跳至

首頁
12345...15

尾頁

複式洋房

大臣子, 你一直都知道我八月底出 trip 不在香港, 只能在九月回來才可 post 相.....我一收到相便馬上 post 上webshot....你一直都知道過程的.

從你與我的 email/fb msg, 証明了真的有其他 mami 看過 webshot 的相.....請問是否在 BK post 出來的嗎? 為何有其他媽咪又不知道這個 link?

anyway......我的交代到此為止......現只有靜待餘款的交代了....

原帖由 大臣子 於 09-12-9 11:33 發表

生日會之後我一直通知請他們交出相片,唯對方一直說自己會上傳至網站,後來到了9月9日你才通知我有此網站,
以下是你send給我的email內容:
日期: 2009年9月10日,星期四,上午10:06
"我試過 download 下來的是WBZ 檔案. ...

大宅

那半歲生日會的帳目問題會否清楚交代出呢?還有是否所有半歲生日會的sponsor物資又可否清楚列明有多少呢?剩餘的又去到那裡呢?

男爵府

魅力公主 7周年華麗國民

原帖由 cqmama 於 09-12-9 12:18 發表
大臣子, 你一直都知道我八月底出 trip 不在香港, 只能在九月回來才可 post 相.....我一收到相便馬上 post 上webshot....你一直都知道過程的.

從你與我的 email/fb msg, 証明了真的有其他 mami 看過 webshot 的相.. ...

我沒有在bk post,因為不可以在bk post其他web site的link的...

大宅

那你post左條link去邊?很多參加者都沒有收過,但你又說有些mami看不到,又有何解釋呢?

男爵府

啊.....原本bk係唔比post其他web site的link的.

咁其他可以睇嘅mami又如果得知呢? 真奇怪喇~

男爵府

我剛才致電財務她竟說存了入我老公的戶口,又說通知了我,但我沒有收到通知,但為何要存入我老公的戶口呢??

男爵府

原帖由 yubaby 於 09-12-9 12:43 發表
啊.....原本bk係唔比post其他web site的link的.

咁其他可以睇嘅mami又如果得知呢? 真奇怪喇~

其他mami我是係msn比她們的...
我只有比左有問我的mami,
其他的是應該是負責攝影的義工mami或主席告知你們...

別墅

唔知點解又發生呢d野, 不過真係唔想大家愈來愈混亂, 愈來愈多誤會,
我有份做義工, 不過半歲呢個真係令我有陰影, 唔知點解, 明明好開心o既事可以攪到咁,
joeywongmy, cqmama, wkwok01 同我一樣, 好多野都想做好d, 大家開心d,
冇私o既付出, 但都有咁唔好彩o既事情出現, 令我地好不安,
joeff 我知道佢後來都幫忙好多, 好盡力, 不過都係大臣子安排

我諗大家義工mami, 或其他mami都知道大部分野都係大臣子安排, 我知o既不多 (唔係推卸, 係事實),

第一, 唔好主席前主席後, 個個都知道"要"負責所有野o既係大臣子,
第二, 唔好推卸, 唔該講事實, 冇人想攪事, 只想為攪清楚,
第三, 對事唔對人
第四, 大家小朋友都係今個月生日, 唔好影響大家心情

我講o既所有係事實, 同cqmama一樣...唔想講太多
我地都唔係想大家唔開心, 不過唔講你地又唔知咩事.
希望大家明白.

男爵府

原帖由 大臣子 於 09-12-9 12:10 發表

對,如你說跟題目沒有關係,
我想大家在這兒不要再提及一歲生日會的字眼吧!
至於帳目問題我也想知道,
因為之前一直催促該位mami,
該mami推說主席話fb有mami沒有場刊,
要等印埋場刊才計數,
後來我請她不要計場刊了,
...

場刊什麼印刷問題?補印問題,計數等等,
都只有你們一班工作人員先知道,到最後你要補貼?
這是一個團體活動,(真的唔需要以"個人補貼"),
我相信參加者都不希望義工門用上自己的金錢補貼
我相信在這裹發表意見的,都係想知道最後餘數去了那兒.

男爵府

我會再跟wkwok01確定款項之去向,如確實交給我老公,我會原款退回給財務,因為不明白為什要將餘款交給我...
另外,請各義工主動聯絡我以便解決問題,因為暫時我也没有收到各媽咪既聯絡,除了cqmama外...

男爵府

原帖由 大臣子 於 09-12-9 12:50 發表
我剛才致電財務她竟說存了入我老公的戶口,又說通知了我,但我沒有收到通知,但為何要存入我老公的戶口呢??

