當嘅時候開放比身在香港的非港人打,唔好浪費,過期報廢好折隋
...

即係咩人?
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

vickynicky 發表於 21-4-19 14:20
其實香港有得打就快d打,邊隻都冇所謂,按自己情況去打,保護自己,亦保護其他人。
...

全世界都唔夠針, 包括內地, 得香港人有針唔打, 真係世界之最
放下自在

首頁

尾頁

跳至