自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

lazy_bobo 發表於 22-2-21 02:58
我原本有兩對,比阿姐跌左一隻落街我用另一對既其中一隻研究點跌落街,結果無左兩隻,好彩一左一右鴛鴦色 ...

笑死我喇

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

lazy_bobo 發表於 22-2-25 13:31
冒住電話跌落街既危險影呢張相,因為我對拖鞋唔係直線跌落去,前兩日再上小小,今日見向我呢邊移多左少少 ...

你仲影 笑到我眼水都標埋喇

大宅

youjump 發表於 22-2-25 18:34
你仲影 笑到我眼水都標埋喇

對拖難著左甘多年都平平安安,呢個阿姐來左半年我屋企壞得可以無既都比佢征服得7788,電磁爐,洗碗機,洗衣機,企缸玻璃門,花灑,電飯煲蓋對半裂開,十幾年既aprica bb車被肢解,廚櫃門爛,airfryer 爆mon甩柄,由得啲肉放購物車幾日(我自己買送自拖回家)...數之不盡。。。堅慘堅不幸,想喊

大宅

youjump 發表於 22-2-25 18:32
笑死我喇

我既測試結果證明隻拖鞋如非特登係條“啦“度塞出去,就一定係隻拖鞋自己跳樓。。。

男爵府

lazy_bobo 發表於 22-2-25 20:08
我既測試結果證明隻拖鞋如非特登係條“啦“度塞出去,就一定係隻拖鞋自己跳樓。。。
...

好佩服你嘅求真精神

男爵府

...

妳為咗求證,好大犧牲

男爵府

...

佢係咪洗完拖鞋,豎窗邊曬乾,窗微開方便斜斜哋擺,點知喺條罅度跌咗落街

成件事好有喜感

大宅

youjump 發表於 22-2-25 21:59

佢係咪洗完拖鞋,豎窗邊曬乾,窗微開方便斜斜哋擺,點知喺 ...

唔知佢,佢半年內可ko晒我唔同新舊既野,連個新電飯煲蓋都可一分為二,我真係服左佢,佢練功夫?

大宅

怪獸青BB 發表於 22-2-21 19:14
【淘宝】https://m.tb.cn/h.fndZpe4?tk=TPNj2eAHHz1「台湾进口eva拖鞋夏季女室内家居防滑家用浴室洗澡超轻 ...

我都係向呢間買

大宅

屯門卓爾有

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

怪獸青BB 發表於 22-2-21 19:14
【淘宝】https://m.tb.cn/h.fndZpe4?tk=TPNj2eAHHz1「台湾进口eva拖鞋夏季女室内家居防滑家用浴室洗澡超轻 ...

請問有冇店名,條link已經開唔到

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

淘寶有隻atta聲稱係台灣,可以望下

珍珠宮

vivian0919 發表於 22-4-2 21:42
請問有冇店名,條link已經開唔到

八景旗艦店

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

怪獸青BB 發表於 22-4-3 09:26
八景旗艦店

Thx, 唯番港幣都$50/對

別墅

請問這款拖鞋容易臭嗎?
我哋穿teva 拖鞋,夏天時不勤洗會有臭味

大宅

lazy_bobo 發表於 22-2-16 21:33
請問除左日本城仲有邊度有賣呀?
七八年前特價時買左兩對好好著又好襟著,仲好新,剛剛比阿姐跌左一隻落街 ...

係咪衣對?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

睇樓主呢個舖真係好有喜劇感 , 為求知而自己跌咗另外1 隻拖鞋落街 , 重攞電話出外面影隻離家出走嘅拖鞋位置 , 樓主係咪想換電話呢

你嗰工人姐姐我估佢係有練過鐵沙掌或空手道囉 , 一掌就令個電飯㷛蓋分家 , 勁

大宅

拖鞋|消委會推介6款百元以下膠拖鞋 乾濕地防跣度不俗

https://m.mingpao.com/ldy/hotpick/20211115/1636954406880/%E6%8B%96%E9%9E%8B-%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83%E6%8E%A8%E4%BB%8B6%E6%AC%BE%E7%99%BE%E5%85%83%E4%BB%A5%E4%B8%8B%E8%86%A0%E6%8B%96%E9%9E%8B-%E4%B9%BE%E6%BF%95%E5%9C%B0%E9%98%B2%E8%B7%A3%E5%BA%A6%E4%B8%8D%E4%BF%97%E3%80%90%E9%99%84%E5%90%8D%E5%96%AE%E3%80%91

寶石宮

lazy_bobo 發表於 22-2-25 13:31
冒住電話跌落街既危險影呢張相,因為我對拖鞋唔係直線跌落去,前兩日再上小小,今日見向我呢邊移多左少少 ...

畏高症人表示好驚

大宅

lazy_bobo 發表於 22-2-21 02:58
我原本有兩對,比阿姐跌左一隻落街我用另一對既其中一隻研究點跌落街,結果無左兩隻,好彩一左一右鴛鴦色 ...

我睇完覺得樓主好有研究精神,唔好意思,我笑左。但我覺得日本城另一款更好著,可能個人感覺!
開心生活!

首頁

尾頁

跳至