本來我巳經好少上BK,但係有D睇唔過眼嘅Mami話俾我聽呢件事,我即管上嚟睇睇發生乜事,你居然可以講出D咁嘅嘢,我真係無辦法唔出嚟回應。你响周圍點抺黑我,我可以不理,我問心無愧。之不過見到你不斷咁擘大眼,講大話,我無可能咁睇住你去屈人而坐視不理。
根本好多人都知,我係好後期先有份參加做半歲Party義工,因為你話需要有車嘅Mami幫手車嘢,我見我老公可以幫手先開聲。你話原本joeywongmy做主席,但係因為佢無乜做過嘢,catpet就接手;跟住你又話catpet同有個叫alex嘅人夾份呃錢(當然最後知道唔係事實),所以大家就推舉你做主席。我當時乜都信哂㗎,點諗到一個BK嘅Birthday Party, 會搞到依家咁多嘢啫,我目的只係想我個囡同其他Mammies,BB開心咋。你嗰陣又話無人影相,我都係臨時臨急個幾禮拜前先幫你搵我朋友幫手。本來我係打算將所有相upload上條link俾人download, 但係因為要用email register做password, 諗住用party嘅email, 但係巳經俾你改咗password, 我無理由用自己私人email㗎,唯有將CD响4/9交咗俾cqmama處理。之後嘅嘢cqmama,巳經講咗,我唔再講。咁你之前點解唔出聲呀,扮到乜到唔知乜到無收過?
你依家仲話無收話wkwok01錢?正確嚟講係嘅,因為佢當時問你攞a/c no., 佢响電話聽住你問你老公攞a/c no. 我想問,你唔講人地點知你老公個a/c no.?你唔好當我地白痴啦!wkwok01有哂轉賬記錄存根,如果你堅持唔認,真係無你辦法。不過大家一早清楚你一向嘅做嘢方式,所有嘢都有Email為證,我勸你唔好再一個大話扲一個大話喇,紙係包唔住火嘅,人在做,天在看呀。你身為一個Mami應該以身作則,上樑不正下樑歪!

男爵府

原帖由 大臣子 於 09-12-9 13:02 發表
我會再跟wkwok01確定款項之去向,如確實交給我老公,我會原款退回給財務,因為不明白為什要將餘款交給我...
另外,請各義工主動聯絡我以便解決問題,因為暫時我也没有收到各媽咪既聯絡,除了cqmama外... ...

有乜就係呢度講啦,等大家都知道發我乜事嘛。如果响電話講,我唔識電話錄音,容乜易你又唔認數㗎?!見過鬼怕黑呀!!

男爵府

暫時我都不會再回應,只會盡快催促義工mami們提供解決方案,方案亦都不會是我一個人定,希望大家明白!

男爵府

大臣子 (版主) ,
雖然你戶口 or 你老公戶口,(我是不會探究的.)
昨天你仍然說"沒有收到款項",但到了今天版主
話什麼"過了去了你老公戶口" ? 沒有什麼通知 ?
存入我"老公的戶口"呢??

財務負責的人過了數比你 (你老公戶口, 係唔係你有責任
去查一查呢?)
但個戶口是你給予他人,你有責任去查對戶口各項目.
即是現在"$" 在你(老公戶口)樹,

(唔該晒),我終於知道d $$ 最後去左那裹.

男爵府

原帖由 大臣子 於 09-12-9 13:15 發表
暫時我都不會再回應,只會盡快催促義工mami們提供解決方案,方案亦都不會是我一個人定,希望大家明白!

你又用呢招呀?你之前唔係回應得好快嘅咩?我依家响度呀,你駛唔駛我即刻叫哂其他5個義工Mami同你响呢度傾?佢地隨時ready㗎!

男爵府

原帖由 Joeff 於 09-12-9 13:26 發表

你又用呢招呀?你之前唔係回應得好快嘅咩?我依家响度呀,你駛唔駛我即刻叫哂其實5個義工Mami同你响呢度傾?佢地隨時ready㗎!

如果公開傾,會增加透明度,大家都會知道.
唔該版主要作出回應,(唔好逃避),
我係想要公開自由討論的平台.
現在真相大白, 現在餘額在你(版主)/大X子(老公戶口)
現在當日各義工先後已出留言,唔該版主點樣安排過戶,
請公開告知出來,因為你係有(責任)要比其他參加生日會
的家庭知道的.謝謝 !!!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

大宅

出此post係因應最近有媽咪要求提供半歲生日會賬務報告及餘款去向.

由於有媽咪表示收不到場刋,所以我一直待場刋加印好才交出餘款,當作是整件事情的了結.10月尾11月初大臣子致電予我通知場刋已加印好.於是我便於11月初根據大臣子的指示,把餘款存入大臣子先生的賬戶.入賬後我把收據scan給大臣子e-mail account,而大臣子亦有致電給我確認我已過數.所有email,証據及記錄我都留着,由於戶口資料不便公開,我只能提供入賬記錄如下:
Transcation Date & Time: 01Nov2009 12:25
Ref: 4033
Transfer to: 379-xxxxxx-xxx

沒想到此post會惹來這麼多的爭議,我只希望交待清楚條數.

我係BK多年的用戶,亦曾參加過不少BK媽咪攪既PARTY,但這次我實在感到十分失望.

男爵府

多謝義工mami的付出......實在非常感謝!

意想不到事情竟然發生至如斯地步!
由始到終,我們一班參加者只為知到餘款的下落,其他一切瑣事無意干涉及知道(好明白籌備一個大型活動唔容易,當中有磨擦少不免,大家都只為做好件事)。

現在,終於知道餘款下落,希望版主閣下都可以明確交代一下,始終負責財務的那位mami有晒紀錄, 總唔會如閣下所講的"不知道"吧!

我想, 大家都想知個明白.......

複式洋房

你咁講咩意思先, 我諗只有你先可以問你老公攞個account 啦啩, 唔通人地搵你老公呀? 你連自己俾過人地都唔知?? 你啲數目咁唔清楚, 其他人想搵你做野都好難!

我都覺得好失望, 點解會搞成咁?
唔駛搵咁多excuse既, 你搵咁多excuse都無用, 證據係手就無得賴! 你係要交代返而家啲錢既去向, 你(版主)唔駛再講咁多野 ...

首頁
12345...15

尾頁

跳至