夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

其實我有好多朋友都係咁...
在出面識左個以為係好好既男人,
由其事你老公咁高薪好容易比人呃架 ~
點知到最後先知原來自己老公係全世界最好架...

珍珠宮

婚姻唔如意遮!咁又唔洗死!你點對得住你父母呀?

男爵府

樓主,
你老婆太勢利了, 錢又搵得多你一倍, 但平日支出就由你俾, 她唔多俾.
她最唔好的, 就是你無錢讀書佢都唔肯幫下你, 仲講d唔好聽的說話. 至於照顧女女, 個責任就交咗俾你及工人.
佢如何做人媽媽? 搵錢真的至上嗎? 有錢但令個家散的, 有何用? 你及女女在她心中的地位在哪兒?

個家是大家的, 個女女是大家的, 點解唔係大家一齊付出, 一齊去經營呢?

樓主, 你在另一個post提及與老婆同睡一張床, 但一頭一尾對頭睡, 2年沒有咩咩, 兩公婆是這樣的嗎?

樓主, 你可唔可以同你老婆好好傾傾.
如果大家都係為個家著想, 真係要想下辦法. 長此下去, 唔係辦法........

大宅

原帖由 sallytamsh 於 09-11-14 22:11 發表
樓主,
你老婆太勢利了, 錢又搵得多你一倍, 但平日支出就由你俾, 她唔多俾.
她最唔好的, 就是你無錢讀書佢都唔肯幫下你, 仲講d唔好聽的說話. 至於照顧女女, 個責任就交咗俾你及工人.
佢如何做人媽媽? 搵錢真的至上嗎? ...

冇計的...唔想俾我, 唔通我硬來, 佢知我有DIY又如何!

大宅

樓主...你太太做銀行 ~~ 金融??
其實做銀行好大壓力 ... 追數追好緊 ....
佢G你順佢意 ... 就將壓力釋放在你身上 ....

別墅

看完所有,得罪說句覺得樓主...你一d都唔似男人囉...這樣的情況都仲可以容忍?你認為這樣對小朋友沒有影響咩?...快些拿出應有的"男子氣慨"來吧,事情遲早都要解決...

別墅

getbby

我好想同你傾下計,我同老婆關係都係好差,三日好四日唔好,今晚又罵交,好想同你飲杯野訴下苦。

大宅

原帖由 getbby 於 09-11-14 00:18 發表
我老婆個個星期都咁同我講: 好後悔嫁俾你!

我問佢係咪想離婚, 佢話唔會自己提出, 跟住會講好多我唔好既野.....

我係冇用既, 三十多歲, 冇樓冇車, 又冇錢. 佢月入六萬, 我得佢一半...(家中日常開支係我俾, 租屋都係 ...

如果我老公搵到30k 一個月我會覺得自己好幸福....

你老婆身在福中不知福.....

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

人地都好唔開心,難得响網上揾到個平台黎講心事,你仲要話人唔似男人。如果佢能夠同身邊人講就唔洗响呢度對住陌生人講啦。

你。。。唔好咁話人啦。

原帖由 HangPig 於 09-11-15 00:29 發表
看完所有,得罪說句覺得樓主...你一d都唔似男人囉...這樣的情況都仲可以容忍?你認為這樣對小朋友沒有影響咩?...快些拿出應有的"男子氣慨"來吧,事情遲早都要解決... ...

珍珠宮

查實男人都會唔開心架嘛,唔開心係度講出黎,佢自己又可以抒發,sis又可以借鏡,避免做破壞夫妻關系的事物,都幾好呀。

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

民房

所有問題其實好難解決.其實大家都唔包容大家就好容易發生問題.最終都要自已解決.....因為幫您的就是自已....開唔開心係要您去做決定...不要再胡思亂想喇....開心做個快樂的爸爸喇.......

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

同意樓主係好男人一個,3萬一個月,會照顧小朋友,會想進修,順得人,2年無咩咩,,,都係diy.......真係有市場架

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

好同意喎.
原帖由 ernestchow 於 14-11-2009 18:27 發表
其實你是好多女性筍盤,好老公.好爸爸,你太太是否好年輕?佢再婚,我覺得佢冇Marketing

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 itfjoe 於 09-11-15 00:56 發表
getbby

我好想同你傾下計,我同老婆關係都係好差,三日好四日唔好,今晚又罵交,好想同你飲杯野訴下苦。

你同老婆有什麼問題?上bk成日聽老婆呻,好好奇想聽下做老公既呻

大宅

原帖由 getbby 於 09-11-14 00:43 發表
因為我地年紀相約, 佢覺得我俾唔到安全感佢, 起碼經濟上俾唔到.

佢話年紀大D, 人身經驗多D, 可以教佢多D野. 我都認同的. 佢理論上係唔需要我的.

經濟上冇問題, 有乜事都可以找朋友, 佢又鍾意我陪佢, 因為佢話我悶. ...

咁你唔叫佢搵個阿伯黎嫁,夠多人身經驗啦~~~
多餘~~

複式洋房

樓主,建議您寫封信或send email 比您老婆講盡您對佢既 feeling,問清楚佢想唔想同您過下半世,當係 warning letter 得唔得??

洋房

回覆 57# lam_ma 的文章

好應同......有時寫信係可以避免好多誤會.....

侯爵府

原帖由 getbby 於 09-11-14 00:18 發表
我老婆個個星期都咁同我講: 好後悔嫁俾你!

我問佢係咪想離婚, 佢話唔會自己提出, 跟住會講好多我唔好既野.....

我係冇用既, 三十多歲, 冇樓冇車, 又冇錢. 佢月入六萬, 我得佢一半...(家中日常開支係我俾, 租屋都係 ...

以下是我善意的推想,如有講錯,希望不會影响你的心情。
人有時會迷失方向(我指你太太)。

可能由於她工作環境、同事及朋友影响了她的個人思想,再加上你的越來越遷就她,令她(助長她)慢慢改變成今日的態度。
即是咁,她上次講了或做了某些嘢,令你不悅,但你又遷就左她,久而久之,她會覺得她這樣對你(處理雙方的問題)的方法是岩的,這就是她迷失了(她走錯了路,但她以為自己是岩的)。

人有時自己改變左,錯左都唔知架,尤其是環境造成(環境造成 - 好似好藉口化咁,但實際是有機會發生的)。

我覺得一段有間題的婚姻值唔值得去挽救,要睇本質有無變先。

sorry,我要去工作先,有時間再傾。

^^有緣能相聚,岩傾講兩句,岩笑揞住嘴,生活多樂趣^^

民房

原帖由 getbby 於 09-11-14 01:19 發表

我估都會跟佢多,我有得唔制?

咁如果佢可以搵個好人家都係好事。

我曾經諗過自殺,我有兩份保險係俾佢,要我儲,到老左先有幾百萬啦,咁佢有
筆錢在手,佢又可以搵過個男人。(我曾經在forum講過,不過因為俾人勁鬧!) ...

as a mature man you need to be tough. 自殺好幼稚.

首頁

尾頁

跳至