烹飪搵食

跳至

首頁
12345...13

尾頁

珊瑚宮

回覆 2# catjeffcat 的文章

best:你問D高層D的職員,話:最平價錢係幾多?仲有無得减?佢自然會在電腦找個低價比你.仲有贈品.(但唔sure有折否)

百老匯.....same.(一定有折,因我問過)

但一定要揾D經理級.
玩具萬歲!

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 JHsbb 於 10-5-10 11:19 PM 發表
我訂貨時佢話今日或聽日會有貨...好心急

買左幾錢???

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 fitfish 於 10-5-11 02:05 AM 發表
best:你問D高層D的職員,話:最平價錢係幾多?仲有無得减?佢自然會在電腦找個低價比你.仲有贈品.(但唔sure有折否)

百老匯.....same.(一定有折,因我問過)

但一定要揾D經理級. ...

係呀.... 咁我試下去問先....

男爵府

要1988, 頭先CALL左我, 我依傢預備去拎機喇, 好彩我近, 我住KLNBAY, 去MEAG BOX間BEST訂....

珊瑚宮

回覆 3# catjeffcat 的文章

灣仔象印店剛去完,面包機得95折,不去也罷.
D野又話6折,(標高價再折),但仍然超貴,揾笨,千祈咪去.
玩具萬歲!

珍珠宮

原帖由 JHsbb 於 10-5-11 03:09 PM 發表
要1988, 頭先CALL左我, 我依傢預備去拎機喇, 好彩我近, 我住KLNBAY, 去MEAG BOX間BEST訂....

即是無得平....

珍珠宮

原帖由 fitfish 於 10-5-11 06:16 PM 發表
灣仔象印店剛去完,面包機得95折,不去也罷.
D野又話6折,(標高價再折),但仍然超貴,揾笨,千祈咪去.

咁我唔使特登去到咁遠我住元朗, 下星期 20 號感謝日去屯門吉仔都一樣係 95 折....

珊瑚宮

回覆 1# catjeffcat 的文章

係呀!車錢出入,計番條數,打和.
玩具萬歲!

男爵府

一陣我會玩部麵包機....
我都係分期咋...一野比1988好金

珍珠宮

原帖由 fitfish 於 10-5-11 09:58 PM 發表
係呀!車錢出入,計番條數,打和.

係呀... 差小小我唔會去到咁遠, 我係元朗千色店買都得....不過無折.... 如果等吉仔95折都可以慳到差不多一百個大洋....唔知到個時送完麵粉未呢??

珍珠宮

原帖由 JHsbb 於 10-5-11 10:55 PM 發表
一陣我會玩部麵包機....
我都係分期咋...一野比1988好金

你等出焗定係 set 時間明天起床就有包食??
成品係點記得上黎報料...
有使用者意見我就買得放心....

男爵府

原帖由 catjeffcat 於 10-5-11 21:26 發表

咁我唔使特登去到咁遠我住元朗, 下星期 20 號感謝日去屯門吉仔都一樣係 95 折....

教恊有賣,好像是hk$17xx.

珍珠宮

原帖由 hahachichi 於 10-5-12 07:59 AM 發表

教恊有賣,好像是hk$17xx.

係呀...我都聽人講過.... 我忽然想起我有個朋友佢妹係恆基做, 有折可以買到千色現金卷, 不過我唔記得係幾多折....

男爵府

整完喇, 今早7AM有包食, 都幾好喎, 味道當然有待改進, 睇龜仔網頁/其他人網頁再改良D包包味道.....

我無SET時間, 因為我2點幾開機, 等佢整埋焗埋保溫埋都7AM LU......

珍珠宮

原帖由 JHsbb 於 10-5-12 10:20 AM 發表
整完喇, 今早7AM有包食, 都幾好喎, 味道當然有待改進, 睇龜仔網頁/其他人網頁再改良D包包味道.....

我無SET時間, 因為我2點幾開機, 等佢整埋焗埋保溫埋都7AM LU...... ...

下次你試下用跟機食譜.... 聽講象印跟機食譜唔錯....:lol
整出黎同你之前個部覺得點??

