跳至

首頁

尾頁

別墅

我都係第二胎.但係唔係幾見肚.
上一胎頭三個月重咗8磅,而家9個幾禮拜,都係重一磅又輕番一磅咁,冇乜點變,奇怪1

我教書,而家放暑假好得閒,但係有時就悶到吽晒,天氣又熱...

大宅

我第一胎嘔左成4個月, 勁辛苦!宜家第2胎都嘔架, 成日都要帶定sick bag 返工同出街

大宅

我大女27個月多
今胎大得好快,3個月成5-6個月咁
我上胎減返仲瘦過未生,但肚就鬆
我上胎到生都好細
兩胎都無嘔,但今胎就好累,同埋好早就聞到D炒送味大油味就會反胃作嘔,但又嘔唔出喎
成日有人整送就會呢埋^^直到整好晒飯先出黎
勁肚餓,但又唔俾我樣樣岩食
上胎唔食酸野,今胎要酸酸地先岩口胃

大宅

囡囡現在19個月囉, 現在第2胎就快3個月囉, 但舒服過第一胎, 無嘔得咁辛苦, 只是好累,間中嘔少少, 重量同第一個一樣, 輕左1-2磅.

大宅

我同你一樣呀! 嘔鬼死我, 第二胎仲加埋暈.
oscar 時照到係男孩子. 相信都係因為咁而嘔嘞.
原帖由 Mrs_Piglet 於 09-7-30 13:30 發表
我第一胎嘔左成4個月, 勁辛苦!宜家第2胎都嘔架, 成日都要帶定sick bag 返工同出街

大宅

原帖由 boboT 於 09-8-6 04:17 發表
我同你一樣呀! 嘔鬼死我, 第二胎仲加埋暈.
oscar 時照到係男孩子. 相信都係因為咁而嘔嘞.
咁快知啦?

大宅

原帖由 cocoworld82 於 09-8-6 14:28 發表
咁快知啦?
我今朝量肚圍, 已經大過第一胎入醫院生嘅吋數喇. 而家仲有3個月才生得, 會唔會大到爆開架...

大宅

我都係呀,可能仔同第二胎既關係,都擔心緊會唔會大到爆hahaha
原帖由 boboT 於 09-11-9 16:45 發表
我今朝量肚圍, 已經大過第一胎入醫院生嘅吋數喇. 而家仲有3個月才生得, 會唔會大到爆開架...

複式洋房

我個肚就唔係好大啦...不過相比第一個都係大咗...
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb2f.lilypie.com/TeQ9p8.png[/img][/link]
noborder

首頁

尾頁

跳至