婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

樓主,究竟係邊個令你無咗第一胎?
..............

前年有佐一个月,唔知,带亚B游佐一转泰国。狂食榴梿同“无阴公”~精神好到不得了

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 醜樣豬 於 10-4-17 10:23 發表

前年有佐一个月,唔知,带亚B游佐一转泰国。狂食榴梿同“无阴公”~精神好到不得了

...

吾明...?

男爵府

如果5係潮文, 我估樓主係B6
- 喺大6返工+住
- 喺大6擺酒
- 要喺私家生仔

男爵府

http://forum.baby-kingdom.com/redirect.php?tid=2952876&goto=lastpost

...

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

你奶奶對你真係唔差,你同佢地住,俾得咁小家用,佢仲借錢俾你去私家生?咁都仲叫對你唔好?
一個家庭唔計租,水電煤,柴米油鹽都唔只3千蚊~~你真係執到!!!!
第日我2個仔娶左你呢d老婆,我真係令願冇左個仔,都唔要臨老先黎受你氣~~~~
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

子爵府

好媽媽勳章

嘩~~~呢度好小會俾人圍插嫁喎,樓主真係要檢討下喇

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

樓主仲覺得自己好型,我覺得樓主好細個(智商)

子爵府

好媽媽勳章

想人對自己好...就要自己對人好...你對人唔好...人地又點會對你好...人地對你好...你就覺得係應份...要檢討下...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

好媽媽勳章

原帖由 sandy1425 於 10-4-16 18:17 發表
你吾應該怪你99,應該怪自已嫁在個無本事既c6 無$,學人去私家生仔? 借$吾還下等人,:;pppp: 仲有我吾信你夠薑斬你c6 lor

... 講得好...
無$$ 又要去 私家... 重要問老人家借, 借完唔還重好似o岩哂咁 ~~~ 8k 有 5k 係家用, 得 3k 係還o既...

男爵府

樓主,真係要讚你 !! 我無睇其他媽咪既POST. 亦唔知其他媽咪有無同99一齊住. 如果無同99住過, 請佢地收爹!!

我婚後同99一齊住過, 所遇到既事和你好似. 不過,我結婚洗廿萬,擺酒,全部用自己 $$$, 一毫子都無問過99 拎. 但佢和你99 一樣. 當自己係神. 俾我好說話我聽. 你99屈你'落格'.
我仲慘, 連隻碟. 99 都屈我整爛. (後尾係廚櫃搵到)

我試過好似你咁講. 俾99迫到發癲, 係99面前話[如果我無仔生,係咪要跳樓死. 如果係, 我即係死俾你睇.]
你99 都好,肯投降..

我99返左鄉下幾日, 之後打回原形, 鄉下D 八婆話屋企風水唔好.所以,新抱唔聽佢話.

結果, 我同老公搬左走了~~哈哈. 過時過節,先見99.

複式洋房

頂, 睇到火都黎埋!!
個奶奶送 $1000 比你父母都比你話,
借人錢唔還又大條道理,
衣個咩世界!!!
好想樓主快 D 生個仔,
等第時個新抱一樣咁對你!!!

男爵府

畀面勳章

我講得其他媽咪唔係話樓主99對樓主好, 所以插佢
個問題本身有好多問題令各位媽咪覺得好奇怪

如果我好唔鍾意我99, 我知佢睇我唔順眼
我就一定唔會問佢借錢生仔, 大把人都嚮政府生啦!
因為唔想有藉口俾佢話, 就算佢逼我都唔會要d錢
借左, 又唔還, 好似老馮咁。即使那個係你亞媽
借左錢都要還, 佢唔要先另一單嘢。唔可以話因為佢無俾金你就唔還錢當佢買金俾你...點講都唔通

正如kmmum你講, 你結婚係你自己俾錢, 因為結婚係2個人的事, 唔係父母的事, 所以你都係自己搞掂; 生仔都係父母的事, 係應該係父母去搞掂, 唔係祖父母搞掂

呢d係各位媽咪睇唔過眼的地方, 當然佢99都有唔著啦

原帖由 kmmum 於 10-4-17 13:48 發表
樓主,真係要讚你 !! 我無睇其他媽咪既POST. 亦唔知其他媽咪有無同99一齊住. 如果無同99住過, 請佢地收爹!!