男爵府

我跟機整白麵包架, 都幾軟熟(我SET正常), 依傢凍左入面D包都唔硬喎, 我打算食埋聽日, 食唔駛就掉, 不過我買機時乜都無得送, 只得跟機O既量杯及SPOON....我把麵包都係我幾年前買買刀時送, 諗住用唔著收埋左, 點知幾年後O既今日用得返....

之前部萬能牌我焗到一半跳左製, 依傢放左係度.....我用返同一個插蘇, 萬能牌上次焗1KG焗到一半就跳, 象都焗500G無事喎.....我打算再試吓用萬能牌焗500G再試多次

原帖由 catjeffcat 於 10-5-12 11:17 發表

下次你試下用跟機食譜.... 聽講象印跟機食譜唔錯....:lol
整出黎同你之前個部覺得點??

珍珠宮

原帖由 JHsbb 於 10-5-12 03:52 PM 發表
我跟機整白麵包架, 都幾軟熟(我SET正常), 依傢凍左入面D包都唔硬喎, 我打算食埋聽日, 食唔駛就掉, 不過我買機時乜都無得送, 只得跟機O既量杯及SPOON....我把麵包都係我幾年前買買刀時送, 諗住用唔著收埋左, 點知幾年 ...

哦...... 如果用直接法.... 麵包都係keep 唔到幾多日軟, 中種同湯種會好 d.....
我問左個 fd 佢妹用職員証買, 可以有 85 折.... 同話叫佢妹幫我直接問 supplier 攞睇下仲會唔會平 d.... 可唔可以話我你部象印係咩 model ??
我唸你都係唔好再試萬能... 有可能係漏電所以跳制....無為因小失大...

男爵府

我都係初學者, 第1次整麵包咋, 所以D湯種, 中種完全唔識, 不過我會去你WEBSITE睇, 原來我好耐之前已經ADD左你個BLOG架喇

我老公都叫我唔好再試部機, 佢話橫點都買左新機...我打算比位朋友用吓, 睇吓佢得唔得....

我頭先係落下SUPERMARKT買左D朱古力粒粒及無甜朱古力及提子乾, 打算整朱古力/提子乾麵包

原帖由 catjeffcat 於 10-5-12 19:11 發表

哦...... 如果用直接法.... 麵包都係keep 唔到幾多日軟, 中種同湯種會好 d.....
我問左個 fd 佢妹用職員証買, 可以有 95 折.... 同話叫佢妹幫我直接問 supplier 攞睇下仲會唔會平 d.... 可唔可以話我你部象 ...

珍珠宮

原帖由 JHsbb 於 10-5-13 01:21 AM 發表
我都係初學者, 第1次整麵包咋, 所以D湯種, 中種完全唔識, 不過我會去你WEBSITE睇, 原來我好耐之前已經ADD左你個BLOG架喇

我老公都叫我唔好再試部機, 佢話橫點都買左新機...我打算比位朋友用吓, 睇吓佢得唔得....

...

其實呢我都有印象同你傾過.... 可能個時個個豆漿topic 都未定......:lol
我打錯左係有 85折~~~
我唸你唔好比朋友啦.... 應該係漏電, 一陣唔好彩撞到全屋 D 電燒晒仲有大件事.... 掉左佢啦....

男爵府

我個時睇你個BLOG憬睇光波爆食譜呀, 你好鬼勁....

我最衰湊住2個, 完住無時間, 要等佢地入小學先多返D時間, 不過有排....工人又唔想教佢太多, 佢又蠢蠢地, 唔愛錫D野, 成日整到好DIRTY, 所以麵包機一定唔比佢攪....

原帖由 catjeffcat 於 10-5-13 08:34 發表

其實呢我都有印象同你傾過.... 可能個時個個豆漿topic 都未定......:lol
我打錯左係有 85折~~~
我唸你唔好比朋友啦.... 應該係漏電, 一陣唔好彩撞到全屋 D 電燒晒仲有大件事.... 掉左佢啦.... ...

首頁
12345...13

尾頁

跳至