跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

同大家分享下我個仔嘔奶既樣

呢個係小嘔, 大嘔太狼狽, 影唔到!

大宅

原帖由 macvn123 於 10-2-10 16:55 發表
我都想開始訓練bb自己瞓覺,但佢習慣左食住奶咀瞓,尋晚唔俾佢食就喊...c6開頭話支持我,點知聽到bb喊就投晒降,結果我又要俾返奶咀佢食先瞓到

日頭bb又唔願自己瞓,一定要抱先得.呢排仲要唔肯打橫 ...

我個仔都要食住奶咀瞓,真係怕好難戒呀,點算呀!!

複式洋房

我阿b吐奶情況唔算好多, 一餐奶分2-3次食, 中間掃吓風, 俾佢抖吓會好d.

兒科醫生話佢好多風, 到3個月大之後應該會有改善wor.....

原帖由 Yoio 於 10-2-10 16:56 發表
有呀... 直情好似瀑布咁...
我估佢係有肚風, 所以我今日俾左去肚風水佢飲~

複式洋房

我冇俾佢食咀呀...因為一想起要幫佢戒就好煩...
不過, 佢依家經常食手, 食到好大聲!

原帖由 CWSHE 於 10-2-10 20:36 發表

我個仔都要食住奶咀瞓,真係怕好難戒呀,點算呀!!

大宅

原帖由 markluk 於 10-2-10 14:54 發表
大家好, 我家二少都係1127bb丫...
飲奶粉..不過佢每日飲5-6餐...但總有2-3餐會吐奶..有時仲吐得好勁添..唔知你地個bb有無咁既情況呢??

hello. 你好呀!
我bb一日都係5-6餐, 每餐160ml. 基本上大部份餐後掃風"o屋"個下都會吐一啖奶, 之後會再吐少少, 次次都要用2,3條紗巾, 不過我諗都唔算吐得太勁既!

大宅

原帖由 jjcaptain 於 10-2-10 22:41 發表

我有俾奶咀佢呀!
佢近來都食手食到啅啅聲! 好滋味咁!

大宅

原帖由 Yoio 於 10-2-10 19:51 發表
同大家分享下我個仔嘔奶既樣

呢個係小嘔, 大嘔太狼狽, 影唔到!

哈哈, kaden仔 so cute !
真係好羨慕你餵人奶餵得咁成功呀! 我個仔食人奶係唔會有個咁滿足既樣架!

大宅

都唔係成日架, 哈哈... 佢之前唔係皺晒眉, 就係訓鬼左, 都懷疑過點解佢好似好唔滿意咁... 係近排先會偶然"dap dap"下好似好回味咁

原帖由 Popo^^ 於 10-2-11 03:04 發表

哈哈, kaden仔 so cute !
真係好羨慕你餵人奶餵得咁成功呀! 我個仔食人奶係唔會有個咁滿足既樣架!

大宅

你地有冇俾d可以踢既玩具俾bb玩?
我尋日發現佢地都識識地囉喎... 仲玩得好開心~

大宅

我呀B都係呀, 食手手食到鬼咁滋味...有時佢準備放手仔埋咀, 我會啤住佢, 佢好似知道我唔多高興, 悄悄移開手仔...十秒...之後又故態復盟 : P

原帖由 jjcaptain 於 10-2-10 22:41 發表

複式洋房

哈哈...我不停撥開佢隻手, 佢又放番落口, 冇晒辦法

原帖由 Toby媽媽 於 10-2-12 12:46 發表
我呀B都係呀, 食手手食到鬼咁滋味...有時佢準備放手仔埋咀, 我會啤住佢, 佢好似知道我高興, 悄悄移開手仔...十秒...之後又故態復盟 : P

大宅

原帖由 Yoio 於 10-2-11 05:41 發表
你地有冇俾d可以踢既玩具俾bb玩?
我尋日發現佢地都識識地囉喎... 仲玩得好開心~
[url=http://
[/quote[/url]]

我之前都有諗過買fisher price o個個踢踢琴俾佢, 但又怕佢唔玩, 不過睇到kaden玩得咁開心, 都諗住買個. 不過fisher price o個隻係硬既, 我鐘意你呢隻係布, 請問係邊度買架?

民房

我個仔都係11月27日出世架!
我個仔一日飲5次奶,每次160ml,好彩又冇嘔奶喎。:lol
我個仔仔都係鐘意食奶咀,不過更加鐘意食手指。我都想佢介到ar,因為我個仔而家學識吐個奶咀出黎,然後再嘗試塞個拳頭入個口,激死 hahaaa...

大宅

係呀, 我都估唔到佢咁鐘意玩, 而家日日一玩就好開心咁!
我呢個係朋友送的, chicco架~ 我都有個fisher price, 但難踢好多... 我諗住等佢大少少再俾佢玩!

原帖由 Popo^^ 於 10-2-18 21:26 發表

我之前都有諗過買fisher price o個個踢踢琴俾佢, 但又怕佢唔玩, 不過睇到kaden玩得咁開心, 都諗住買個. 不過fisher price o個隻係硬既, 我鐘意你呢隻係布, 請問係邊度買架? ... [/quote]

大宅

原帖由 Yoio 於 10-2-28 06:33 發表
係呀, 我都估唔到佢咁鐘意玩, 而家日日一玩就好開心咁!
我呢個係朋友送的, chicco架~ 我都有個fisher price, 但難踢好多... 我諗住等佢大少少再俾佢玩!

我之前都有諗過買fisher price o個個踢踢琴俾佢, 但又怕佢 ...

thank you for yr info.
不過前排咁啱經過toyrus, 所以買咗fisher price啦, 係呀, 佢都玩得好開心. 日日都腳young young!
係喎, 我見你話買 sophie the giraffe, 買咗未呀? 你bb識咬未呀? 我bb唔識玩住, 我諗過多一個月應該會識d!

大宅

原帖由 jjcaptain 於 10-2-12 12:50 發表
哈哈...我不停撥開佢隻手, 佢又放番落口, 冇晒辦法

哈哈..好彩我個仔暫時仲未知道隻手指好味...奶咀我都唔會比佢食...因為怕難介哩...

複式洋房

Hi, I just find this thread and my BB is also a 27/11 boy! Yoio, your posts and blog are great. I'll check out the Chicco piano then. My boy can sleep through the nite now and loves to suck his fingers and fists @_@

大宅

買左呀~~~ 不過佢唔識玩... 連拎都未拎到 =.=
不過相信過多個月應該會鐘意呱...
其實我買完覺得唔係太抵!!!

原帖由 Popo^^ 於 10-3-2 01:42 發表

thank you for yr info.
不過前排咁啱經過toyrus, 所以買咗fisher price啦, 係呀, 佢都玩得好開心. 日日都腳young young!
係喎, 我見你話買 sophie the giraffe, 買咗未呀? 你bb識咬未呀? 我bb唔識玩住, 我諗過 ...

大宅

Thanks~ :)
do you hv facebook? you can add me if u like!
[email protected]

原帖由 C_D_E 於 10-3-2 11:41 發表
Hi, I just find this thread and my BB is also a 27/11 boy! Yoio, your posts and blog are great. I'll check out the Chicco piano then. My boy can sleep through the nite now and loves to suck his finger ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hihi...我個仔都係11月27日出世,發覺呢日真係好多男 bb哦

yoio 你講果個踢踢琴真係好得哦,睇完你仔仔的短片,我都好想即刻買個俾我個仔玩....哈哈!!!

首頁
12345...10

尾頁

跳至