母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

我亞囡唔夠1個月就已經唔飲啦! so唔關係咪餵人奶的事!

大宅

原帖由 login_mc 於 09-8-19 13:58 發表
唔知你介唔介意我問一條比較PERSONAL嘅問題,因為我正面對緊...你同BB同床咁耐,有無影響夫婦關係?我BB一定要同我先訓,已經多過1年+無同老公訓,我好唔開心...應該點做好?

...

me2~~
3個一齊訓

大宅

好媽媽勳章

你哋依家3人訓, 佢慣咗就唔肯自己訓架啦, 尤其會唔肯自己訓床, 我諗你都唔駛諗佢會跟工人姐姐訓一間房啦.....

原帖由 kristinecheng 於 09-8-25 03:23 PM 發表
咦,我都係3個一齊瞓喎。起初我想叫老公去客房瞓,佢唔制,請願屈埋一邊都要一齊迫(其實佢都幾阻住我夜晚瞓係到餵B),後來諗住自己同個仔去客房瞓啦(客房其實加了BB床,願意是做BB+工人房,不過個賓賓係月內炒了,宜家新工人仲未到),點 ...

大宅

我都驚,不過雖則話BB同我地瞓,其實係將佢既portable床仔放係我地將床上面(我地張床5呎5闊,佢張床仔都佔3份一架,所以我同老公瞓得好迫),希望佢都覺得係自己瞓啦﹗

[/quote]

大宅

有無打算換張大床呢?唔好分開訓咁慘啦
你老公慘時你又慘.....我寧願打地鋪都要響同一間房,當然唔係叫你訓地下啦....好彩我張床夠大...就算阿B上床訓都唔會掂到佢^^

傾計都好重要架,一耐無傾下心事, 我就會唔開心LOL

我諗阿B唔係唔鍾意你地傾計, 佢只係好奇姐...到底PAPA MAMA係度傾咩呢? 我阿b都係咁架...一聽見我把聲就好易醒....

建議你去海馬買張可以摺得埋收起既床墊, 都幾好訓架,比美梳化..聽奶奶講都係二佰零蚊...總好過分房訓咁陰功丫

原帖由 kristinecheng 於 09-8-25 15:23 發表
咦,我都係3個一齊瞓喎。起初我想叫老公去客房瞓,佢唔制,請願屈埋一邊都要一齊迫(其實佢都幾阻住我夜晚瞓係到餵B),後來諗住自己同個仔去客房瞓啦(客房其實加了BB床,願意是做BB+工人房,不過個賓賓係月內炒了,宜家新工人仲未到),點 ...

大宅

其實我張床都成5呎5,因為係訂造連衣櫃,所以都幾難換(有啲後悔當初唔造升高地台床,可以多啲地方瞓)

其實如果要阿B返自己張床瞓,唔慣既可能係我,因為宜家慣咗成日瞓係到睇住阿B瞓覺既樣,覺得好sweet好幸福......

而且我都慣咗夜晚餵佢,可能到最後都唔捨得同佢分開......

原帖由 dp963852 於 09-8-28 13:40 發表
有無打算換張大床呢?唔好分開訓咁慘啦
你老公慘時你又慘.....我寧願打地鋪都要響同一間房,當然唔係叫你訓地下啦....好彩我張床夠大...就算阿B上床訓都唔會掂到佢^^

傾計都好重要架,一耐無傾下心事, 我就會唔開心LOL ...

大宅

5呎5都大啦, 之前係睇唔到你上一個post我先咁講姐
又唔知原來你係連埋佢張床放上床@o@
我都鍾意同阿b訓架, 不過一黎我自己好爛訓,驚整親佢
二黎成日見人地話第時好難甩身.......所以先盡量唔抱佢上床咋.....

地台.....我有朋友之前都係咁做.....升高左..下面放野上面訓覺..結果養左好多蟲仔?? 專食木既...都會咬人架

原帖由 kristinecheng 於 09-8-28 18:22 發表
其實我張床都成5呎5,因為係訂造連衣櫃,所以都幾難換(有啲後悔當初唔造升高地台床,可以多啲地方瞓)

其實如果要阿B返自己張床瞓,唔慣既可能係我,因為宜家慣咗成日瞓係到睇住阿B瞓覺既樣,覺得好sweet好幸福......

而且我都慣 ...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