自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

如果拍片錄音係做project 我覺得可以既,但如果拍只係為俾小朋友練習玩下就算,唔認真做完等於冇做,學唔到要學既野 [/smiley
我女學校間唔中都會有,又係做唔做都唔理,第一次英文科睇片答題,老師冇放個檔案出黎俾學生做,但我見到叫我女用紙寫番俾老師,結果成班得佢一個有做

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

的確係好煩,最煩係本身可以直接實體交又要扮電子

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

係, 好煩, 又要影, 又要打字, 有時遇著啲技術性問題, 做得比手寫耐好多, 最慘係老師連對功課都慳返, upload答案上網等你自己對埋, 又再upload多次。

伯爵府

而家直頭要check幾家, 又要check eclass, email, google classroom, whatsapp, 本身已有手冊, 又晒多咗時間。

男爵府

依家讀書,樣樣都家長幫手,又要教

伯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tungking 發表於 23-11-14 01:27
唉~只有跟隨..
平衡~系要學校取向,你單面系不能成事⋯⋯或者可以家長代表向學校 ...

啲反映知哂你係邊個,邊有人敢講

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

之前小學因為要我幫手,所以我覺得煩,而家中學佢自己搞掂,我無意見

伯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

poodlema 發表於 23-11-14 10:33
而家直頭要check幾家, 又要check eclass, email, google classroom, whatsapp, 本身已有手冊, 又晒多咗時間 ...

有時多都算

啲人煩到係折磨人多過學野

都唔知為乜

珍珠宮

覺。仲有我小朋友以前無食電子奶咀習慣,直至上網課交電子功課,而家成日心思思睇pad。

伯爵府

回覆 eightnine89 的帖子

無錯, 隻中用一個平台都算啦, 仲要有好多新型網上功課用不同平台, 佢初接觸唔係太識用, 我要協助佢變相要學埋, 如果啲家長係電腦白痴都唔知點算

伯爵府

科學太發達過於濫用都係煩

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

小朋友習慣,係大人唔慣。

大宅

回覆樓主:

勁煩

首頁

尾頁