我婚後同99一齊住過, 所遇到既事和你好似. 不過,我結婚洗廿萬,擺酒,全部用自己 $$$, 一毫子都無問過99 拎. ...

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

...

有冇人解釋依句講咩 , 有 d 寫簡體字 , 唔識睇 ?-(

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

前年有左一個月,唔知 (佢應該講唔知自己有左),帶亞 b 遊左一轉泰國,狂食榴槤及 『無陰公』(我估應該係『冬陰功』) ~ 精神好到不得了

原帖由 洛婷 於 10-4-17 14:58 發表

有冇人解釋依句講咩 , 有 d 寫簡體字 , 唔識睇 ?-(

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 sukili1981 於 10-4-17 12:35 發表
嘩~~~呢度好小會俾人圍插嫁喎,樓主真係要檢討下喇

咪係!!依度好小比人插..有時我覺得個新抱唔岩都大把人幫,,樓主你都算經典

子爵府

原帖由 kmmum 於 10-4-17 13:48 發表

我婚後同99一齊住過, 所遇到既事和你好似. 不過,我結婚洗廿萬,擺酒,全部用自己 $$$, 一毫子都無問過99 拎. ...

有乜值得讚?-(
我只係睇到樓主無家教咋
借人錢吾還不特只,仲老馮咁
住人地方揸刀嘈交,吾識尊重人尊重自己
仲有佢都識講佢99吾係咁鍾意佢,咁佢預左啦,仲講乜呢?係佢一相情願同99住咋喎
我吾係同99住,但你吾好叫我收嗲....因為我係俾間屋99同姑仔住,但我無樓主咁大支野,咁多要求.
樓主吾鍾意99,俾當99透明囉,但借老人家錢吾還,又話當時錢係金既錢,佢人格真係好有問題.

子爵府

原帖由 安室だがな 於 10-4-17 15:31 發表

咪係!!依度好小比人插..有時我覺得個新抱唔岩都大把人幫,,樓主你都算經典

係囉,之前我出咁多post,都未俾人插過,講真,我睇返之前果d都覺得自己有少少過份,但都未俾人圍過
真係寄語樓主一句........呢d就係寄人籬下了,咁有本事,快d搬啦

公爵府

心抱,我有睇過你d post架,不過冇回之ma~

其實樓主要係私家生係唔係大陸同胞呀?
我成日係婆媳度浦都未見過甘自以為是既人
結婚生仔係你同你老公既事,,關你99咩事呀,,佢大可以唔理你唔幫你找數,唔比你住係佢度
你講到甘唔開心點解唔返你娘家住呀??

水晶宮

佗住亞B果陣去佐私+BOOK期,甘99陪我去既。我地無錢俾,99借住俾我地先。俾佐4萬啦,C6每個月還返俾8千佢(包埋家用5千)。

甘還錢果part,到亞B出世果陣都還佐半年啦。跟住亞B出世,要用好多錢,我地就無還住喇。

我系開刀,出院第一日返黎已經自己同亞B沖涼,乜都系我自己做,因為時時烏低身,生完亞B一年內我條腰都系痛既。我99完全系無幫過手,玩孫佢就識玩。好彩我都無指間過佢。我系累到夜晚亞B醒佐,我喊住去開奶。果一刻系好想抱亞B返去自己屋企,起碼我亞爸亞媽會幫我湊

唔還錢, 仲要人服待你.......樓主你真係

如果借錢比你地既係你父母, 你C6話冇錢, 唔還比你父母. 我諗你就真係會拎刀斬佢啦.
天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至