親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

回覆 dougiewoodie 的帖子

謝謝分享!

侯爵府

都想問下,我2月會去,諗緊住河口湖定箱根好,我一家四口,我想睇富士山,小朋友想浸溫泉,應該揀邊個位置好啲呢?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

christyheihei 發表於 23-10-20 12:54
都想問下,我2月會去,諗緊住河口湖定箱根好,我一家四口,我想睇富士山,小朋友想浸溫泉,應該揀邊個位置 ...

我全家3月會去東京, 又係想睇富士山和浸溫泉(未試過),
河口湖/ 箱根二揀一, 最後睇咗好多youtube片,
決定去河口湖溫泉旅館 鐘山苑酒店, 酒店日式庭園又係一大賣點,
晚上8.30 有太鼓表演和bingo遊戲, 唔怕悶親仔女,
房型 Yaraku Luxury Japanese Style (打卡好靚)
私人風呂加一泊二食,天台浴場直望富士山.

Luckymansion    發表於 23-11-1 02:31

侯爵府

wiiabcd 發表於 23-10-22 09:40
決定 ...

請問你訂幾多錢晚呀?同埋你一共幾多人去?

侯爵府

wiiabcd 發表於 23-10-22 09:40
決定 ...

請問房型嘅中文係咩呀?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

christyheihei 發表於 23-10-22 10:57
請問房型嘅中文係咩呀?

https://m.youtube.com/watch?v=EL_2Gc5RXn4&pp=ygUWYWdlbnQg5ou-5LyNIOmQmOWxseiLkQ%3D%3D

我睇到條片介紹 (7分44 開始)
訂了2個房,每房約4千
房型 Yuraku Yamabiko-tei Garden View Japanese Style Room with Terrace and Open-Air Bath - Non-Smoking

伯爵府

christyheihei 發表於 23-10-22 10:57
請問房型嘅中文係咩呀?

用中文網找不到此房型

伯爵府

christyheihei 發表於 23-10-22 10:49
請問你訂幾多錢晚呀?同埋你一共幾多人去?

4人去訂兩房,分男女房浸方便D,又多個廁所用。
反正入住價錢都以人頭計。

珍珠宮

第一次住河口湖睇住富士山真係好震撼

Love and Kindness are never wasted.

子爵府

請賜教:

浪漫特急12:15去箱根,計劃去大涌谷,海盜船,箱根神社後4:00入住蘆之湖花織,請問行程緊密嗎?

侯爵府

dearmm 發表於 23-10-29 01:52
請賜教:

浪漫特急12:15去箱根,計劃去大涌谷,海盜船,箱根神社後4:00入住蘆之湖花織,請問行程緊密嗎?

我建議你第一日唔好去坐海賳船先,只坐登山纜車去大涌谷睇下嘢慢慢行下然後就去旅館準備入住hea 下,第二日起身食完早餐退房先出發再去住船玩會好啲。因為第二日你退咗房時間仲日去住船冇咁多人。

伯爵府

cibewong 發表於 23-10-29 09:58
我建議你第一日唔好去坐海賳船先,只坐登山纜車去大涌谷睇下嘢慢慢行下然後就去旅館準備入住hea 下,第二 ...

樓主去完回來,你覺得箱根如何?我富士山都去過5、6次,箱根反而未去過。我打算富士住一日、箱根住兩日。

有無去御殿場outlet?

別墅

中意河口湖

侯爵府

hennyyoyo 發表於 23-10-30 09:33
樓主去完回來,你覺得箱根如何?我富士山都去過5、6次,箱根反而未去過。我打算富士住一日、箱根住兩日。
...

係呀去完返嚟喇,去咗箱根我都好鍾意呢個地方,可以搭登山纜車、登山電車、海賊船,又可以慢遊其他景點,住咗一晚好舒服,你都快啲去啦。

侯爵府

...

我冇去outlet 呀

別墅

河口湖去到乜位置都望住座山

侯爵府

babycam 發表於 23-10-25 12:49
第一次住河口湖睇住富士山真係好震撼

請問你住邊度呀?

侯爵府

...

我都想去呢個outlet,同埋佢好似附近有個威士忌廠,請問有冇人知呀?

伯爵府

christyheihei 發表於 23-11-1 22:29
我都想去呢個outlet,同埋佢好似附近有個威士忌廠,請問有冇人知呀?

威士忌廠我唔知呀,如你自駕冇咁多掣肘。

因為今次搭車,我打算河口湖check out 後搭1030時班車去御殿場outlet,去到差不多1215時!估計行到下午1600時左右再搭回強羅酒店,應該1700時前可以check in

上次我去御殿場行到人地收工,我揀outlet最近的酒店住一晚

侯爵府

hennyyoyo 發表於 23-11-1 23:04
威士忌廠我唔知呀,如你自駕冇咁多掣肘。

因為今次搭車,我打算河口湖check out 後搭1030時班車去御殿場o ...

Outlet 係咪都多野買呀?我而家都仲好迷惘,未訂酒店,因為唔知住邊度好我就想睇山同行outlet細路想浸溫泉同富士急,究竟箱根定河口湖好呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