自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

執o個年o既平日我都去過, 冇乜人, d遊戲玩完又玩, 冇人排o既, 唔執都幾難... 本來預o左玩成日, 結果仲可以出去食中午飯...

以前講過好似話起大型水族館, 唔知有冇記錯定改變策略呢...

原帖由 Charlotte_mom 於 09-8-11 16:49 發表
一年有一半時間唔open, 落雨又無人去, 點返本呀 (海浪公園都係呢幾年至番生姐)
人造浪果度, 我記得最深水唔係禁區, 不知幾多後生仔, 一聽到"警報"即刻游過去痴埋牆等大浪
而且水上樂園果part都重建緊啦......... ...
我想要9999呀...

水晶宮

我未去過, 但係原來咁多人都玩到咁癲!
咁駛乜搵鬼手捉人去做替死鬼姐, 救遲d都有啦... 呃鬼咩... 有水既地方就有鬼....故事!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我一次都未去過!!

講開搵替身, 有次聽鬼故, 有個師傅話跟本就冇呢樣野, 佢話唔通d 鬼搵左個替身, 就可以同閻王話搵到替身啦, 佢可以做返人, 如果係咁, 咪亂晒籠!?
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

睇 D 內容都係水上樂園, 不過而家個度都
起番哂其他設施啦, 真係唔覺佢地仲有 "吉"
左係度無起野 LOR !!

當年真係好好玩, 比陸地個邊好玩好多 ....
拖住手一大班人漂流同五彩天梯都好正

原帖由 fongfonglover 於 09-8-11 16:31 發表

我無估錯應該係ocean park隔離o既水上樂園

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我仲記得有一個遊戲仲勁 ..... 好似叫 "飛天繩索" 甘上下,
用手 " where " 住 T 字形既手把, 之後飛出去池中心
跌落水入邊

一路我都唔識游水, 次次都係睇人地玩咋

原帖由 gigi1020 於 09-8-11 17:09 發表
我都覺奇怪突然沒有了....細個真係好鍾意去, 人造浪我印象中真的很危險....

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我都係甘話, 等如當年沙田青龍水上樂園 , 荔園 ,
啟德甘 ..... 單係假日先多 D 人去點維皮 !

OCEAN PARK 唔係馬會支持, 真係都捱唔到今日啦

原帖由 macca 於 09-8-11 16:55 發表
淨係維修都唔少錢啦!!

所以我信係圍唔到皮而結業多過呢d傳聞.

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 八婆仔@ 於 09-8-11 16:16 發表
真係???我去過2次咋,只係得一個回憶就係玩完果條天梯個PAT PAT好痛,有D同學件泳衣被磨穿左!!!!
我中學時同家姐 / 哥哥去過 , 我亞哥又係磨穿咗條泳褲 , 打出個patpat , 諗番起都好笑

大宅

好媽媽勳章

原帖由 chickenwing2006 於 09-8-11 17:59 發表

...

青龍水上樂園我第一次聽 完全唔知有呢個地方!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 loklok148 於 09-8-11 18:27 發表
我中學時同家姐 / 哥哥去過 , 我亞哥又係磨穿咗條泳褲 , 打出個patpat , 諗番起都好笑

打出個patpat ..果度係咪專係磨穿人地d泳衣架!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

我突然唸起大圍以前果個燒烤場.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 蝦碌媽咪 於 09-8-11 18:33 發表
我突然唸起大圍以前果個燒烤場.

個燒烤場做咩呀?

伯爵府

仲有荃灣遊樂場呀,問吓你哋婆婆公公爺爺 .
原帖由 chickenwing2006 於 09-8-11 17:59 發表

...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我細個都年年去架..其實hk冇左個咁既水上樂園真係好可惜

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

伯爵府

豆豆;
你住港島區定係好細個呢?個bbq場前身咪就係青龍囉.

原帖由 FunnyBean 於 09-8-11 18:35 發表

個燒烤場做咩呀?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我印象中無死過咁多人喎!
以前成日去,都無咩鬼故聽過,
十年後都拆左一大半先來傳有鬼怪?!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 baby_happy 於 09-8-11 18:43 發表

但點解公眾泳池又維到皮呢????搵政府注資la(迪迪尼又識wo) hk無水上樂園真係好可惜,想玩就要北上

珊瑚宮

原帖由 loklok148 於 09-8-11 18:27 發表

我哥都試過..之後即時去買過條泳褲囉..
記得果時玩完天梯果位附近,..就有間賣游泳用品既店..
當時我重奇怪..個個著住泳衣入黎..點解重係度賣..重要唔平架喎..
原來係因為...實有人要買

珊瑚宮

原帖由 fongfonglover 於 09-8-11 18:48 發表

但點解公眾泳池又維到皮呢????搵政府注資la(迪迪尼又識wo) hk無水上樂園真係好可惜,想玩就要北上

但係北上果d好dirty..
有鞋,拖鞋係池邊,池底.又有浮c

首頁

尾頁

跳至