自由講場

跳至

首頁
12345...21

尾頁

複式洋房

睇完真系有啲火, 有啲重教話咩 bb想食, 唔食自己鐘意既嘢想嘔, 我睇到3把火....咩人黎架.... 一家人要計住晒???? 樓上講得岩, 個亞媽打得比你, 你就叫亞媽食咗先啦, 重問, 呢個仔真系......有病...

伯爵府

好媽媽勳章

有D新一代女性係咁架.
成日覺得自己好有主見.
人地做乜都唔順眼.
講真, 邊個新抱真係可以同99好好感情.
但點都要, 都要相敬如賓囉
我有時都有點不滿我99
但係, 我會選擇記佢好既地方囉.

我細佬老婆又係呢D典型的"有主見時代女性"
我唔明佢同我父母有乜咁深仇大恨.
話說當年要結婚
佢堅持要在外國註冊.
我父母得呢粒仔, 係長子嫡孫(我係長女唔計)
當然結婚咁大件事都要擺下酒啦.
但女方堅持唔肯, 仲同我細佬講, 唔會跪地斟茶俾我媽
又話我父母對自己個仔唔好云云~~我真係唔明, 你識我細佬有幾耐, 又知我父母真係對佢唔好.

好, 卒之都係在外國註冊.
在香港, 唔好話請幾圍叫D至親親戚食飯都無
直情所有大時大節都no show
包括新年, 做冬, 中秋, 阿爸阿媽生日.
我細佬都係我主動搵佢, 佢先來.
個女人一次都無出現過.

都算, 你唔鍾意, 咪唔好見.
但依家, 話買樓, 想借錢周轉
居然又識走來問我父母借錢!!
但都只係我細佬一人上來問
而層樓係佢地聯名的!!!

呢D咁既仔同新抱!
我真係唔明, 我父母係前世欠佢地!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

其實有幾多人認真睇過個post架

倒轉唸, 點解明知件cake係屬於人地, 都仲要出聲問? 你問到, 唔通話唔俾?

一家唔知一家事, 好似我家99真係.........哎, 唔想講, 有時d99機心重到 (我無話果個媽咪岩晒, 但唔知內情亦唔好一口咬定佢錯晒lor)

但我唔係變態, 我成日同我妹講, 佢99真係好好, 有時d野唔好咁計較, 佢已經好幸福

邊個唔想有個好99丫, 佢唔激我單打我已經好開心

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

i've not yet read every bit of that particular case. Is the c9 in question living in a flat that is bought by her 99? If that is the case, then ask the c9 go to x la, actually who is richest is the one to control:-x .
原帖由 ac321 於 10-3-26 16:12 發表
If I was her 99, I would ask them to move out of my flat immediately!!!!!!

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 亞媽個女 於 10-3-26 16:00 發表
唉...
好得人驚, 一件cake都....
我覺得個男人好有問題, 亞媽開到口仲要打電話問老婆食唔食得, 正常就叫亞媽食,自己再買過比老婆啦...

agree mouth:

男爵府

我發覺好多新抱大肚都鐘意蝦99...
"就"我知係應該...不過態度好緊要...

大宅

原帖由 傻媽媽2007 於 10-3-26 16:19 發表
睇完真系有啲火, 有啲重教話咩 bb想食, 唔食自己鐘意既嘢想嘔, 我睇到3把火....咩人黎架.... 一家人要計住晒???? 樓上講得岩, 個亞媽打得比你, 你就叫亞媽食咗先啦, 重問, 呢個仔真系......有病... ...

如果我係個仔,我會心痛,點解阿媽食件餅都要問過,點解阿媽咁低聲下氣。呢個仔,真係無用!

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 43# 莎莎莉莉 的文章

唉....真係替你父母難過....

咁你要好好地咁對你父母啦....

侯爵府

好媽媽勳章

Yes, she live in her 99's flat!

原帖由 sfll 於 10-3-26 16:20 發表
i've not yet read every bit of that particular case. Is the c9 in question living in a flat that is bought by her 99? If that is the case, then ask the c9 go to x la, actually who is richest is the ...

民房

個阿媽想食件CAKE都要問......???

婆媳+家傭都有去睇的, 睇完就覺得99+工人好好呀...呵呵呵

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

聽你咁形容似乎真係前世嫌咗佢.
原帖由 莎莎莉莉 於 10-3-26 16:19 發表
有D新一代女性係咁架.
成日覺得自己好有主見.
人地做乜都唔順眼.
講真, 邊個新抱真係可以同99好好感情.
但點都要, 都要相敬如賓囉
我有時都有點不滿我99
但係, 我會選擇記佢好既地方囉.

我細佬老婆又係呢D典型的"有 ...

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

但無論點都好,我始終認為6299係老人家,我地做後生一定要尊重同識做,有時佢地D難頂野,未當聽唔到同睇唔到,做人要將心比己呀!!!

原帖由 ac321 於 10-3-26 16:18 發表
may be go to toilet 都要問個新抱 (Do you want to use the toilet? If not, I want to use it for xx for about x mins.)

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

老生常談:好仔不如好心抱。

教好啊仔茅用架,望都望啊仔第時要娶着個好既先得。

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我就好認真咁睇晒.....講真.....真係睇到把起火....

不過我就唔想post條link出黎....
原帖由 Charlotte_mom 於 10-3-26 16:19 發表

大宅

都係果句LAW,妳點對人,第時人地點對番妳................
我都有果仔,親戚中有2個超級乖仔好仔,不過一娶左老婆就 ,係時侯考慮生番個女.

男爵府

我之前都有去個邊想呻下, 因為我99都幾難頂, 但睇得多, 發覺我99都ok, 而且我仲係個好新抱潻! (起碼佢食左我買D野,我都冇話佢, 最多買過, 我99又會買D我鍾意食既野比我食......)

子爵府

原帖由 小妮子 於 10-3-26 15:33 發表
去完婆媳果邊....次次睇完都好驚.....食件cake姐.....都要打電話問過比唔比.....

唉.....點解而家D新袍咁樣諗野架.....咁自我中心....樣樣野咁計較既....

睇完真係好驚呀....我有兩個囝.....第時所有野使唔使要老 ...
我有同感呀,我無點去果邊的,睇見你個post,特別去睇下的,唉,做人咁計較,唔開心就只有自己囉,住係一屋,點都係一家人,食你一件CAKE,你唔會少磅肉呀 !!!咁睇唔開,仲話人係佢有左先買蕉同MANGO,唉,小姐呀,咩生果都要睇時候買的,唔靚又唔合時點買呀 ??關佢有左黎害佢咁,咁就水都唔好係屋企飲,唔係肚痾身痛就話99毒佢都似..

男爵府

一諗到如果第2時有個新抱因為我幫佢食左幾粒是多啤梨而嬲我..同我有心病...好驚

侯爵府

好媽媽勳章

I read all of them!

原帖由 Charlotte_mom 於 10-3-26 16:19 發表

倒轉唸, 點解明知件cake係屬於人地, 都仲要出聲問? 你問到, 唔通話唔俾?

一家唔知一家事, 好似我家99真係.........哎, 唔想講, 有時d99機心重到 (我無話果個媽咪岩 ...

首頁
12345...21

尾頁

跳至